Resultaten voor warme vanillesaus
Aardbeien met vanillesaus | VTM Koken
https://koken.vtm.be/lets-get-fit/recept/aardbeien-met-vanillesaus
... Aardbeien met vanillesaus - Meng de yoghurt met de melk, zoetstof en vanille extract. Klop alles goed door elkaar met een garde. Was de aardbeien, ontdoe van het kroontje en snijd in partjes. Giet de vanillesaus over de aardbeien. Serveer goed koud! Ingrediënten 500 ...
Recept voor ile flottante met crème anglaise | njam!
http://www.njam.tv/recepten/ile-flottante-met-creme-anglaise
... ook. Klop de dooiers samen met de rest van de suiker op tot een wit geklopte massa. Haal de vanillestokjes uit de room en giet de warme room voorzichtig en al roerend bij de opgeklopte dooiers. Giet alles terug in de kookpot en warm het mengsel al roerend op tot 85°C zodat de saus mooi bindt. Laat de vanillesaus afkoelen in de koelkast. Rooster de amandelschilfers goudbruin in de pan. serveren: Verdeel de vanillesaus over 4 diepe borden. Haal het eiwitschuim uit de potjes en leg ze in de vanillesaus. Werk verder af met de geroosterde amandelschilfers en een beetje honing. Ingrediënten voor 4 personen 4 eieren 180 gsuiker 500 mlroom (minstens 20% vet) 2 vanillestokjes, openges ...
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/vanillesaus
... vanillesaus - Zelf vanillesaus maken is helemaal niet moeilijk. Met een handvol ingrediënten maak je een lekkere saus voor bij een bolletje ijs en vers fruit. - Schraap de vanillestokjes uit en voeg het schraapsel samen met de stokjes toe aan de melk. Breng ...
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/iles-flottantes-met-citrus-vanillesaus-frambozen-en-amandelschilfers
... er de schil van een limoen aan toe en laat ze even meekoken.Doe de dooiers met de suiker in een kom en klop ze tot ruban.Giet de warme melk door een zeefje bij de dooiers en roer het geheel goed los.Giet het hele beslag in de steelpan en breng de saus al roerend tot net onder het kookpunt, terwijl de saus begint te binden.Pers het sap van de limoen onder de vanillesaus wanneer de saus de juiste dikte heeft en laat de saus afkoelen in de koelkast.Frambozencoulis Doe de diepvriesframbozen met een scheutje water en twee eetlepels suiker in een steelpannetje en breng het geheel op een zacht vuurtje aan de kook.Laat de frambozen helemaal plat stoven.Mix de diepvriesframboosjes fijn, duw ze door een zeefje en laat de coulis ook volledi ...
Jeroen Meus - Broodpudding met gebakken appelen en vanillesaus met speculaas - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/broodpudding-met-gebakken-appelen-en-vanillesaus-met-speculaas
... plakken en breek het brood vervolgens in grote stukken met de hand. Doe ze in de kom van de keukenmachine en voeg er de eieren en warme geïnfuseerde melk aan toe. Laat de machine even draaien.Schil de appels en snijd ze in blokjes.Laat wat boter smelten in een pan en bak de appel in de vetstof. Voeg er twee eetlepels suiker aan toe en laat de appel karameliseren.Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met bakpapier. Giet het beslag van suikerbrood met eieren en melk in de ovenschaal en schik de appels erop. Strooi de parelsuiker erover en schuif de ovenschaal een uur in de voorverwarmde oven van 175°C.Haal de broodpudding uit de oven wanneer hij gaar is en laat volledig afkoelen.Vanillesaus (crème anglaise) ...
Jeroen Meus - Muffins van suikerbrood met gebakken appel en vanillesaus - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/muffins-van-suikerbrood-met-gebakken-appel-en-vanillesaus
... Muffins van suikerbrood met gebakken appel en vanillesaus - 12 luchtige, warme muffins op basis van oud suikerbrood, flanbeslag en gebakken appeltjes. Supermakkelijk en overheerlijk, zeker met een flinke lepel vanillesaus. - Verwarm de oven voor tot 210 °C. Boter ...
Jeroen Meus - Chocoladebeignets met vanillesaus - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/chocoladebeignets-met-vanillesaus
... e eiwitten eventueel in voor later gebruik. Klop de eieren met de suiker in de keukenmachine tot ruban.Haal de vanillepeul uit de warme melk. Giet een beetje warme melk op de ruban en roer los.Giet de ruban bij de melk op het vuur en laat al roerend binden op het vuur. Zorg dat het niet kookt.Giet de crème Anglaise in een maatbeker en laat afkoelen in de koelkast.Het beslag Splits de eieren. Klop de eierdooiers en de suiker met de keukenmachine schuimig wit.Schep er lepel per lepel de bloem bij. Voeg er ten slotte de melk aan toe en een snuifje zout.Klop het eiwit tot schuim met de keukenmachine.Spatel het opgeklopte eiwit door het beslag. Afwerken en serveren Haal de ganache uit de koelkast. Vul een maatbeker met warm water om het mes in te dompelen. Snijd de ganache in blokjes.Doe de kokosschilfers in een kom. Haal de ganacheblokjes door de schilfers.Verwarm de friteuse tot 175 °C.Haal de ‘gepaneerde’ ganacheblokjes door het beslag en laat ze vallen in het hete frietvet. Bak gou ...
Uit de keuken van Levine: Speculaasbavarois met vanillesaus
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2008/12/speculaasbavarois-met-vanillesaus.html
... dat het niet aan de kook komt) licht binden. Neem de pan van het vuur, knijp de gelatineblaadjes uit en los ze 1 voor 1 op in het warme mengsel.Schenk door een zeef in een kom en laat afkoelen: vul een grote schaal met wat koud water en ijsklontjes en zet daar de kom met het speculaasmengsel in. Klop intussen de slagroom lobbig en roer deze, wanneer het mengsel begint te geleren, erdoor.Vet de puddingvormen, bijvoorbeeld van siliconen, in met wat bakspray. Vul de vormen met het speculaasmengsel, strijk de bovenkant glad. Zet minstens 24 uur afgedekt in de koelkast om verder op te stijven.Vanillesaus:Snijd het vanillestokje open en schraap het zaad eruit. Breng de melk samen met het vanillestokje en de zaadjes net aan de kook. Klop de eidooiers los met de basterdsuiker en giet de hete melk erbij. Goed doorroeren en terugdoen in de pan. Op zacht vuur al roerend met een houten lepel licht laten binden (niet aan de kook laten komen). Doe de saus over in een schaal en laat afkoelen, af en toe roeren. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.Serveren:Schep wat vanillesaus op 4 bordjes. Los de specula ...
Jeroen Meus - Chocoladeparfait met vanillesaus en Hasseltse speculaas - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/chocoladeparfait-met-vanillesaus-en-hasseltse-speculaas
... Chocoladeparfait met vanillesaus en Hasseltse speculaas - Poepsimpel, maar ook zo lekker! Deze zijdezachte ijstaart van chocolade met vanillesaus, Hasseltse speculaas en speculaaskruimels is 'parfait' om het nieuwe jaar in te zetten. - Week de gelatineblaadjes ...
Recepten - Croissant met vanilleijs en chocolade
http://www.lekkervanbijons.be/recept/Croissant_met_vanilleijs_en_chocolade
... Snijd de croissants door en vul ze telkens met 2 bolletjes vanilleijs. Bestrooi de croissants met poedersuiker en serveer ze met warme chocoladesaus en koude vanillesaus. Voor de chocoladesaus Doe de melk, chocolade en suiker in een pannetje en warm het geheel op onder voortdure ...