Resultaten voor stoompot
Gebakken spiering met lauwwarme salade van gele boontjes | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/gebakken-spiering-met-lauwwarme-salade-van-gele-boontjes
... Gebakken spiering met lauwwarme salade van gele boontjes - Verwarm de oven voor op 150°C en breng water aan de kook in een stoompot en in een gewoon kookpotje. Halveer de kerstomaatjes en leg in een ovenschaal. Kruid met peper en zout en een scheutje maïsolie en zet ...
Scampi met broccoli en wilde rijst | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/scampi-met-broccoli-en-wilde-rijst
... peper. Doe het deksel op de pot en laat opkoken tot de rijst gaar is. Snij de steel van de broccoli en leg op zijn geheel in een stoompot tot hij gaar is. Hak de peterselie en de notenmengeling fijn. Doe deze samen in een kommetje met vijf eetlepels sesamolie en het sap van een halve limoen. Giet naar believen nog olie bij om een vloeiende saus te bekomen. Pel de scampi, verwijder het darmkanaal en kruid langs ...
Zeebaarsfilet à l’Ostendaise | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/zeebaarsfilet-lostendaise
... door. Voeg er de opgeklopte room, een snuifje cayennepeper en een scheutje cognac aan toe Stoom de mosselen enkele minuten in een stoompot Dresseer de vis met de saus, garnalen, het bladerdeegje en de mosselen. Werk af met een takje peterselie Ingrediënten 4 zeebaarsfilets 400 ml kreeftenbisque 200 ml room (Alpro LUCHTIG & CREAMY) scheutje cognac 250 gr ongepelde Noordzeegarnalen peper en zout cayennepeper boter 1 eierdooier enkele takjes peterselie 1 vel bladereeg 1 kg mosselen ...
Gebakken zalm met een salade van snelkooktarwe en groene asperges. | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/gebakken-zalm-met-een-salade-van-snelkooktarwe-en-groene-asperges
... Gebakken zalm met een salade van snelkooktarwe en groene asperges. - Zet een stoompot op het vuur en stoom de asperges beetgaar. Zet ook een pot water op om de eitjes te koken en ééntje voor de snelkooktarwe. Breek de broccoli-roosjes af en snij ze mooi bij. Stoom deze ...
Feestelijke vissoep | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/feestelijke-vissoep
... en pan met boter. Kruid de soep met peper en zout en voeg een scheut room toe. Laat de mosselen gedurende 3 minuten stomen in een stoompot. Leg een gebakken poonfilet in elk soepbord met daarbovenop een gebakken champignon. Leg ook drie mosselen in elk bord en werk af met een takje venkellof of groen kruid naar keuze. Giet voorzichtig soep in het bord, zonder de garnituur te overgieten. Werk af met een paar druppels room. Ingrediënten visafval van de visboer 1 selder 4 wortelen 2 uien 1 blaadje laurier 1 takje tijm 2 teentjes look 2 el zwarte peperbollen ½ fles droge witte wijn 1 kg mosselen 300 gr ongepelde garnalen 4 champignons bloem boter 2 th lepel tomatenconcentraat 1 scheutje room 4 filets van rode poon loof van venkel of groen kruid naar keuze ...
Gevulde Moorse duif met saffraansaus | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/gevulde-moorse-duif-met-saffraansaus
... m 30 minuten rusten tot hij weer hard is. Doe de couscous in de stoommand van een couscoussière (Marokkaanse stoompan) of in een stoompot met niet te grote gaten. Breng het water in de kookpot aan de kook. Haal de stoommand van de kookpot zodra de stoom de couscous bereikt en stort in een grote kom (kasriya). Besprenkel weer met een beetje water en maak los met de vingers. Herhaal deze handelingen tot de couscous drie keer is gestoomd. Parfumeer de couscous met een lepeltje smen of boter. Bak of gril de amandelen en hak ze fijn. Sn ...
Jeroen Meus - Gestoomde pladijs met een agrumsalade - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gestoomde-pladijs-met-een-agrumsalade
... er eventueel het sap aan toe dat nog uit het vruchtvlees gelekt is. 9. Breng een pan water aan de kook en zet er een stoommand of stoompot op. 10. Snijd de middengraat met een scherp mes uit de pladijsfilets. Kruid de filets met peper en zout. 11. Leg de vis in de stoommand of –pot als het water kookt. Sprenkel er wat olijfolie over zodat de filets niet aan elkaar kleven. Zet een deksel op de pan en laat in ongeveer 10 minuten gaar worden. 12. Doe de krulandijvie in een slakom. 13. Haal de blaadjes van de peterselie. Snijd de bieslook in staafjes. Meng met de frisée. Doe er walnotenolie en azijn bij en breng op smaak met peper en een snuifje zout. 14. Controleer de gaarheid van de vis. Haal hem voorzichtig uit de stoompan en leg hem in een diep bord. Leg er een toef sla op en enkele partjes sinaasappel en pompelmoes. Werk af met de citrusdressing. ...