Resultaten voor nage van vis
Kippenborst à la nage met kokos | VTM Koken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/kippenborst-la-nage-met-kokos
... Kippenborst à la nage met kokos - Pocheer de kippenborsten tegen het kookpunt. Voeg kippenbouillon toe. Snijd de groentjes gelijkvormig fijn. Voeg ze toe aan het water samen met de kokosmelk en de room. Werk af met koriander en een beetje citroensap. Serveer in een ...
Jeroen Meus - Nage van prei en aardappel met snoekbaars en rivierkreeftjes - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/nage-van-prei-en-aardappel-met-snoekbaars-en-rivierkreeftjes
... n de look.Kruid de groenten met korianderzaad en venkelzaad en bevochtig met de visfumet (of water met bouillonblokjes). Breng de nage op een zacht vuurtje aan de kook.Voeg de tijm, de laurier, de steranijs en een flinke snuif zout toe en laat de soep even koken.Voeg de zure room toe aan de soep en roer alles goed onder elkaar.Snijd de vis in reepjes en laat ze even garen in de hete soep en voeg de rivierkreeftjes eraan toe.Pers het sap van een halve citroen erbij en kruid de soep met wat peper. ...
Kreeft à la nage | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/kreeft-la-nage
... Kreeft à la nage - Maak een sterke bouillon met wortel, selder, groen van de prei, ajuin, tijm, laurier en water en kruid met peper en zout. Laat dit opkoken en kook er dan de kreeft in gedurende 5 minuten. Haal de kreeft uit de bouillon en werk de jus af: zeef 3,5 ...
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/zeewolf-la-nage
... Zeewolf à la nage - Zeewolf bevat heel wat groene aroma’s, maar past ook perfect bij watermeloen, komkommer, meloen, tomaat, rode paprika, rode biet, asperges, groene en zwarte thee. - Snijd de zeewolffilet in de gewenste stukken.Was de aardappelen en ...
Jeroen Meus - Mosselen à la nage - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/mosselen-a-la-nage
... Mosselen à la nage - De mosselen zijn op dit moment top. Gebruik ze om deze klassieke bereiding te maken waarbij het kookvocht van de mosselen wordt gebonden met room en boter. De mosselen zwemmen als het ware in hun saus – vandaar de naam. - De mosselen Was de ...
Jeroen Meus - Een zooi van gesaffraneerde hondshaai - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/een-zooi-van-gesaffraneerde-hondshaai
... Een zooi van gesaffraneerde hondshaai - Venkel, prei, selder, ui en hondshaai vormen de basis van deze ‘nage’ – een klassieke stoofpot/soep uit de Franse keuken. Hondshaai is een vis met stevig vlees die er een beetje als paling uitziet maar heel ...
Recept voor nage met kip | njam!
http://www.njam.tv/recepten/nage-met-kip
... Bereiden: Bak de kip en sjalot aan in de boter. Kruid met peper en zeezout. Voeg de groenten toe. Bestrooi met kerriepoeder en blus met de bouillons. Laat met het deksel op de pan ca. 30 min. stoven. Haal de bouten uit de pan. Werk af met de room, citroensap, peper ...
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/mosselen-a-la-nage-rundertartaar-met-rode-biet-kipkap-en-hersensaus
... Mosselen à la nage, rundertartaar met rode biet, kipkap en hersensaus - Kerstmis is in zicht! Naar jaarlijkse gewoonte kookt Jeroen de pannen van het dak. Hij opent het Nationale Kerstmenu met drie feestelijke hapjes op basis van traditionele streekproducten. ...
Jeroen Meus - Gebakken kabeljauw met asperges - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gebakken-kabeljauw-met-asperges
... Stoof de uien en de selder in de boter. Doe er de knoflook, tijm en laurier bij. Laat alles stoven. Dit is de basis van de ‘nage’. 7. Bevochtig met de Noilly Prat en de visfumet. Laat zachtjes inkoken tot het vocht bijna helemaal verdampt is. 8. Giet de room bij de groenten en laat inkoken tot saus. Breng op smaak met peper en zout. 9. Snijd de vis in niet te grote stukken en kruid met zout en witte peper. 10. Smelt een klont boter in een pan. Bak de stukken vis aan één kant op een laag vuur. Draai de vis om en zet het vuur uit. Laat verder garen. 11. Snipper de sjalot. 12. Smelt een klein klontje boter in een steelpannetje. 13. Stoof de sjalot in de boter. Doe er de daslook bij en haal van het vuur. 14. Giet de roomsaus door een zeef. Mix met een staafmixer om de saus wat luchtiger te maken. 15. Snijd de asperges in stukken en meng ze met de sjalot en de daslook. Breng op smaak met peper en zout. 16. Leg wat lamsoor en asperges in een bord. Leg er een stukje op en werk af met de saus. ...