Resultaten voor hazenpaté

Jeroen Meus - Vier keer hapjes voor kerst - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/vier-keer-hapjes-voor-kerst

... en broodrooster. Kijk uit, de toastjes kunnen snel verbranden. 12. Beleg elk rondje krokant rozijnenbrood met een identiek rondje hazenpaté. 13. Schep een lepeltje van de perenblokjes bovenop de (hazen)paté en werk de toastjes af met kervelpluksels 14. Snij het stuk bruin brood mét korst in dobbelstenen en doe ze in de hakmolen of blender. Laat de machine draaien tot het brood verkruimeld is. 15. Stort de inhoud van het blik sardienen in tomatensaus in een schaaltje. Verwijder eventueel de fijne visgraatjes, al vind ik dat niet noodzakelijk. 16. Spoel de platte peterselie, verwijder de stelen en pluk de blaadjes los. 17. Doe de sardienen met saus bij het gemalen brood, samen met de kappertjes, de peterselieblaadjes en wat peper van de molen. 18. Laat de hakmolen of blender opnieuw draaien tot je een egaal mengsel overhoudt. 19. Kneed en rol het vochtig broodmengsel met sardienen tot balletjes met een diameter van ongeveer 3 centimeter. 20. Bedek het bord met kroketjes met een vel vershoudfolie en bewaar ze koel. 21. Schep de ontpitte zwarte olijven in de beker van de blender, of in je hakmolen. Wie geen olijven op olie gebruikt voegt best een extra scheut olijfolie toe. 22. Voeg de zoute ansjovisfilets toe, samen met de takjes peterselie, een snuif paprikapoeder, een voorzichtig snuifje cayennepeper en wat vers limoensap. 23. Laat de machine draaien tot je een gladde tapenade verkrijgt. 24. Proef en voeg naar smaak een beetje zout toe. 25. Laat vooraf gekoelde kroketten op kamertemperatuur komen. 26. Verhit de friteuse tot 180 - 190°C. 27. Bak de kroketjes in beurten tot ze een goudbruin korstje hebben. Frituur niet teveel stuks in één keer en geef ze de tijd om tot in de kern warm te worden. 28. Serveer de krokante balletjes met een potje dipsaus van zwarte olijven erbij. 29. TIP: Je kan het compacte donkere brood ook vervangen door zuurdesembrood. 30. Spoel de verse kruiden. Pluk de taaie steeltjes van de peterselie en de dille weg. Snipper de kruiden samen met de bieslook zo fijn mogelijk. 31. Plet de roze peperbolletjes fijn. 32. Schep de roomkaas in een schaaltje en roer er de fijne groene kruiden door en de roze peper. Proef en voeg naar smaak een snuifje zout toe en wat peper van de molen. 33. Snij elk sneetje pompernikkel in 2 identieke driehoeken. Laat de zure haring even uitlekken, snij elke filet eerst overlangs in twee en vervolgens middendoor. 34. Smeer op elke toast wat verse kruidenkaas en leg er een kwartje zure haringfilet bovenop. Werk elk toastje af met de ringen opgelegde ui die in de pot haringfilet ronddrijven. ...