Resultaten voor 4 4 cake van jeroen meus quatre quarts

Quatre-quarts cake met citroen | VTM Koken

https://koken.vtm.be/bills-food/recept/quatre-quarts-met-citroen

... ns tot ze net opgenomen zijn. Schep de gezeefde bloem er in twee keer door tot alles goed gemengd is. Schep in de bakvorm en laat 40-50 minuten bakken tot een spies die je in het midden van de cake steekt er schoon uit komt. Dek losjes af met aluminiumfolie als hij te vlug bruin wordt. Laat 10 minuten afkoelen voor je hem uit de bakvorm haalt en op een rooster stort. Laat volledig afkoelen. Glaceer met citroenglazuur. Ingrediënten 1 th natuurlijk vanille-extract 2 th geraspte citroenschil 250 g extra fijne suiker 250 g ongezouten zachte boter 4 eier ...

Jeroen Meus - Cake met appel, mascarpone en speculaas - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/cake-met-appel-mascarpone-en-speculaas

... cake met appel, mascarpone en speculaas - Deze cake is meer dan een klassieke quatre-quarts maar wel even eenvoudig klaar te maken. Wat deze gevulde versie van het gekende viervierdengebak zo fantastisch maakt, zijn de verse appelcompote, ...

Jeroen Meus - Gevulde cake met marsepein - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gevulde-cake-met-marsepein

... en bloem. Doe ze in de mengkom van de keukenmachine. 3. Voeg de eieren toe en laat de machine kort draaien, tot alles gemixt is. 4. Doe de malse boter in de mengpot, samen met natuurlijke vanille. Snij hiervoor de vanillepeul overlangs in twee en schraap de zwarte zaadjes eruit. 5. Laat de machine opnieuw kort draaien en meng alles met een pannenlikker. Roer over de bodem van de pot, zodat alle ingrediënten degelijk gemengd zijn. 6. Verwarm de oven voor tot 180°C 7. Smeer de binnenzijde van de bakvorm in met een beetje boter. Bepoeder de kleverige binnenzijde met wat bloem. 8. Spatel het beslag in de bakvorm en strijk het oppervlak glad. 9. Bak de cake gedurende 30 minuten in de oven van 180°C. Verlaag nadien de oventemperatuur tot 150°C en bak de cake nog 15 minuten. (Controleer de gaarheid door in de cake te prikken. Aan de prikvork of satéstok mag geen beslag kleven.) 10. Haal het gebak uit de vorm en laat het afkoelen. 11. Weeg de hoeveelhei ...

Jeroen Meus - Cake met amandel, chocolade en banaan - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/cake-met-amandel-chocolade-en-banaan

... ven tot 175 °C. 1. Smelt de boter op het vuur. 2. Klop de rietsuiker op met de eieren. 3. Hak de chocolade in kleine stukjes. 4. Doe de gesmolten boter bij de suiker en het ei. 5. Meng de bloem met het amandelpoeder, de amandelschilfers, het bakpoeder en de stukjes chocolade. 6. Doe de droge massa bij de rest van het beslag en spatel alles door elkaar. 7. Plet de bananen met een vork en doe ze bij het beslag. 8. Vet de bakvorm in met boter en bestuif met bloem. 9. Stort het deeg in de bakvorm. Bak ongeveer 45 mi ...

Jeroen Meus - Cake met mokkavulling en zoete walnoten - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/cake-met-mokkavulling-en-zoete-walnoten

... het K-hulpstuk voor beslag en laat de keukenmachine op een matige snelheid draaien, tot de boter en de suiker goed gemengd zijn. 4. Breek de eieren en voeg ze in delen toe. Meng alles en weeg ook de juiste hoeveelheid bloem. 5. Voeg tenslotte de bloem in delen toe en laat de machine mengen tot je een egaal cakebeslag hebt. 6. Verwarm de oven voor op 175°C. 7. Roer het beslag nog even met de hand. Gebruik een pannenlikker en veeg zorgvuldig langs de bodem van de mengkom. 8. Wrijf de binnenkant van de cakevorm in met een dun laagje boter. Bepoeder het vet met wat bloem. 9. Stort het beslag in de springvorm en strijk het oppervlak glad. 10. Bak de cake gedurende zo’n 25 minuten in een oven van 175°C. 11. Laat de cake nadien afkoelen en ontvorm het gebak. 12. Bereid de crème voor de vulling terwijl de cake bakt. 13. Schep de oploskoffie in een glas of kop en voeg een klein scheutje kokend water to ...

