Resultaten voor landkers
http://lepeltjeliefde.blogspot.be/2013/07/zomersalade-van-watermeloen-waterkers.html
... erfecte zomersalade! Ingrediënten voorgerecht voor 2/3 personen - 300 g koude watermeloen, in kleine blokjes - 75 g waterkers of landkers - 3 volle el ongebrande pompoenpitten - olie om in te bakken - fleur de sel Voor de dressing: - 2 el limoensap - 2 el koolzaadolie - 1 tl honing Bereiding Verhit 2 el olie in een bakpan die je kan afsluiten met een deksel. Bak de pompoenpitten een paar minuten tot ze knapperig zijn. Sluit de pan af met de deksel, want ze gaan ploffen. Laat uitlekken op keukenpapier. En bestrooi met zout. Trek de takjes waterkers los van de dikke steel. Doe de waterkers met de watermeloen in een saladekom en hussel alles door elkaar. Leg alles op een grote saladeschaal of verdeel over de borden. Maak de dressing door simpelweg alle ingrediënten te mengen. Giet ten slotte de dressing over de salade en ga ...
http://lepeltjeliefde.blogspot.be/2012/12/tips-voor-een-elegante-kerstsalade.html
... iënten voor 6 personen - 700 g rode biet (ongeschild gewicht) - 3 friszure appels - 150g rucola, waterkers of, zoals op de foto, landkers. Pittige sla dus! - 150g (liefst) oud brood, zoals bijvoorbeeld ciabatta - paar takjes verse tijm - 75 g pijnboompitten - olijfolie om te besprenkelen Voor de dressing: - 125 ml magere yoghurt - 2 flinke eetlepels crème fraiche - 1 el citroensap - 2 volle tl mierikswortel (uit een potje) - wat zout en peper Bereiding De croutons en het pijnboompitkruim kun je vooraf al maken, net als de dressing. Bij de bietjes is het lekker als ze nog lauwwarm (of in ieder geval op kamertemperatuur) zijn. Je kunt ze paar uur van tevoren al roosteren en dan in de folie laten zitten. Voordat je gaat eten rasp je de bietjes, schil je de appel en is het vervolgens alleen een kwestie van alles door elkaar husselen en de borden mooi opmaken. Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak eerst de croutons. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Ontkorst het brood eventueel als het te donker is, dit verbrandt snel. Gebruik je een vrij licht afgebakken brood, dan kun je de korst wel laten zitten. Snijd het brood in blokjes van 1 bij 1 cm. Doe alles in een hoge mengkom. Besprenkel met olijfolie, zout en peper, voeg de tijm toe en hussel alles door elkaar. Verdeel het brood vervolgens over de bakplaat. Maal de pijnboompitten redelijk fijn in de keukenmachine. En strooi het kruim over het brood. Bak alles goudbruin in de oven. Houd het goed in de gaten, want met oud brood kan het snel gaan. Oventijd: tussen de 10 en 20 minuten. Was de ongeschilde bietjes en verpak ze afzonderlijk ...
http://lepeltjeliefde.blogspot.be/2013/01/iets-speciaals-te-vieren.html
... Trots op: Het Lepeltje Liefde-kerstmenu voor negen personen. Geheel vegetarisch. We begonnen met een salade van geroosterde biet, landkers, appel, tijmcroutons en mierikswortelyoghurt. Daarna: wortelsoep met rozemarijn en kastanje-citroenroom, die ik hier nog ga delen. Het was uiteindelijk meer werk dan ik dacht, waardoor ik best lang in de keuken stond. Toch was het de moeite waard, want de portobello wellingtons vielen ook in de smaak. Het nagerecht was een appel-cranberrycrumble (van amandelmeel) met ijs.Droom: een kookboek. Tja, welke foodblogger wil dat nu niet? Nogmaals ontzettend bedankt voor jullie interesse, inspiratie en reacties! Geplaatst door Lies Smits op 19:47 Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op Twitter Delen op Facebook Labels: citroen, ei, nagerecht, rozemarijn, spelt, taart, vegetarisch, zoet ...