Resultaten voor roomboter

Aan tafel met Tanja: Rauwmelkse roomboter

http://aantafelmettanja.blogspot.be/2010/01/rauwmelkse-roomboter.html

... Rauwmelkse roomboter Op de valreep van de maand januari nog een fijne roombotertip. Bij mijn Turkse middenstander Klavertje Vier verkopen ze sporadisch deze rauwmelkse roomboter, afkomstig van kaasboerderij Mathijssen te Udenhout. Een volle smaak, niet al te prijzig (ik ...

Kruidenboter met Ansjovis recept - de Kokende Zussen

https://www.dekokendezussen.nl/recepten/kruidenboter-met-ansjovis/

... n combinatie met basilicum is het perfect. Het maken van de Kruidenboter met Ansjovis Voor wij beginnen, zorgen wij ervoor dat de roomboter alvast op kamertemperatuur is. Plaats alle ingrediënten, behalve de roomboter, in een foodprocessor en maal het fijn. Heb je geen foodprocessor? Snijd de ingrediënten dan zeer fijn. Wanneer alle andere ingrediënten fijn zijn, voegen we de roomboter in blokjes toe aan de foodprocessor. Mix het tot de boter volledig gemengd is! Lekker op een stokbroodje bij een barbecue, maar ook erg lekker bij varkensvlees! Enjoy! Liever de gewone kruidenboter? Klik dan hier. ...

Koekwaus | VTM Koken

https://koken.vtm.be/club-camping/recept/koekwaus

... Koekwaus - Meng 500 gram roomboter met 450 gram bruine suiker, 10 gram geraspte citroenschil, 2 gram kaneel en 3 gram gemengd bakpoeder. Meng daarna 50 gram honing met 125 gram water. Meng dit mengsel met het roomboter mengsel. Voeg 1050 gram bloem toe. Voeg 100 gram gebroken ...

Champagne Cupcakes recept - de Kokende Zussen

https://www.dekokendezussen.nl/recepten/champagne-cupcakes/

... n, voordat je begint aan het maken van het  cupcake beslag. Boven de beslagkom zeven wij de bloem, bakpoeder en suiker. Snijd de roomboter in kleine blokjes en voeg de roomboter en de eieren toe aan de beslagkom. Mix het beslag tot het een beslag vormt. Mix het vervolgens nog 1 minuut op hoge snelheid. Voeg vervolgens de champagne en de vanille-extract toe en mix het nog eenmaal goed door elkaar. Vul de cupcake vorm met cupcakevormpjes en vul de cupcake vormpjes tot 2/3 vol. Wij maken vaak gebruik van een ijsschep waarbij je het beslag uit de ijsschep kan knijpen. Bak de cupcakes in het midden van de oven goudbruin en gaar in circa 22 minuten. Prik in de cupcake met een cocktailprikker om te kijken of de cupcakes goed gaar zijn. Versieren van deze feestelijke cupcakes Zorg ervoor dat de roomboter om kamertemperatuur is, voordat je begint met de het maken van de botercrème. Mix de roomboter tot de roomboter witter en heel zacht is. Voeg dan lepel voor lepel de poedersuiker toe tot alles gemengd is. Voeg vervolgens naar smaak de champagne toe. Vind je dat het teveel naar champagne smaakt, kan je er voor kiezen om ook nog wat melk toe te voegen. Spuit met een spuitzak de botercrème op de cupcakes. Geniet van ...

Coquilles in Limoensaus recept - de Kokende Zussen

https://www.dekokendezussen.nl/recepten/coquilles-in-limoensaus/

... dunne reepjes, chiffonade, wordt dat ook wel genoemd. Zet het opzij. Dep de coquilles droog. Verhit een koekenpan met 1 eetlepel roomboter en wacht tot de roomboter begint te bruinen. Plaats de coquilles in de pan en bak ze goudbruin in 1 a 2 minuten per kant. Zet vervolgens het vuur uit. Breng op smaak, indien gewenst, met wat peper. In een sauspan maken wij de limoensaus door 50 gram roomboter te smelten in het pannetje. Voeg vervolgens de fijngesneden knoflook toe en bak het mee tot het begint te ruiken. Wanneer de knoflookgeur vrij komt, voeg je de limoensap toe. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de coquilles over de borden en schenk hierover de saus en versier de coquilles met wat peterselie. Geniet ervan! ...

Carolines blog: Varkenshaas met vijgensaus

http://carolinebrouwer.blogspot.be/2010/09/varkenshaas-met-vijgensaus.html

... Varkenshaas met vijgensaus Ingredienten:- 500 g varkenshaas- zout en peper- roomboter Voor de vijgensaus:- 1 el gezouten roomboter- een kleine rode ui, gehakt- 6 rijpe vijgen, in stukjes- 1 el honing- 100 ml rode wijn- 2 el balsamico-azijn- zout en peper- 1 tl tijmblaadjes ...

Gesmoorde perzik met geitenkaas - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/meer-groepen/leden/gesmoorde-perzik-geitenkaas

... schOverige keukens Ingrediënten 4 perzikken (vers of uit blik), in stukjes 8 eetlepels rietsuiker 12 eetlepels perziklikeur 50 g roomboter 4 zachte geitenkaasjes, in dunne plakjes 2 eetlepels verse basilicum, fijngesneden Bereiden Verwarm de stukjes perzik met de suiker en de likeur zachtjes in de roomboter. Schik de plakjes geitenkaas in een cirkel op de borden en en leg de warme perzikmassa in het midden. G ...

Gevulde koeken recept | Zo maak je ze zelf! - Lekker en Simpel

https://www.lekkerensimpel.com/gevulde-koeken/

... te versie is nog nét wat lekkerder. Super leuk om te maken (ook met de kids). Verwarm je oven voor op 180 graden. Snijd de roomboter in blokjes. Meng de roomboter, 1 ei, suiker, bloem en een snufje zout met elkaar. Goed kneden totdat je een mooie deegbal overhoudt. Verpak de deegbal in plastic en laat even opstijven in de koelkast of vriezer. Prak ...

Carrot cake koekjes met cream cheese frosting | Lekker en Simpel

https://www.lekkerensimpel.com/carrot-cake-koekjes/

... et deeg en druk ze een beetje plat. Bak de koekjes in ongeveer 15-20 minuten mooi goudbruin. Haal ondertussen vast de roomkaas en roomboter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Laat de koekjes afkoelen en maak ondertussen de frosting. Meng hiervoor de roomkaas, roomboter, beetje voor beetje de poedersuiker en nog 1 theelepel vanille extract door elkaar. 280 gr bloem, 200 gr boter, 150 gr lichtbruine basterdsuiker, 1 tl kaneel, 75 gr peen julienne, 1 tl bakpoeder, 1 ei dooier, 1 tl vanille extract, 100 gr naturel roomkaas, 50 gr ongezouten roomboter, 1 tl vanille extract, 65 gr poedersuiker ...

Hemelse slierten van Pierre Wind - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/chefs/pierre-wind/hemelse-slierten-van-pierre-wind

... eiden 0 min wachten waardering7.1obv 15 waarderingen NagerechtVegetarischHollands Ingrediënten 75 g spaghetti, gaar gekookt 50 g roomboter 1 eetlepel bruine basterdsuiker 1 theelepel vanillesuiker sap van ½ limoen 1 bolletje vanille-ijs Bereiden Bak op hoog vuur de spaghetti krokant in een ruime hoeveelheid roomboter.Voeg er dan de bru ...