Resultaten voor wat doen met garnaalkoppen
Recept voor beurre blanc | njam!
http://www.njam.tv/recepten/beurre-blanc
... . Laat de saus maximum 20 minuten inkoken. Snijd de tomaat kruiselings in aan één kant. Dompel de tomaat 10 sec onder in kokend water, laat schrikken onder koud water en pel. Verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. werk af: Zeef de saus en breng ze terug aan de kook. Voeg een klontje koude boter toe en roer. Voeg de bieslook, de tomatenblokjes en de garnalen toe en werk af met een paar druppels citroensap. Ingrediënten 1 sjalot 1 tomaat 5 champignons ...
http://www.lekkervanbijons.be/recept/Garnaalkroketjes
... rst in eiwit en dan in het paneermeel). Bak de kroketjes ongeveer 3 minuutjes goudbruin in een frituurpan op 180°C. Serveer met wat gefrituurde peterselie. ...
Recepten - Garnaalroomsoep geparfumeerd met jenever
http://www.lekkervanbijons.be/recept/Garnaalroomsoep_geparfumeerd_met_jenever
... Bereidingswijze Stoof de garnaalkoppen aan in wat olijfolie, voeg er de fijngemixte groentjes bij, de look en de tomatenpuree. Kruid met peper en zout, bevochtig met de kippenbouillon en laat even opkoken. Zet van het vuur en laat ongeveer 20 minuten trekken. Zeef ...
Jeroen Meus - Thaise bouillon met shiitake en rivierkreeft - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/thaise-bouillon-met-shiitake-en-rivierkreeft
... rnaalkoppen aan toe en laat alles even bakken.Doe er de trassi, tomatenpuree en rode currypasta bij. Laat kort bakken.Giet er het water (of de groentebouillon) bij. Doe er sojasaus en limoenblaadjes bij en breng aan de kook. Zet een deksel op de kookpot en laat ongeveer 30 minuten garen op een zacht vuur.Afwerken en serveren Spoel de prei en snijd hem in fijne reepjes (julienne).Schil de wortel en snijd ook in julienne. Doe hetzelfde met de selder. Snijd de shiitake in reepjes.Snipper de Chinese kool.Doe de prei, wortel, selder, shiitake, Chinese kool en sojascheuten in een grote kom.Zeef de warme bouillon en giet hem over de groenten.Klop de eieren los met een scheutje melk. Kruid met peper en zout.Smelt een klontje boter in een pan en bak dunne omeletten.Snijd de omeletten in reepjes.Serveer de bouillon met omeletreepjes. Werk af met rivierkreeftjes en plukjes koriander. ...
Jeroen Meus - Vislasagne met prei - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/vislasagne-met-prei
... en toe. Kruid met laurier, tijm, steranijs, chiliflakes en een teentje look. Laat de melk zachtjes koken.Spoel de prei onder koud water en snijd hem fijn. Smelt een klont boter in een pan en voeg een scheutje water toe. Stoof de prei aan en kruid met peper en zout. Zet een deksel op de pan en stoof de prei gaar. Haal hierna het deksel van de prei en laat het overtollige vocht verdampen.Smelt een klont boter in een andere pan en voeg een scheutje water toe. Snijd de champignons in stukken en stoof ze 5 à 10 minuten aan in de pan. Kruid met peper en zout. Giet de gare champignons door een zeef en vang het vocht op in de garnalenmelk. ...
Jeroen Meus - Vislasagne met spinazie - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/vislasagne-met-spinazie
... Dit hoeft zeker niet te lang in de oven.Giet de melk in een pot en voeg de garnaalkoppen eraan toe. Breng de melk aan de kook met wat steranijs, laurier, tijm, de chilipeper en twee teentjes look. Breng op smaak met peper en zout en laat de melk een kwartiertje zachtjes koken.Kuis en was de spinazie. Laat een klontje boter smelten en stoof de spinazie erin aan. Prik een teentje look op een vorkje en roer ermee door de spinazie zodat de look zijn smaak kan afgeven. Kruid de spinazie met peper en zout en laat hem uitlekken in een vergiet.Laat de boter smelten in een pot en voeg de bloem eraan toe. Meng ze alletwee op het vuur tot een roux.Giet de melk door een zeefje bij de roux e ...
Recept voor garnalenbisque | njam!
http://www.njam.tv/recepten/garnalenbisque
... bereiden: Pel de garnalen. Kleur de ajuin, de look, de wortel en de selder samen met de tijm en de laurier aan in een scheutje olijfolie. Doe de garnaalkoppen en de tomatenpuree erbij en laat even meebakken. Blus met cognac en flambeer. Voeg ...
Kreeftensaus | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/kreeftensaus
... garnalenkoppen erbij . Laat dit 5 à 10 minuten sudderen. Doe de bloem erbij en roer om te binden. Voeg dan de tomatenpuree, het water en de witte wijn erbij totdat alles onderstaat. Breng op smaak met de PH kreeftenbouillon, peper en zout Laat dit opkoken en minstens een half uur tot 45 minuten sudderen. Zeef de saus en pers al het vocht goed uit de garnalen. Werk af met de ...
Recept voor vispannetje | njam!
http://www.njam.tv/recepten/vispannetje
... de garnaalkoppen opzij. Haal de coquilles uit hun schelp, verwijder de baarden en spoel de nootjes 10 minuten onder koud stromend water. Haal de magen van de baarden en spoel de baarden 10 minuten onder koud stromend water zodat al het zand eruit gaat. stoof de mosselen: Smelt een klontje boter in een kookpot en stoof hierin de ajuin, groene ...
Bisque van grijze garnalen met kerstomaatjes en krokantje | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/bisque-van-grijze-garnalen-met-kerstomaatjes-en-krokantje
... 5 minuten bakken. Voeg de tomatenpuree en de steranijs toe. Doe er vervolgens de garnaalkoppen en schalen bij. Bevochtig met 4 l water. Breng aan de kook en laat gedurende 2 uur pruttelen. Zeef en laat voor de helft inkoken. Blancheer de kerstomaatjes gedurende 30 seconden en koel ze onmiddellijk in ijskoud water, pel ze. Serveer de bisque met de garnalen en de kerstomaatjes. Ingrediënten 1 kg ongepelde grijze garnalen (bewaar de koppen en schalen) 20 kerstomaatjes 2 uien 1 teentje look 1 venkel 1 prei 6 tomaten verse tijm verse laurier 40 gr geconcentreerde tomatenpuree (blikje) 1 el bloem 1 steranijs 1 scheutje koolzaadolie 4 l wate ...