Resultaten voor steamer

Kipfilet met kruidenkaas en Ganda Ham | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/kipfilet-met-kruidenkaas-en-ganda-ham

... r een schijfje Ganda Ham, kruid ze met de lookkruiden. Rol de kip dicht en rol in in aluminiumfolie tot een worst. Stoom ze in de steamer gaar of in de oven. Serveer de schijfjes met pasta of een gekookte aardappel. Sprenkel er wat olijfolie over. Ingrediënten 4 el ...

Rog met fijne groenten | Start to Cook

https://koken.vtm.be/start-cook/recept/rog-met-fijne-groenten

... et de room op de groenten. Kruid de rog met zout en peper. Smeer wat boter op een bord en leg de rog erop. Plaats 5 minuten in de steamer. Snijd de gedroogde ham. Leg de vis op een bord met wat gekookte aardappelen. Doe wat visjus (die overblijft op het bord waarmee je de visfilet hebt gestoomd) en gehakte peterselie bij de saus. Voeg de ham er ook aan toe. Giet de saus over de vis en dien op. Ingrediënten 1 courge ...

Tongfilets met scampi op een bedje van champignonpuree | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/tongfilets-met-scampi-op-een-bedje-van-champignonpuree

... en paletje. Leg er een stukje scampi in en rol de tongfilet op. Bak de tongfilets lichtjes aan in de boter en leg ze nadien in de steamer gedurende 1 minuut op 100 graden. Stoom de aardappelen gedurende 8 minuten op 120 graden. Maak de champignons schoon en snijd ze in fijne stukjes. Stoof ze aan in een beetje boter samen met een sjalot. Maak puree van de aardappelen en voeg de champignons toe aan de aardappelpuree. Stoo ...

île flottante met karamelsaus | VTM Koken

https://koken.vtm.be/masterchef/recept/ile-flottante-met-karamelsaus

... Het eiwit te samen met de suiker stevig opkloppen. Maak vervolgens quenelles en leg de quenelles op een geperforeerde plaat in de steamer, en pocheer gedurende 5 min op 80°C. Gesuikerde amandelen: De amandelschilfers op een bakplaat uitspreiden en bestrooien met bloemsuiker. De amandelen laten kleuren in een op 180° voorverwarmde oven. Botercaramel: De ingrediënten vermengen met elkaar en laten koken tot blond gekleurd. Als laatste, haal van het vuur en meng er boter en een scheutje room eronder. Ingrediënten Créme anglaise 45 cl melk 50 cl room 240 gr dooiers 140 gr kristalsuiker 1 vanillestok Eiwitsc ...

Recept voor duif | njam!

http://www.njam.tv/recepten/duif

... r een laurierblaadje en teentje knoflook in. Kruid met peper en zout. Trek vacuüm en laat 75 min. garen in een warmwaterbad of steamer op 62°C. Verwijder de kruiden. Bak de duif in olijfolie en voeg op het einde een beetje boter toe. Bedruip met de boter. Leg de boutjes er even  bij. Bereid de bieten voor: Breng water aan de kook en laat de bieten zacht gaarkoken. Maak de bietencrème: Blender de gekookte biet met Cabernet Sauvignonazijn ...

Gestoomde vis op Kantonese wijze | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/gestoomde-vis-op-kantonese-wijze

... pan waar je 5 cm water in zet en zet daarop een grillrekje (rooster). Breng het water aan de kook. Leg het bord met de vis in de steamer of bovenop het rooster. Bedek de pan met een deksel dat goed afsluit en stoom de vis tot deze goed gekookt is. Voor een platte vis reken je ongeveer 5 minuten. Een hele vis of filets van bijvoorbeeld zeebaars, ongeveer 12 tot 14 minuten. De vis verliest zijn glazigheid en krijgt een gelijkmatige kleur. Neem het bord met de vis van de rooster en verwijder het overtollig sap dat op het bord ligt ...

Mechelse koekoek met spinazie en shiitake | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/mechelse-koekoek-met-spinazie-en-shiitake

... de kippenfilets en daarboven de gestoofde groentjes Maak er een mooie rollade van en druk de uiteindes goed aan. Gaar deze in een steamer of couscousketel gedurende een 12 tal minuten Stoof de spinazie in een hete pan met olijfolie en kruid met nootmuskaat. Bak de shiitake kort aan Vul een uitsteekvormpje met de gestoofde spinazie met daarop de kort gebakken shiitake Rol de kip uit de folie en snijd er ongelijke cilinders van. Dresseer de spinaziecilinder op een bord met de rolletjes kip en werk af met de saus Voor de saus: Snij de champignons en sjalotten fijn. Stoof ze aan in olijfolie. Voeg tijm en laurier toe en blus met porto. Voeg bruine fond toe en laat ...

Claudio's kreeft | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/claudios-kreeft

... opengesneden stokjes bij de boter. Houd de vanilleboter apart. Leg de kreeften 6 tot 7 minuten in een pot kokend water (of in de steamer). Haal ze uit het water, verwijder de koppen, snijd ze in tweeën en haal de magen eruit. Snipper de ui, selder, wortel en een teentje knoflook fijn en fruit alles in olijfolie. Hak de kreeftenkoppen in stukken en laat ze stoven met de groenten. Blus met chardonnay-azijn en sinaasappelsap en breng op smaak met olijfolie, zout, suiker en citroensap. Mix deze bereiding in een blend ...

Recept voor parmezaanse kaas met een cake van groene kruiden | njam!

http://www.njam.tv/recepten/parmezaanse-kaas-met-een-cake-van-groene-kruiden

... Maak de bouillon: Stop de blokjes kaas met het water in een vacuümzak en laat 12 uur garen op 80°C in een warmwaterbad of steamer. Passeer en clarifieer met de eiwitten. Maak de koekjes: Blender de kaas. Voeg de bloem en het water toe en blender opnieuw. Verwerk ...

Jeroen Meus - Gehaktballen met kaas en spitskoolstoemp - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gehaktballen-met-kaas-en-spitskoolstoemp

... ijd van ongeveer 20 minuten. (controleer de gaarheid) 12. Je kan de gehaktballen uiteraard ook stomen in je stoomoven, een kleine steamer of in een stoommandje. 13. Stamp de gare aardappelen met kool, maar behoudt voldoende stukjes. Maak er een stoemp van en geen puree. 14. Hak de peterselie zo fijn mogelijk. Roer het groen door de stoemp en kruid de bereiding met versgeraspte nootmuskaat en wat peper en zout. 15. Smelt boter in een braadpan op een matig vuur en bak de gehaktballen (evt. in beurten) goudbruin. ...