Resultaten voor gebakken niertjes

Kalfsniertjes Baugé | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/kalfsniertjes-bauge

... t een scheutje room, mosterd en de opgelegde dragon. Laat nog even inkoken en kruid met peper en zout. Serveer de niertjes met de gebakken patatjes, de baugé saus en versier met tuinkers. Ingrediënten 4 kalfsniertjes met vet 500 gr vastkokende aardappelen 1 sjalot witte wijn room kalfsfond 1 el mosterd 1 matje tuinkers fleur de sel opgelegde dragon ...

Kalfsniertjes met groentjes

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/kalfsniertjes-met-groentjes

... Kalfsniertjes met groentjes - Kalfsniertjes met groentjes - Was de niertjes en week deze in koud water met een eetlepel zout en een scheutje azijn dit gedurende een volledige nacht indien mogelijk. Op die manier zullen de onzuiverheden gemakkelijker kunnen verwijderd worden ...

Mousse van kippenlever, krokante niertjes en remouladesaus | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/mousse-van-kippenlever-krokante-niertjes-en-remouladesaus

... Laat het vet smelten. Bak de niertjes in dit vet. Plet een theelepel jeneverbessen. Draai de niertjes om. Zorg dat ze mooi rosé gebakken zijn. Doe de jeneverbessen erbij. Blus met kalfsfond en een goeie scheut witte wijn. Laat opkoken tot een stroperige saus. Maak zelf mayonaise (recept). Je kan ook kant-en-klare gebruiken. Snij de augurkjes, kappers en ajuintjes fijn. Meng alles met de mayonaise en fijngesneden peterselie. Pel en kook de hersenen (indien nog niet gebeurd).  Snij de hersenen fijn. Meng onder de saus. Rasp de knolselder. Meng met olijfolie, azijn, peper en zout.  Plaats alle onderdelen op een bord. Serveer! Ingrediënten Voor de mousse 1 klontje boter 250 g kippenlevertjes 150 g room peper zout 4 el Porto 1 ajuin 1 blaadje gelatine voor de niertjes 1 kalfsnier 10 jeneverbessen peper zout 100 ml kalfsfond 1 klontje boter 1 scheutje witte wijn voor de remouladesaus 200 g mayonaise ½ bot peterselie 1 el kappertjes 1 el augurk 1 el opgeleg ...

Varkensniertjes | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/varkensniertjes

... Varkensniertjes - Snijd de niertjes in stukken. Smelt een klontje boter in een kleefpan. Leg de niertjes eerst in de bloem en klop de overtollige bloem af en bak dan in schuimende boter. Blus met balsamico, porto en water en voeg de PH rundsbouillon toe. Doe de tijm erbij ...

Recept voor l'arc des goÛts: kalfsniertjes op luikse wijze | njam!

http://www.njam.tv/recepten/larc-des-gouts-kalfsniertjes-op-luikse-wijze

... bereiden: Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de kalfsnier overlangs door en verwijder de vliezen en het vet. Snijd het vet zo dun mogelijk en duw het plat. Kruid het vet met peper en zout. Leg de niertjes op het vet en rol in tot een worstje. Zorg ervoor dat de niertjes ...

Gebakken kalfsniertjes met geprakte aardappelen “ maman”, portosaus en mosterdpoeder. | VTM Koken

https://koken.vtm.be/masterchef/recept/gebakken-kalfsniertjes-met-geprakte-aardappelen-maman-portosaus-en-mosterdpoeder

... gebakken kalfsniertjes met geprakte aardappelen “ maman”, portosaus en mosterdpoeder. - Giet wat mosterd op een bakpapier en droog in een oven van 140°C. Kook de aardappelen gaar. Snij enkele blaadjes van de kropsla fijn, ontnerf de krokante blaadjes van het binnenste ...

Speciaal voor papa: Engels ontbijt | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/speciaal-voor-papa-engels-ontbijt

... Speciaal voor papa: Engels ontbijt - Verwarm de oven voor op 90°C. Verwijder het kroontje van de tomaten, snij ze in de helft en kruid met peper en zout. Verhit een scheutje arachideolie in een pan en leg de tomaten hierin met de snijkant naar beneden. Draai om als de ...

