Resultaten voor wat bij foie gras doen als voorgerecht

Rode linzen met foie gras en rauwe ham - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/groenten/linzen/rode-linzen-foie-gras-rauwe-ham

... coazijn 4 plakken rauwe ham 150 g half gare foie gras uit blik (mi-cuit) Bereiden Doe de linzen in een pan en giet er zoveel koud water over dat ze onderstaan. Voeg de ui en het bouquet garni toe en kook de linzen in ca. 15 minuten gaar. Let goed op, want rode linzen zijn heel snel gaar. Giet de linzen af. Laat afkoelen.Maak een vinaigrette met de olijfolie, balsamicoazijn en een beetje zout en peper.Snijd vlak voor het serveren de rauwe ham in repen en de foie gras in blokjes.Schep wanneer de linzen zijn afgekoeld de foie gras en rauwe ham door de lin ...

Recept voor praline van foie gras | njam!

http://www.njam.tv/recepten/praline-van-foie-gras

... bereiden: Maak eerst de chocoladecoulis. Breng de bouillon en porto aan de kook en reduceer tot de helft. Voeg de chocolade toe en roer tot alle chocolade is gesmolten. Breng op smaak met zout en peper. Hak de noten fijn en rooster in een steelpan. Maak met behulp ...

Pompoenroomsoep met foie-gras en truffelolie | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/pompoenroomsoep-met-foie-gras-en-truffelolie

... toevoegen. Kokende bouillon bijgieten en laten sudderen tot gaar. Afkruiden met peper en zout. Mixen en room toevoegen, eventueel wat water. foie in kleine stukjes snijden en eventjes in de diepvries koud laten worden. Toevoegen net voor opdienen aan de soep. Enkele druppeltjes truffelolie toevoegen en enkele geroosterde sesamzaadjes. En een pluisje kervel. Ingrediënten 1 kg pompoenvlees plukjes kervel 2 sneden ...

Opgevulde kipfilets met champignons en foie-gras | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/opgevulde-kipfilets-met-champignons-en-foie-gras

... Opgevulde kipfilets met champignons en foie-gras - Sneden brood onderdompelen in 4 el melk. Morieltjes onderdompelen in water en spoelen (meerdere keren). Drogen op keukenpapier. De gekookte ham fijn mixen Pistache grof hakken. foie diepvriezen en in kleine stukjes ...

Aan tafel met Tanja: Rauwe coquilles met foie gras en truffel(product)

http://aantafelmettanja.blogspot.be/2009/01/rauwe-coquilles-met-foie-gras-en.html

... op oudjaarsdag nog een klein stukje foie gras bij mijn slager zag liggen en ook nog naar de visboer moest, wist ik in ieder geval wat ik vrienden Petra en Béchal op nieuwjaarsdag zou voorschotelen. Nodig: echt verse coquilles (mijn visboer liep even naar achteren in plaats van de coquilles in de vitrine te pakken ... ), een klein stukje foie gras en een goed truffelproduct bij gebrek aan truffels of geld. Snij de foie gras en coquilles in flinterdunne plakjes, modelleer op een bord en schep wat truffelproduct bij de coquilles. Ik strooi ook nog wat fleur de sel de Guérande over de foie gras. Echt lekker! En nu is het weer tijd om te werken en ...

Aan tafel met Tanja: januari 2009

http://aantafelmettanja.blogspot.be/2009_01_01_archive.html

... op oudjaarsdag nog een klein stukje foie gras bij mijn slager zag liggen en ook nog naar de visboer moest, wist ik in ieder geval wat ik vrienden Petra en Béchal op nieuwjaarsdag zou voorschotelen. Nodig: echt verse coquilles (mijn visboer liep even naar achteren in plaats van de coquilles in de vitrine te pakken ... ), een klein stukje foie gras en een goed truffelproduct bij gebrek aan truffels of geld. Snij de foie gras en coquilles in flinterdunne plakjes, modelleer op een bord en schep wat truffelproduct bij de coquilles. Ik strooi ook nog wat fleur de sel de Guérande over de foie gras. Echt lekker! En nu is het weer tijd om te werken en ...

Fazant met ravioli van foie gras | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/fazant-met-ravioli-van-foie-gras

... ravioliblaadjes op met een goed stuk ganzenlever en een el appeltjes. Deze toelijmen met eigeel. De ravioli even koken in kokend water. Haal de fazant uit de pan en blus de pan met water, de wildbouillon en de room. Haal de stokjes uit de fazant. Serveer de fazant met de gepocheerde ravioli, fijngesneden appelschijfjes en de saus. Versier met bieslook. Ingrediënten 4 fazantenborsten 4 stukjes foie gras 2 appelen 2 plakjes ganzenleverterrine 8 vellen ravioli 4 plakjes Gandaham 1 dl water 1 el wildfond ½ dl room bieslook boter ...

Roti van foie gras | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/roti-van-foie-gras

... Roti van foie gras - Kruid de ganzenlever met peper en zout langs alle kanten. Bak de ganzenlever eerst kort aan in een pan met hete olie. Haal hem uit de pan wanneer er aan alle kanten een korstje is gebakken. Wikkel de ganzenlever in een blad brikdeeg en leg hem ...

Eenvoudige feesthapjes | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/eenvoudige-feesthapjes

... erschijfje en een halve gepelde walnoot. Toastjes met foie gras – vijgenconfituur: Rooster de sneetjes brood en besmeer ze met wat vijgenconfituur. Snijd ze in 4, leg er een dun plakje foie gras op en bestrooi met een snuifje fleur de sel. Kaasspiraaltjes: Snijd repen van 2cm breed en 5cm lang uit uw bladerdeeg. Draai deze repen ineen. Rasp op de ene helft comté en op de andere helft mimolette. Zet in de oven op 200° en laat bakken totdat ze een mooi kleurtje hebben. Ingrediënten Ovenschaaltjes met rillettes van zalm 200 g verse zalm 150 g gerookte zalm 40 g boter 1 el dille 1 ui 1 tl limoen 4 grissini's Toastjes met geitenkaas – komkommer – walnoten toastbrood met granen geitenkaas komkommer walnoten Toastjes met foie gr ...

Terrine van foie gras | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/terrine-van-foie-gras

... terrinevorm. Leg de gekruide lever in de terrine en druk aan. Vouw de aluminiumfolie dicht. Zet de terrine in een schaal met warm water (au bain marie). Zet in een voorverwarmde oven van 100°C gedurende 30 min. Laat hem afkoelen op het aanrecht. Laat vervolgens een nacht rusten in de koelkast. Ingrediënten 500 gr rauwe eendenlever scheut cognac scheut porto 2 gr peper van de molen 6 gr zout ...