Resultaten voor vijgenconfituur jeroen meus

Jeroen Meus - Gerolde koekjes met geitenkaas en mini-croques met vijgenconfituur - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gerolde-koekjes-met-geitenkaas-en-mini-croques-met-vijgenconfituur

... Gerolde koekjes met geitenkaas en mini-croques met vijgenconfituur - Met het recept maak je ongeveer 25 koekjes met geitenkaas, waarvoor de bereidingstijd 85 minuten bedraagt. Je verkrijgt ook ongeveer 8 mini-croques, met een bereidingstijd van 30 minuten. - 0. Leg de rode p ...

Vijgenconfituur met sinaasappel en pijnboompitten | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/vijgenconfituur-met-sinaasappel-en-pijnboompitten

... vijgenconfituur met sinaasappel en pijnboompitten - Snijd de vijgen in stukjes. Doe de stukjes vijg, de citroenrasp, het citroensap en het sinaasappelsap samen in een ruime kookpot. Breng aan de kook en laat 5 minuten afgedekt sudderen. Neem de kookpot van het vuur en voeg de ...

Jeroen Meus - Vijgentaartje met ijs - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/vijgentaartje-met-ijs

... elheden amandelpoeder, bloem en suiker. Voeg de drie samen in de mengkom van de keukenmachine. 2. Voeg er de malse boter bij, wat vijgenconfituur en een bescheiden scheutje rode porto. 3. Plaats het K-hulpstuk voor beslag in de keukenmachine. Meng alle ingrediënten eerst op een lage snelheid en kort nadien op een hoger toerental. 4. Breek het ei in een potje en voeg het extra eiwit toe. Giet de eieren bij het beslag en laat de machine rustig draaien. 5. Verwarm de oven voor tot 175°C. 6. Strijk de taartvorm in met een beetje boter. Bepoeder de ingevette vorm vervolgens met en beetje bloem. Zo kan je ...

Jeroen Meus - Amandel-vijgentaart - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/amandel-vijgentaart

... dan moet je daarvan profiteren. jeroen bakt een eenvoudig taartje met een vulling van gemalen amandelnoten, veel verse vijgen en vijgenconfituur. Zet de koffie maar klaar… - 0. Gebruik een (dikker) vel bladerdeeg van bij de bakker, of bak met een kant-en-klaar vel deeg. 1. Haal de melk en de boter tijdig uit de koelkast en laat de ingrediënten op kamerteperatuu ...

Jeroen Meus - Lamskroon met kruidenkorstje - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/lamskroon-met-kruidenkorstje

... Lamskroon met kruidenkorstje - Een lamskroon is het favoriete stukje vlees van heel veel mensen. Het is mals en ziet er tegelijk altijd feestelijk uit. Bovendien is peuzelen toegestaan. jeroen stopt de lamskroon in de oven met een heerlijke kruidenkorst, hij serveert daarbij ...

Jeroen Meus - Aperitiefverrassingsbrood - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/aperitiefverrassingsbrood

... Aperitiefverrassingsbrood - Didier groeide op in de bakkerij van zijn ouders en zet de stiel nu voort. Elke dag bakt hij verse broden waarvan hij er een paar aflevert in Jeroens keuken.Jeroen tovert een multigranenbrood om tot een verrassingsbrood gevuld met ‘salsa verde’ ...

Jeroen Meus - Konijn “Meus” met frietjes en kropsla - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/konijn-meus-met-frietjes-en-kropsla

... Konijn “Meus” met frietjes en kropsla - Dit is weer echte degelijke Dagelijkse kost zoals iedereen het graag heeft! Speciaal voor de verjaardag van zijn papa deelt jeroen een klassieker zoals die vroeger bij hem thuis op tafel verscheen: een stoofpot van konijn met ...

Jeroen Meus - Mayonaise - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/mayonaise

... Mayonaise - Voortaan alleen nog maar verse mayonaise! jeroen legt uit hoe je op de klassieke manier mayonaise maakt met een klopper, op basis van mosterd.Je zal merken dat mayonaise erg makkelijk te bereiden is. Maak er dus best niet te veel van, want verse mayonaise is ...

Jeroen Meus - Roux - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/roux-0

... Roux - Dé basis, hét fundament waarop elke witte saus kan bouwen. In twee stappen en klaar! - Roux Smelt de boter in een kookpot op een matig vuur. Schep de bloem bij de bruisende boter en roer met de garde.Laat het mengsel al roerend een beetje ‘opdrogen’, tot je een heerlijke ...

Jeroen Meus - Mayonaise voor 300 man - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/mayonaise-voor-300-man

... Mayonaise voor 300 man - Zelf mayonaise maken is een koud kunstje. Mayonaise maken voor 300 man is niet veel moeilijker. jeroen kruipt in de grootkeuken en gaat aan de slag met 20 eieren. Serveer deze klassieke saus met die andere Vlaamse klassieker: stoofvlees-friet! - Doe de ...