Resultaten voor kalfslende

Gebakken kalfslende met asperges, aardappelen en olijven

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/557/gebakken-kalfslende-met-asperges-aardappelen-en-olijven

... Gebakken kalfslende met asperges, aardappelen en olijven - Heerlijk stukje kalfsvlees met een groene toets - Maak eerst een rozemarijnolie. Hak hiervoor 2 takjes rozemarijn grof, doe de rozemarijn samen met 5 cl olijfolie in een pannetje en laat op een heel zacht vuurtje ...

Kalfslende met een kroketje van ganzenlever | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/kalfslende-met-een-kroketje-van-ganzenlever

... it halen en vervolgens door de panco. Frituren op 160°c tot goudbruin, 1 min laten rusten. Eventueel doormidden snijden Gegaarde kalfslende: Vlees kruiden met peper en zout. Olijfolie in een pan, en het vlees hierin kleuren. Dresseren: Kalfsvlees in schijfjes snijden en op het bord plaatsen. Overgieten met kruidenboter. Rolletjes van ham op de aardappeltjes plaatsen en besprenkelen met sausje van mayonaise. Bord dresseren met een kroketje, groentjes. Ingrediënten kalfslende 4 gr boschampignons ½ rode ajuin ½ witte cevenne ajuin 4 pijpajuintjes 2 mini-worteltjes 3 gr snijboontjes peper en zout 50 gr gesmolten boter suiker 1 th lepel poeder van peperkoek 1 th lepel Chinese kruiden ½ lob ganzelever bloem eiwit panko olijfolie stukjes aardappel gegaard in ganzevet rolletjes van lardo en rauwe ham sausje van mayonaise aangelengd met water ...

Kalfslende met mousseline, citroen, wortel en gribichesaus | VTM Koken

https://koken.vtm.be/mijn-restaurant/recept/kalfslende-met-mousseline-citroen-wortel-en-gribichesaus

... kalfslende met mousseline, citroen, wortel en gribichesaus - Verhit een klontje boter in een pan, kruid de kalfslende met peper, zout en schroei het vlees dicht. Leg het in een ovenschaal en zet het 15 minuten in de voorverwarmde oven van 180°. Neem het uit de oven, bedek ...

Melkkalf met girolles, tuinbonen en erwtenpuree | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/melkkalf-met-girolles-tuinbonen-en-erwtenpuree

... lon 8 vastkokende aardappelen zout peper 1 handvol tuinbonen 3 sjalotten 200 gr cantharellen 5 dl kippenbouillon 2 dl sherry 1 kg kalfslende suiker 1 dl melk room 50 gr boter ...

De keuken van Johanna: Kalfsvleesrolletjes met artisjokken

http://dekeukenvanjohanna.blogspot.be/2012/05/kalfsvleesrolletjes-met-artisjokken.html

... lende gangen heb ik daarom de menukaart hierbij gevoegd.Kalfsvleesrolletjes met artisjokken (6 personen)Ingrediënten: 900 gram kalfslende 120 gram prosciutto in kleine blokjes gesneden 135 gram boter op kamertemperatuur Sap van 1 citroen 3 artisjokken 90 gram ongebleekte bloem 120 milliliter extra vergine olijfolie Verse salieblaadjes Takjes rozemarijn (voor garnering) 225 milliliter droge witte wijn Zout en peper Attributen: Keukenpapier Cocktailprikker of keukentouw Bereiding: Snijd het kalfsvlees in 12 dunne plakken en dep ze droog op keukenpapier. Roer de prosciutto door de zachte boter. Breng een pan gezouten water aan de kook en voeg het citroensap toe. Bereid de artisjokken voor door de stelen en de buitenste bladeren te verwijderen en er van de bovenkant een derde af te snijden. Leg ze in het kokende water en kook ze 2 minuten. Neem ze uit het water en laat ze ondersteboven uitlekken. Snijd ze, als ze afgekoeld zijn om te kunnen hanteren, ieder in 12 plakjes. Verwijder zo nodig ha ...

The Jane - Antwerpen

http://eetplezier.blogspot.be/2014/09/the-jane-antwerpen.html

... ig is het hoofdgerecht weer wel een feestje in de mond. Een Arabisch getint feestje nog wel. Geserveerd worden twee malse stukjes kalfslende van MRIJ Rund. Ernaast liggen partjes pompoen, courgette en groene asperge. Dit alles is afgewerkt met een vinaigrette van za'atar en een jus met ras el hanout.Hoewel ik geen dagelijkse vleeseter meer ben, geniet ik van dit perfect gebraden stukje kalfsvlees. Vlees met een “bite”, dat proef ik, en zeker geen opgefokt product uit de wanstaltige bio-industrie.Afsluiter van deze lunch is een dessert van donkere chocola, blauwe bessen, yoghurt en Merlot-azijn. Grappig detail: aan tafel wordt er een flinke lepel met stikstof gemaakte pareltjes naast gelegd. Ik proef. Als ik zou kunnen zingen, zou ik direct in een uitbundige aubade zijn uitgebarsten. Wat een waanzinnig lekkere smaakcombinatie! De diep-donkere chocoladesmaak met het zoetje van het fruit, meteen achterop de tong gevolgd door een licht zuurtje. Dit dessert krijgt direct een 10+ van mij.Dit gerecht  wordt vergezeld met een slokje van een heerlijk frisse dessertwijn uit Italië, de Brachetto d’Acqui 2013. Frambozen, kersen, bessen, alle aroma’s van rood fruit zijn hierin aanwezig.Dan nog een espresso voor de Man en een theetje voor mij. Een uitgebreide theekaart hebben ze hier, met veel infusions erop. Ik kies voor de verse munt. Vanzelfsprekend worden hierbij nog een aantal lekkernijtjes geserveerd, waaronder een lauwwarme wortelmadeleine. Luchtig, zoals als een madeleine hoort te zijn en heerlijk, zoals deze smelt in de mond. Hiervan geen foto, ik was waarschijnlijk te gretig. Op een schaaltje komt er nog een combinatie van mango, passievrucht en pandan, een macaron met framboos en verveine en een ijspraline va rode perzik met vanille. Het kan er allemaal nog nét bij.Tevreden kijken we elkaar om 16.30 uur aan. The Jane is een plek om naar terug te keren. Uiterst vriendelijke bediening, die bij elk gerecht exact weet te vertellen wat de bestanddelen zijn, een fijne, sfeervolle ruimte en uiteraard heerlijke gerechten. Het enige minpuntje vind ik de muziek. Een soort dance-ritme wat mij na een half uur uitermate gaat storen. Deze zal vast trendy te noemen zijn, persoonlijk houd ik van rustige muziek tijdens het eten. Maar goed, ook dat is zeer persoonlijk.Hoe dan ook: het zal mij niet verbazen als The Jane eind dit jaar haar eerste ster te pakken heeft. ...