Recept kalfsniertjes op Luikse wijze | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/recept-kalfsniertjes-op-luikse-wijze/

... eef over die Fransen, maar kwam uit Luik. Zou hij als kind Luikse salade hebben gegeten, gekookte aardappelen, sperziebonen en gebakken spek, waarna de spekpan werd gedeglaceerd met azijn? Of konijn op z’n Luiks, met appelstroop? Misschien was dat wel een feestgerecht. Zijn vader was verzekeringsagent en zijn moeder verhuurde een paar kamers aan studenten; bij elkaar opgeteld in de eerste jaren van de 20ste eeuw geen vetpot. Eten zoals wij ’s avonds doen bij As Ouhès, een verrukkelijk oud etablissement aan de Place du Marché, zal er niet aan gezeten hebben. Allerlei stevige Luikse gerechten staan er op de kaart, waarvan ik de niertjes à la liégoise bestel. Precies wat het zijn moet, sappige stukjes kalfsnier met ui, aardappeltjes en een saus met péket, Luikse jenever, en jeneverbessen. Snijd de niertjes in stukken ter grootte van een walnoot en verwijder zoveel mogelijk van de witte nerven. Zet ze een paar uur in een pan water en ververs dat een paar keer, of laat er de hele tijd een dun straaltje in lopen. Kook de krieltjes ongeschild net aan gaar in water. Giet af ...

Jeroen Meus - Ragout van konijn met wortelstoemp - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/ragout-van-konijn-met-wortelstoemp

... konijn in de pot en geef ze rondomrond een goudbruin korstje. (De niertjes en de lever doe je nog niet in de pot.) Schep het kortgebakken vlees uit de pot. 4. Doe de uisnippers met lookpulp in dezelfde pot met braadvet. Voeg nu ook de lever en de niertjes toe. Knijp de honing in de pot en roer. 5. Doe blaadjes laurier, takjes tijm en kruidnagels in de pot. Laat de uien wat karameliseren, zonder dat ze donkerbruin branden. 6. Leg de stukken voorgebakken konijn erbij en schenk de witte wijn in de pot, gevolgd door de room. 7. Roer de pickles door de bereiding, voeg peper en zout toe en zet het deksel op de (ovenvaste) pot. Schuif het konijn met saus in de oven van 170°C en gaar het vlees 1 uur. 8. Pel de uien voor de wortelpuree. Snij ze in dikke halve ringen. Schil de wortelen en snij ze in hapklare stukjes. Schil ook de aardappelen en snij de knollen in dobbelstenen. 9. Smelt een klont boter in een ...

Jeroen Meus - Steak & kidney pie - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/steak-kidney-pie

... nsmaak even wegbakken. 19. Verwarm de oven voor op 150°C. 20. Bepoeder de bereiding met bloem en roer. Voeg even later de voorgebakken runderwangen, de blokjes kortgebakken gerookt spek en de aangekleurde niertjes toe. 21. Schep de mosterd in de pot en voeg een kruidnagel toe. 22. Schenk het bier erbij roer en breng de bereiding aan de kook. Laat de alcohol gedurende 2 tot 3 minuten wegkoken. 23. Schep de runderfond erbij en kruid de bereiding met een beetje peper van de molen en een snuifje zout. 24. Zet het deksel op de pot en schuif de bereiding in de oven van 150°C. Reken een gaartijd van 2 uur, zodat het vlees botermals wordt. 25. Hou de oven warm op 150°C. 26. Neem een andere ronde (ovenvaste) pot en schep het gare vlees erin. Voeg ook de saus toe. 27. Plaats pal in het midden een rechtopstaande mergpijp. 28. Bestuif je werkoppervlak met een beetje bloem. 29. Rol het deeg tot een lap van ongeveer 5 millimeter dik. Het oppervlak van de lap deeg moet groot genoeg zijn om er de stoofpot met vlees mee te bedekken. 30. Drapeer het deeg bovenop het vlees. Druk de randen vast tegen de binnenwand van de pot. Gebruik eventueel een vork om het deeg te fixeren. (Restjes deeg kan je invriezen.) 31. Klop een dooier los met een klein scheutje water. 32. Gebruik een keukenpenseel om het oppervlak van het deeg te ‘doreren’. Maak in het midden een gaatje, zodat de stoom kan ontsnappen. 33. Bak de steak & kidney pie gedurende 25 tot 30 minuten in de oven van 150°C. 34. Serveer een portie steak and kidney pie op z’n eentje, of kies voor groene boontjes als garnituur. ...