Resultaten voor winterpostelein
Recept Salade van winterpostelein – Salades & zo
http://www.saladesenzo.nl/300/salade-van-winterpostelein/
... Salade van winterpostelein100 gr winterpostelein 150 gr geitenkaas 100 gr walnoten 2 rijpe kiwi’s Dressing 4 el olijfolie 2 el witte wijnazijn 1 flinke tl honing peper en zout ...
Sint-jakobsnoten met een crème van winterpostelein
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/sint-jakobsnoten-creme-van-winterpostelein-en-paksoi
... Sint-jakobsnoten, crème van winterpostelein en paksoi - Sint-jakobsnoten, crème van winterpostelein en paksoi - Venkel ui en look grof snijden en aanstoven in olijfolie.Onderzetten met kippenbuillon en een half uur laten sudderen tot het bijna droog is.Alles kokend ...
Recepten - Carpaccio van sint-jakobsnoten met knolselder en veldsla
http://www.lekkervanbijons.be/recept/Carpaccio_van_sint-jakobsnoten_met_knolselder_en_veldsla
... er de zeevruchten bovenop en dek af met de gefrituurde knolselder. Werk rondom af met enkele toefjes zure room en enkele blaadjes winterpostelein. Als het niet het seizoen van winterpostelein is, kan je ook kervel gebruiken. Recept: Geert Van Der Bruggen ...
Jeroen Meus - Sint-Jakobsnoten met bloemkoolpesto - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/sint-jakobsnoten-met-bloemkoolpesto
... Dep ze dan voorzichtig droog. 4. Spoel de spinazie en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de bloemkool in kleine stukken. Was de winterpostelein en laat uitlekken in een vergiet. 5. Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. 6. Verhit een scheut olijfolie in een kookpot en fruit de sjalotten. Voeg er de knoflook aan toe. 7. Doe er de bloemkool bij en laat even stoven. Doe een scheutje water in de kookpot en laat onder deksel garen op een zacht vuur. 8. Haal het deksel van de kookpot en laat al het water verdampen. De bloemkool moet zacht zijn. 9. Doe de spinazie bij de bloemkool en schep door elkaar. Voeg er de helft van de winterpostelein aan toe. 10. Rooster de pijnboompitten kort in een pan met een likje olijfolie. Mix ze in de hakmolen. 11. Snijd de Parmezaan in stukken en doe hem bij de pijnboompitten. Mix. 12. Doe er d ...
http://eetplezier.blogspot.be/2012/02/raapstelen.html
... eb ik al verschillende keren kennis mogen maken met groenten die voorheen zelden in huize Eetplezier te vinden waren. Ik denk aan winterpostelein, aardperen en pastinaken. Het is niets voor niets dat ze “vergeten groenten” worden genoemd. Ze doen hun naam duidelijk eer aan. Sinds deze week is er opnieuw een soort uit de duistere vergetelh ...
Jeroen Meus - Salade met gerookte zalm, rode biet en bloedappelsien - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/salade-met-gerookte-zalm-rode-biet-en-bloedappelsien
... et gerookte zalm, rode biet en bloedappelsien - We koken op het ritme van de seizoenen: met rode biet, bloedappelsien en winterpostelein. De aardse smaak van de rode biet gaat in dit recept heel goed samen met gerookte zalm. Een echte smaakbom uit het Hoge Noorden! - Spoel d ...
