Resultaten voor alle recepten van jeroen meus taart met petit beurre bodem
Petit beurre taart | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/petit-beurre-taart
... petit beurre taart - De boter en de bloemsuiker samen goed mengen. Leg een eerste laag droge kokjes op een plateau. Smeer hierop het boter mengsel Vervolgens dip je het de koekjes in de sterke koffie en leg je laagje per laagje met daartussen het botermengsel. Werk ...
Petit Beurre taart met Stroh rum | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/petit-beurre-taart-met-stroh-rum
... et de mixer of in de keukenrobot. Klop luchtig. Warm eventueel de zijkanten van de kom op met een bunsenbrander. Zo heb je mooi alle beslag mee. Klop verder op. Zet koffie en laat afkoelen. Meng met een beetje Stroh. Dop de koekjes in de koffie en leg een eerste laag koekjes van 3 op 3 op een taartplateau. Lepel er de vanillecrème op. Dep koekjes terug in de koffie en maak een tweede laag. Lepel hier terug vanillecrème op. Bouw zo de taart op. Maak ze zo hoog zoals je wil. Wrijf ook langs de zijkant wat vanillecrème. Versier met cacaopoeder. Ingrediënten 400 g petit beurre koekjes 250 g boter 1 vanillestok 250 g bl ...
Faux Gras met perzik en petit beurre | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/faux-gras-met-perzik-en-petit-beurre
... Faux Gras met perzik en petit beurre - Haal met een Parisiennelepel bolletjes uit de perziken. Reinig de wortelen en snijd in gelijke schijfjes. Pocheer de perzikbolletjes en wortelschijfjes in het agrumsap met chardonnay-azijn. Haal na 1 min de bolletjes uit en na ...
Petit beurre koekjes | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/petit-beurre-koekjes
... petit beurre koekjes - Meng de zachte boter met de bloemsuiker en de honing. Meng de maïzena met de bloem. Meng daarna afwisselend het ei met de bloemmengeling en de melk. Voeg de vanille toe. Meng tot je een glad deeg bekomt. Laat het deeg 1 nacht rusten in de koelkast. ...
Jeroen Meus - Petit-beurretaart - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/petit-beurretaart
... Petit-beurretaart - jeroen draagt deze boterroomtaart op aan de mama van een van zijn jeugdvrienden. Lut was het liefste ‘kookmoeke’ en haar recept voor gemetste koek leeft nu verder op Dagelijkse kost. - Laat de boter op kamertemperatuur komen.Bekleed een ste ...
Zelfgemaakte petit beurre koekjes met chocoladepasta | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/zelfgemaakte-petit-beurre-koekjes-met-chocoladepasta
... aan worden. Doe dit door het ei te klutsen en vervolgens 30 gram af te wegen. Doe er als laatste nog een snuifje zout bij en laat alles mixen tot een stevig deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat rusten in de koelkast. Maak ondertussen de chocoladepasta. Laat 100 ml melk met 100 ml room en 2 eetlepels sweet mix amaretto opkoken. Doe de chocolade in stukjes in een kom samen met 1 eetlepel honing. Wanneer de melk voldoende warm is mag deze onder de chocolade gemengd worden. Roer goed tot je een glanzende ganache overhoudt. Laat afkoelen terwijl je de koekjes bakt. Haal het ko ...
Klassieker: Pudding met petit beurres | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/klassieker-pudding-met-petit-beurres
... Klassieker: Pudding met petit beurres - Klop de eieren met de suiker en roer er maïszetmeel door. Kook de Alpro soya Drink met de vanillestok in en giet deze bereiding op de geklopte eierdooiers. Laat nog even goed doorkoken. Schik de petit Beurrekoekjes in potjes ...
Jeroen Meus - Vanillepudding met petit-beurrekoekjes - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/vanillepudding-met-petit-beurrekoekjes
... et de juiste hoeveelheid melk en room af in een maatbeker. 1. Snij de vanillestokjes overlangs en schraap met de punt van een mes alle aromatische zaadjes eruit. Doe ze bij de melk met room. 2. Breng het mengsel van melk en room aan de kook op een matig vuur. Laat de peulen van de vanillestokjes meekoken voor extra smaak. 3. Scheid de eieren en doe de dooiers in een mengschaal. Het eiwit gebruiken we niet. Klop het eigeel los met de garde en voeg de vanillesuiker toe. 4. Klop met de garde tot de suiker opgelost is in het dooiermengsel. 5. Voeg het maiszetmeel toe en klop opnieuw met de garde. ...
Jeroen Meus - Aspergesoep met daslook en petit-gris - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/aspergesoep-met-daslook-en-petit-gris
... Aspergesoep met daslook en petit-gris - Voor een speciale dag zoals een verjaardag of communie mag het al wat feestelijker. Voor Kathryn haar verjaardag maakt jeroen een heerlijke aspergesoep met een coulis van daslook. Hij werkt de soep af met enkele wijngaardslakjes, ...
Jeroen Meus - Beurre blanc - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/beurre-blanc
... beurre blanc - De ‘beurre blanc’ is een botersaus waarvoor je een basis of reductie moet bereiden. Deze ‘reductie’ kan je ook gebruiken om andere sauzen te bereiden, zoals bv. Hollandaise. Een overschot van de reductie kan je invriezen om later ...