Jeroen Meus - 4/4 cake gevuld met speculaas en een ganache van chocolade - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/44-cake-gevuld-met-speculaas-en-een-ganache-van-chocolade

... 4/4 cake gevuld met speculaas en een ganache van chocolade - Een eenvoudige 4/4 cake wordt heel feestelijk en bijzonder als je hem afwerkt met chocoladeglazuur, speculaaspasta en verkruimelde speculaaskoekjes. - 0. Verwarm de oven voor tot 175 °C. 1. Snijd de ...

Jeroen Meus - Trifle met aardbei, advocaatmousse, cake en meringue - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/trifle-met-aardbei-advocaatmousse-cake-en-meringue

... bij beetje toe, gevolgd door het zout.Vet een cakevorm in en bestuif met bloem. Stort het cakebeslag in de vorm en schuif de cake 45 minuten in de oven. Laat de cake afkoelen.Week de gelatineblaadjes in koud water.Meng vervolgens de suiker en de dooier tot een bleke massa met een garde. Roer de advocaat en de plattekaas onder de ruban.Warm een klein scheutje room op in een pannetje, knijp de gelatine uit en laat oplossen in de room. Voeg vervolgens toe aan de ruban. Klop de room half op en voeg ook toe aan de ruban.Klop het eiwit stijf en spatel dat onder de mousse. Schep vervolgens de mousse in een spuitzak en laat opstijven in de koelkast.Doe de bevroren aardbeien, het citroensap en de suiker in een steelpan. Laat het geheel 5 minuten doorkoken.Mix de coulis en laat het door een zeef in een kommetje lopen. Laat de coulis even afkoelen.Verwijder de kroon ...

Jeroen Meus - Verse cake met blauwe pruimen en plattekaas - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/verse-cake-met-blauwe-pruimen-en-plattekaas

... beslag en laat de machine draaien. Mix de boter met een eerste ei. 3. Voeg even later de rest van de eieren één voor één toe. 4. Voeg de suikermengeling toe in delen. 5. Weeg de bloem en schep ze lepel voor lepel in het beslag. Laat de machine draaien tot je een egaal cakebeslag hebt. 6. Roer met een spatel door het beslag, tot tegen de bodem van de pot. 7. Snij de vanillestok overlangs in twee en schraap de zaadjes uit de peul. Mix de zaadjes door het beslag, samen met een schepje pruimenconfituur en (naar smaak) een kleine snuif zout. Bewaar de lege vanillepeul. 8. Verwarm de oven voor tot 175°C 9. Smeer de binnenzijde van de bakvorm in met een beetje boter. Bepoeder de kleverige binnenzijde met een laagje bloem. 10. Schep het beslag in de vorm en strijk het oppervlak glad. Bak de cake in de oven van 175°C, g ...

Jeroen Meus - Pinda cheese cake - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pinda-cheese-cake

... juiste hoeveelheid ongezouten pindanoten en hak ze fijn in een hakmolen of blender. 3. Roer de nootjes door het chocolademengsel. 4. Bedek de bodem van de springvorm met een vel huishoudfolie. Klik de rand van de vorm er op vast. 5. Spatel de pindamix met chocolade in de bakvorm. Strijk het mengsel glad en zet de vorm in de koelkast. Laat de taartbodem afkoelen en opstijven. 6. Week de blaadjes gelatine in een beker koud water. 7. Schenk de room in een mengschaal, voeg wat bloemsuiker toe en klop hem half op. (Vergelijkbaar met de room in een glas Irish coffee) 8. Voeg de plattekaas toe en meng zorgvuldig. Proef en beslis of je extra suiker wil toevoegen. Behoud wel voldoende frisheid, want er komt nog wat zoetigheid bij. 9. Rasp de diepgevroren snoeprepen en strooi de b ...

Jeroen Meus - Koude sabayon met amarena-kersen en chocolade - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/koude-sabayon-met-amarena-kersen-en-chocolade

... Koude sabayon met amarena-kersen en chocolade - Sabayon kennen we meestal als een warme bereiding, maar in deze variant gaan we de sabayon koud kloppen. Daarbij komen lekkere amarena-kersen. Deze opgelegde friszure kersen komen oorspronkelijk uit Italië en ...