Resultaten voor groene peperbolletjes op nat
Recept voor rucolasalade met brie en aardbeien | njam!
http://www.njam.tv/recepten/rucolasalade-met-brie-en-aardbeien
... 1 dag van tevoren: Maak een marinade van de honing, balsamico, de helft van de roze peperbolletjes en de helft van de citroenmelisse. Schep er de aardbeien door, dek af en laat een nachtje marineren. bereiden: Laat de aardbeien uitlekken en bewaar de marinade. Klop die ...
https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/258/salade-nicoise
... perzieboontjes beetgaar. Laat ze schrikken onder koud water. Schik ze op de borden, met 4 hardgekookte eieren in kwartjes, enkele groene en zwarte olijven, kappertjes en gehalveerde kerstomaatjes. Besprenkel met een vinaigrette van citroensap vermengd met een eidooier. Kruid met peper en zout. Halveer de stukken tonijn en schik ze op de borden. ...
Jeroen Meus - Zalmburger met komkommer en pepersaus - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/zalmburger-met-komkommer-en-pepersaus
... n een snuifje zout.Kneed platte hamburgers van het vismengsel, en zet de visburgers even in de koelkast.De pepermayonaise Giet de groene peperbolletjes af en doe ze in een kleine pan.Voeg wat water toe en breng aan de kook. Zo haal je het muffe aroma van de peperbolletjes weg. Dat levert je straks een saus op die veel smakelijker is.Zeef de kortgekookte peperbollen uit het water en zet ze opzij.Maak de mayonaise. Doe de eierdooiers in een diepe mengbeker en voeg de look toe.Doe er de azijn, het water en de mosterd bij.Plaats de staafmixer in de pot en mix alles los.Voeg de olie in een straaltje toe en beweeg de mixer mee. Enkele seconden later is de mayonaise gebonden.Breng op smaak met gewone peper en roze peperbolletjes. Voeg ook de gekookte groene peperbolletjes toe. Mix opnieuw.Afwerken en serveren Bak de zalmburgers op de hete grill van de barbecue. Reken zo’n 5 minuten per kant, afhankelijk van de dikte van de burgers.Gril ook de broodjes kort op de barbecue.Leg ee ...
https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/320/appelsalade-met-gerookte-zalm
... Appelsalade met gerookte zalm - Lekker gezond! - Snij de appelen in kwartjes, verwijder het klokhuis en snij ze verder in plakjes. Besprenkel ze met 1 eetlepel citroensap tegen het verkleuren. Halveer de rode ui en snij hem in plakjes. Snij de augurken in plakjes. Laat ...
Zalmhaasje met geitenkaas | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/zalmhaasje-met-geitenkaas
... Zalmhaasje met geitenkaas - Was de tijm en de jonge babyspinazie. Meng de spinazie met tijm in een ovenschotel met 1 koffielepel PH groentenbouillon en olijfolie. Neem de zalm, snij hem in stukken en plaats in de ovenschotel. Kruid met peper en sprenkel er citroen over. ...
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/zuurkool
... Zuurkool - Pel de buitenbladeren van de kolen, en leg ze opzij. Snij de harde middenste stukken uit de kolen. Snij de rest van de kolen zeer dun met een mandoline, zodat je gelijke stukken hebt. Leg een laag gesneden zuurkool in een Keulse pot op de bodem, en druk goed ...
Gekonfijte gestoomde zalm met olijfolie en vanille | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/gekonfijte-gestoomde-zalm-met-olijfolie-en-vanille
... Gekonfijte gestoomde zalm met olijfolie en vanille - Leg de zalm samen met de steranijs, de peperbolletjes en de schil van de limoen in een schaal en zet dit onder in olijfolie, dek af met aluminiumfolie. Stoom gedurende 5 minuten op 70°. Snijd de prei fijn en stoof ...
Engelse stoofpot met prachtige groene zomergroenten en stukjes achterham | Jamie Oliver
https://koken.vtm.be/jamie-home/recept/engelse-stoofpot-met-prachtige-groene-zomergroenten-en-stukjes-achterham
... Engelse stoofpot met prachtige groene zomergroenten en stukjes achterham - Leg de achterham in een grote, diepe pot. Overgiet met water en zet op een matig vuur. Zodra het water begint te koken, haal je de hesp eruit en giet je het water weg. Daardoor verwijder je het ...
Rucolasalade met steak en perzik
https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/541/rucolasalade-met-steak-en-perzik-1
... Rucolasalade met steak en perzik - Hartig slaatje met heerlijke stukjes biefstuk - Dompel de perziken even onder in kokend water en laat ze vervolgens schrikken in ijskoud water. Haal het vel van de vruchten, halveer ze en verwijder de pit. Snij de perzikhelften in partjes. ...
Tournedos met pepersaus, kroketjes en witloofsalade | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/tournedos-met-groene-pepersaus-kroketjes-en-witloofsalade
... n de voorverwarmde oven. Verwijder het vet uit de pan. Blus met fond en de helft room. Kruid met gewone peper. Voeg de uitgelekte groene peperbolletjes toe en laat tot de helft inkoken. Breng op smaak met 2 el Cognac. Haal de aardappelen uit de stomer. Scheid de eieren. Hou het eiwit om te paneren. Plet met een klontje beter, muskaatnoot, peper, zout en 2 dooiers. Strooi wat bloem op een bord. Gebruik ofwel een spuitzak, een krokettenmachine of een ijsschepper. Leg ze op het bebloemde bord. Haal ze eerst door de bloem, dan het eiwit en tenslotte het paneermeel. Frituur goudbruin. Meng de witloof met de dressing. Haal het vlees uit de oven en dresseer het bord. Ingrediënten 4 tournedos 250 ml bruine fond 125 ml room 1 potje groene peperbolletjes 2 el Cognac 1 klontje boter 500 g aardappelen kroket) 2 eieren peper zout muskaatnoot 100 g boter 200 g paneermeel 200 g bloem 4 stronken witloof 1 el mosterd 200 ml arachideolie 1 scheutje azi ...