Resultaten voor wijn bij kalkoenrollade gevuld met gehakt, appels en veenbessen

Gin-Tonic met veenbessen | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/gin-tonic-met-veenbessen

... Gin-Tonic met veenbessen - Op zoek naar een lekkere cocktail of een eenvoudige aperitief om je gasten mee te verwennen? Probeer deze gin-tonic speciaal voor Kerstmis gemaakt. De verse veenbessen kan je vervangen door gedroogde veenbessen of door jeneverbesjes. Het ...

ALDI België - Kalkoenrollade met bloemkoolroosjes en gebakken aardappelen

http://nl.aldi.be/aldi_kalkoenrollade_met_bloemkoolroosjes_en_gebakken_aardappelen_583.html

... Ingrediënten 1 kalkoenrollade 750 g bloemkool ALL SEASONS® peper en zout 500 g aardappelen 2 el vloeibare boter BRATELLA® 2 el gehakte peterselie 1 fijngesneden chilipeper Bereidingswijze Ontdooi de kalkoenrollade en de bloemkool. Verwijder het netje rond de rollade ...

Jeroen Meus - Kalkoenrollade gevuld met groene kool, appel met veenbes, gebraiseerd witloof, knolseldercrème, kroketten

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kalkoenrollade-gevuld-met-groene-kool-appel-met-veenbes-gebraiseerd-witloof

... iseren tot het meeste vocht verdampt is en het witloof begint te kleuren aan de onderkant.Breng de veenbessen met een scheut rode wijn in een steelpan aan de kook. Voeg er de suiker aan toe en laat inkoken tot het meeste vocht verdampt is.Giet de gare knolselder af en schep hem in de blender. Voeg de room ,een klont boter, witte peper en een snuif selderzoet toe. Mix de knolselder glad en houd hem op een zacht vuur warm.Smelt een klont boter in een pan. Schil de appelen, snijd ze in vier en bak ze in de boter goudbruin. Voeg er een snuif suiker aan toe.Voor de cognacsaus:Smelt een klont boter in een steelpan. Pel de sjalot en de look en snijd ze grof. Stoof de ui en de look aan in de boter en voeg er de tijm en de laurier aan toe. Voeg de kruidnagels en de jeneverbessen toe. Flambeer het geheel met cognac.Blus de pan met de bruine fond en voeg de room toe. Breng de saus aan de kook en laat ze even inkoken. Zeef de saus hierna en breng opnieuw aan de kook. Kruid met peper en zout. Voeg tenslotte een klontje boter toe aan de saus en mix ze schuimig.Voor de afwerking:Haal de folie van het vlees en laat het nog 15 minuten verder kleuren in de oven.Bak de kroketten goudbruin in de friteuse.Haal het vlees uit de oven en snijd de rollade in dikke plakken.Lepel wat saus op een groot bord en leg er een plak kalkoenrollade in. Schep er een lepel knolseldercrème en een lepel veenbessen bij, gevolgd door wat gebakken appeltjes. Eindig met het gebakken witloof en de kroketten. ...

Jeroen Meus - Kalkoen ‘fine champagne’ met verse kroketten en wintergroenten - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kalkoen-fine-champagne-met-verse-kroketten-en-wintergroenten

... zout.Bak de kalkoen 45 minuten in de voorverwarmde oven. Strijk hem af en toe in met wat extra ganzen- of eendenvet.Meng het everzwijnengehakt met het ei en kruid met peper, zout en nootmuskaat.Hak de gedroogde veenbessen wat fijner. Meng ze met het paneermeel door het gehakt.Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak ze wat fijner. Doe ze ook bij het gehakt. Voeg tenslotte een klein scheutje cognac toe en meng goed.Vorm kleine balletjes van het gehakt. Smelt een klont boter in een pan. Bak de balletjes in de boter.Giet een flinke scheut cognac bij de balletjes en flambeer. Blus met de bruine fond en de room. Een recept om zelf bruine fond te maken vind je hier.Kruid de saus met rozemarijn, tijm, laurier, zout en peper. Laatop een zacht vuur inkoken.Haal de kalkoen uit de oven en verpak hem volledig in aluminiumfolie.Zet de oven op 180 °C. Leg de kalkoen 25 minuten op zijn zij inde oven.Draai de kalkoen op zijn andere kant en laat weer 25 minutenbakken.Leg de kalkoen op zijn rug en laat nog eens 25 minuten bakken. Zet ...

Kalkoenrollade met truffelwafel | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/kalkoenrollade-met-truffelwafel

... et wat olijfolie en doe in het wafelijzer. Haal de kalkoenworstjes uit de folie en bak ze mooi bruin in de pan. Blus met water en wijn en voeg er wat Kippenbouillon bij. Voeg er de room bij en laat inkoken tot een gebonden saus. Serveer de roulade met de koolzalf en het wafeltje. Werk af met de saus. Serveer met een glaasje Pinot Gris. Ingrediënten 4 kalkoenlapjes 4 plakken gedroogde ham 2 el truffelpuree 2 bolletjes mozzarella 4 takjes rozemarijn ½ kool 2 aardappelen bakboter 4 sneetjes wit brood 2 el olijfolie platte peterselie Kippenbouillon 1 dl water 1 dl witte wijn 2 dl room ...

Kalkoenrollade met butternut, appel en walnoten » Kokerellen

https://www.kokerellen.be/kalkoenrollade-butternut-appel-walnoten/

... Kalkoenrollade, is er iets klassieker voor met Kerst? Ik hou er wel van, zo die lekkere Vlaamse keuken tijdens de feestdagen. Deze kalkoenrollade krijgt natuurlijk een Kokerellen twist met lekker veel groentjes. kalkoenrollade zelf maken vraagt wel een aantal stappen, ...

Karel's appel: gevulde appels uit de oven - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/gevulde-appels/

... Karel’s appel: gevulde appels uit de oven Misschien had je deze appel al gezien op Facebook. Een paar weken geleden gingen we bij mijn oom en tante eten. Mijn oom, Karel, houdt wel van een experiment in de keuken. Dit experiment, gevulde appels uit de oven met onder ...

Kalkoenroulade met veenbessensaus | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/kalkoenroulade-met-veenbessensaus

... Kalkoenroulade met veenbessensaus - Maak een sappig gehakt: snijd de ganzenlever in blokjes en meng samen met het eigeel onder het gehakt. Kruid met peper en zout. Leg de kalkoenlapjes open en bedek met 1 cm gehakt. Rol op en rol in aluminium folie tot een worst. Pocheer ...

Jeroen Meus - Kalkoenrollade in bladerdeeg met wintergroenten, pepersaus en kroketten - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kalkoenrollade-in-bladerdeeg-met-wintergroenten-pepersaus-en-kroketten

... kalkoenrollade in bladerdeeg met wintergroenten, pepersaus en kroketten - Het moment om uit te pakken op het kerstdiner: de hoofdschotel. Klassiek met kalkoen voor kerst maar toch weer net iets anders. Voor het Nationale Kerstmenu van 2021 kiest Jeroen voor een ka ...

Recept voor gebakken appels | njam!

http://www.njam.tv/recepten/gebakken-appels

... Bereiden: Verwarm de oven voor op 180°C. Haal met een appelboor het klokhuis uit de appels. Meng in een kom de walnoten, rozijnen, suiker en cognac met elkaar. Vul de appels met het mengsel en zet ze in een ovenschotel. Bestrooi de appels met kaneel en bak ze gaar ...