Gevulde zoete aardappel met zwarte bonen, pimentón en limoenroom
http://lepeltjeliefde.blogspot.be/2015/02/gevulde-zoete-aardappel-met-zwarte.html
... bonen- 1 rode ui- 4 el verse peterselie- 1 teen knoflook- 1 tl komijnzaad- 1 tl zoet gerookt paprikapoeder (pimentón)**- handje winterpostelein*** - sap en schil van een limoen- 2 el zure room- 2 el kwark- olie om te bakken- zout en versgemalen zwarte peper of chilivlokken *Ik nam langwerpige, dunne zoete aardappelen. Dit leek me handig omdat je er veel vulling op kwijt kan. Bovendien garen ze sneller dan dikke zoete aardappelen.**Pimentón kun je eventueel vervangen door gewoon paprikapoeder*** winterpostelein is heerlijk fris en crunchy en nu in de winter goed verkrijgbaar, zeker op grotere markten. Alternatief? Bijvoorbeeld fijngesneden Little Gem of ijsbergsla.Bereiding Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de schil van de zoete aardappels onder de kraan, droog af en prik er met een vork gaatjes in. Verpak de aardappels in aluminiumfolie. Leg de pakketjes in een ovenschaal en zet deze in de oven. Check na ongeveer 45 minuten, bijvoorbeeld met een vork, of de aardappels zacht zijn. Laat ze eventueel nog langer in de oven.Begin met de vulling als de aardappels zo goed als gaar zijn. Snijd de rode ui in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit olie in een brede pan en fruit de ui en knoflook met het komijnzaad. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Voeg als de ui zacht is, de bonen en pimentón toe en laat ongeveer 2 minuten zoetjesaan bakken tot alles warm is. Roer op het laatst de peterselie erdoor en breng op smaak met zout, chilivlokken en het sap van een halve limoen. Meng voor de limoenroom 2 eetlepels zure room, 2 eetlepels kwark en de rasp van een limoen.Snijd de gepofte zoete aardappels in de lengte bijna door de helft en breek ze nog wat verder open. Prak het oranje vruchtvlees voorzichtig met een vork (tenzij het al boterzacht is) en bedruppel met limoensap. Strooi er ook wat peper en zout over. Leg de zoete aardappels op de borden. Verdeel er een pluk winterpostelein over. Vervolgens het bonenmengsel. En ten ...
Gutenvrije pizza met bloemkool, taleggio en aubergine | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/gutenvrije-pizza-met-bloemkool-taleggio-en-aubergine
... kaas. Bak nog een tiental minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden Celsius. Haal de pizza uit de oven. Verdeel Gandaham en winterpostelein over de pizza. Werk af met pikante olie, naar smaak en wens. Serveer dadelijk. Smakelijk! Ingrediënten voor de pizzabodem ½ bloemkool 1 zoete aardappel 1 ei 1 el verse oregano zeezout zwarte peper 1 taartvorm (rond, 26cm diamaeter) 1 neteldoek bakpapier voor de toppings 200 g taleggio ½ zoete ui 1 aubergine een paar sneetjes Gandaham Grand Cru peper zout 100 g Parmezaanse kaas arachideolie 1 oranje paprika 1 handvol winterpostelein pikante olie naar smaak) Voor de tomatensaus 1 el olijfolie 1 teen look 3 takjes basilicum (vers) 3 takjes oregano (vers) ½ l tomatencoulis (of - passata) 1 kl suiker 1 ui ...
Jeroen Meus - Salade met knolselder en pens - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/salade-met-knolselder-en-pens
... nuten garen op een middelhoog vuur. De knolselder mag zeker niet te plat gekookt zijn. 4. Giet af en laat uitdampen. 5. 6. Was de winterpostelein, het mosterdblad, de eikenbladsla en de veldsla. 7. Laat uitlekken in een vergiet. 8. Klop de siroop los met drie koffielepels mosterd. 9. Voeg er azijn en notenolie aan toe. Breng op smaak met peper en zout. 10. Snijd de pensen in schijfjes van ongeveer 2 cm. 11. Pel de sjalotten en snijd ze in dunne reepjes (julienne). Schil de appel en snijd hem in blokjes. 12. Verhit een klont boter in een grote pan en kleur de pensen rondom aan. Doe er de sjalot bij en laat meestoven. 13. Voeg er de appelblokjes aan toe en laat stoven. Kruid met peper en zout. 14. Scheur de peterselie in stukken en doe hem bij de salade. Meng alles goed door elkaar. 15. Doe de gekookte aardappel- en knolselderblokjes in de pan bij de pensen en laat opwarmen. 16. Stort de inhoud ...
Slaatje met geroosterde peren | VTM Koken
https://koken.vtm.be/sofie-in-de-keuken-van/recept/slaatje-met-geroosterde-peren
... uit te krijgen. Snij de prosciutto fijn. Rasp de kaas of snij er schilfers af met een dunschiller. Afwerking: dresseer de sla en winterpostelein op een bord. Verdeel er prosciutto, Paremzaanse kaas en granaatappel over. Werk af met de gevulde peer, vinaigrette en wat dragon. voor meer recepten ga naar VTMKoken.be ...