Resultaten voor varkenshaasje met portosaus jeroen meus
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/lamskroon-met-peterseliekorst-aubergine-portosaus-en-pommes-noisettes
... Lamskroon met peterseliekorst, aubergine, portosaus en pommes noisettes - Omdat Dagelijkse kost geen Dagelijkse kost zou zijn zonder klassieke bereidingen haalt jeroen vandaag nog eens alles uit de kast! Perfect gebakken lamsvlees met een korst van peterselie, kaviaar van ...
Jeroen Meus - Varkenshaasje ‘zingara’ met kroketten en veldsla - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/varkenshaasje-zingara-met-kroketten-en-veldsla
... varkenshaasje ‘zingara’ met kroketten en veldsla - Beroemd en berucht op de hotelschool: varkenshaasje ‘zingara’. Een heel klassieke bereiding met een sappig varkenshaasje vergezeld van een heerlijk rijkelijke saus met ham, gerookte ossentong, champignons, ...
Jeroen Meus - Varkenshaasje met spek, Ratte du Touquet en witloofsalade - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/varkenshaasje-met-spek-ratte-du-touquet-en-witloofsalade
... uet en witloofsalade - Dit is een heerlijk gerecht voor de eerste lentedagen. Steek de barbecue maar aan voor dit in spek gerolde varkenshaasje ingestreken met een zoete marinade waardoor het vlees een krokant laklaagje krijgt. Geef er ratte-aardappelen en een eenvoudige w ...
Jeroen Meus - Varkenshaasje met aardappel-courgetterösti en salsa verde - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/varkenshaasje-met-aardappel-courgetterosti-en-salsa-verde
... asje met aardappel-courgetterösti en salsa verde - Het beste van twee werelden stopt jeroen in 1 bereiding. Het populaire magere varkenshaasje van bij ons en een zuiderse salsa verde. Beide vullen elkaar mooi aan en om het gerecht helemaal af te maken, serveer ik er aarda ...
Jeroen Meus - Varkenshaasje met jagersaus en kroketten - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/varkenshaasje-met-jagersaus-en-kroketten
... varkenshaasje met jagersaus en kroketten - jeroen zet klassieke kost op tafel. Een mals gebakken varkenshaasje krijgt gezelschap van een stevige jagersaus met wat rode wijn en stukjes paddenstoel. De borden zijn pas compleet met wat sla en krokant gebakken aardappelkroketten ...
Jeroen Meus - Varkenshaasje in bladerdeeg met sjalottensaus - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/varkenshaasje-in-bladerdeeg-met-sjalottensaus
... azie en basilicum bij. Mix het geheel fijn tot een mooi beslag.Zet een pannenkoekenpan met wat arachideolie op het vuur.Kruid het varkenshaasje met wat peper, zout en olijfolie.Bak dunne pannenkoeken van het beslag en laat voldoende afkoelen.Schroei het vlees op de barbecue en laat daarna afkoelen.Hak de parmezaan fijn in de keukenrobot en voeg er de uitgelekte olijven aan toe. Maal het geheel fijn en breng op smaak met peper, zout en rozemarijn.Meng 1 eigeel met een scheut melk.Neem een vel bladerdeeg en prik er gaatjes in. Leeg er de dunne pannenkoekjes op. Smeer er de olijven-parmezaantapenade over en leg er enkele sneetjes pancetta op. Leg er het varkenshaasje bovenop en en rol het deeg toe. Plooi ook de zijkanten mooi dicht.Snijd opt ...
Jeroen Meus - Blackwell-varkenshaasje met bloemkool - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/blackwell-varkenshaasje-met-bloemkool
... Blackwell-varkenshaasje met bloemkool - De varkens van bij ons zijn van uitstekende kwaliteit, en bieden smakelijk en bovendien budgetvriendelijk vlees. Het varkenshaasje is wellicht een van de meest populaire en gastronomische stukjes vlees. jeroen maakt er een klassieke bereiding ...
Jeroen Meus - Varkenshaasje met champignonroom, boontjes in spek en krieltjes - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/varkenshaasje-met-champignonroom-boontjes-in-spek-en-krieltjes
... et vlees straks.Giet de boontjes af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.Smelt een klont boter in een pan.Kruid het varkenshaasje met peper en grof zout. Bak het vlees 2 minuten langs beide zijden op een matig vuur. Geef het enkel een beetje kleur en korst.Haal de tweede ovenschaal uit de warme oven en leg er het varkenshaasje in. Bak het vlees verder in de oven, gedurende 10 minuten.Giet het bakvet uit de pan en maak de pan schoon met keukenpapier.De champignonroom Verwarm de bruine fond. Je kan ook zelf fond klaarmaken.Smelt een verse klont boter in de schoongemaakte pan. Scheur de oesterzwammen in stukken en bak ze in de vetstof.Pel de sjalotten en snijd ze in ringen. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Doe de sjalot en look bij de champignons.Bevochtig met rode wijn. Breng verder op smaak met fijngehakte tijm en enkele blaadjes laurier. Laat de wijn volledig uitkoken.Blus met de warme bruine fond. Doe er de room bij en laat op een laag vuur inkoken.Afwerken en serveren Rol een busseltje boontjes in 2 plakjes spek. Leg de busseltjes in een ingevette ovenschaal.Zet de boontjes in de oven tot ...
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/varkenshaasje-met-fondant-aardappelen-gebakken-witloof-en-mosterdroom
... ing met aardappelen, gebraiseerd witloof en een top of the bill mosterdsaus. - Laat de oven voorverwarmen tot 180°C. Haal het varkenshaasje uit de koelkast en laat op temperatuur komen.Draai de aardappelen tot fijne kasteelaardappelen en snijd ze in twee. Schik de aardappelen met een vlakke kant naar beneden in een pan en leg het spek er tussen.Snijd de look in twee en voeg deze samen met enkele takjes tijm, enkele takjes rozemar ...
https://www.prinsessenboontjes.be/post/portosaus
... portosaus Een lekkere saus om te serveren bij een vlees gerecht. Dat is echt genieten. Je maakt het altijd best vanuit de pan waarin je het vlees gebakken hebt.Ingrediënten Bereidingswijze:Stap voor stap recept Tips:Je start altijd best met een pan waarin je vlees hebt ge ...