Resultaten voor kippen rillette

Rillette van konijn

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/rillette-van-konijn

... rillette van konijn - rillette van konijn - Bak de schouders rondom aan in een beetje ganzenvet kruid met peper en zout en voeg ui wortel tijm en laurier toe.Blus met witte wijn zet onder met water en laat ca. 2 uur zachtjes sudderen.Neem de schouders uit de pot kook ...

Lauwe rillette van buikspek met asperges en kruidenscheuten | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/lauwe-rillette-van-buikspek-met-asperges-en-kruidenscheuten

... Lauwe rillette van buikspek met asperges en kruidenscheuten - Snij de sjalot in grove stukken, bak ze goudbruin in wat bakboter. Snij het spek in stukken en bak het bij de sjalot. Voeg de sojasaus toe en laat gedurende ongeveer 10 uur zachtjes sudderen. Maak nadien de ...

Jeroen Meus - Rillette van makreel en gemarineerde makreel met zuurdesemtoast - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/rillette-van-makreel-en-gemarineerde-makreel-met-zuurdesemtoast

... rillette van makreel en gemarineerde makreel met zuurdesemtoast - Voor dit feestelijk voorgerecht laat Jeroen zich inspireren door de Franse en Scandinavische keuken. Hij maakt een smeuïge rillette van verse makreel en smeert het op een stukje zuurdesembrood. Het perfecte ...

Jeroen Meus - Rillettes van gerookte makreel - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/rillettes-van-gerookte-makreel

... Rillettes van gerookte makreel - De Fransen zijn bijzonder goed in het maken van rillette: een smeersel van vlees, gebonden met vet. Jeroen maakt het met makreel en ganzenvet. Als je dat op een stukje stokbrood smeert, heb je zo een hartig toastje dat perfect is voor ...

Sticky kippen drumsticks

https://www.prinsessenboontjes.be/post/sticky-kippen-drumsticks

... Sticky kippen drumsticks Een sappig kippen kluifje om duimen en vingers bij af te likken. Deze bekoort iedereen! Van aperitiefhapje tot bij de nasi, het is echt genieten. Opgelet, echt sticky lekker.Ingrediënten:Bereidingswijze:Doe 150 ml water, 50 ml appelcider azijn, ...

Recept voor gentse waterzooi | njam!

http://www.njam.tv/recepten/gentse-waterzooi

... bereiden: Kook de kippen gaar in een bouillon gemaakt met het groen van de prei, 1 tak selder, de ui, tijm en laurier. Kruid de bouillon goed met peper van de molen en zout. Laat de kippen na 30 minuten koken even afkoelen in de bouillon. Verwijder het vel van de kip ...

Portosaus | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/portosaus

... de velkant (de gladde kant) en schroei ze dan dicht. Leg de pan vol, anders loop je kans dan dat het braadvet aanbrandt. Laat de kippenborsten ongeveer 6 minuten rustig bakken. Op die manier kan de kip zachtjes garen en toch een korstje krijgen. Zet je vuur half. Als je vuur te hoog staat, gaat het vel aanbakken. Als het te laag staat, begint de kip te koken in plaats van te bakken. Bak de kippenborsten nog 2 à 3 minuten op de andere kant. Haal de kip uit de pan. Is het vet te aangebrand (als er zwarte stippen in het vet zichtbaar zijn), moet je al het vet wegg ...

Coq au vin van John Torode - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/kip-gevogelte/coq-au-vin/coq-au-vin-john-torode

... in voorbereiden 1:40 uur bereiden 0 min wachten waardering8.0obv 10 waarderingen HoofdgerechtGevogelteFrans Ingrediënten 2 grote kippen, in achten (dus 16 stukken in totaal) ca. 100 g boter 24 kleine sjalotjes, geschild 10 plakjes ontbijtspek of 200 g pancetta, in blokjes 3 teentjes knoflook, fijngewreven 1 fles ...

Jeroen Meus - Eggs Benedict - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/eggs-benedict

... Eggs Benedict - Eieren zijn niet duur en kun je bij heel veel bereidingen gebruiken. Scharreleieren komen van kippen die los lopen in een stal. Eieren van vrije uitloop komen van kippen die buiten mogen rondlopen. Je mag een ei tot vier weken nadat het gelegd is geb ...

Hutsepot

https://www.prinsessenboontjes.be/post/hutsepot

... er de harde middennerf.Snij het sjalotje fijn en stoof aan.Voeg alle stukken aardappelen en groenten toe.Voeg 100 ml melk toe, 1 (kippen) bouillonblokje, peper, zout en nootmuskaat.Laat 15 minuten koken en roer af en toe.Bak intussen gerookte spekblokjes en / of een lekker worstje gaar. Ik leg daar nog extra spruitjes bij voor de liefhebbers.Voeg mosterd en / of pickles toe als je wil, en plet de groentenpuree naar believen. Met of zonder de spekblokjes..Serveer met het spek, de worstjes en extra spruitjes Smakelijk Stap voor stap recept Voor de Thermomix Snij het sjalotje fijn 4 seconden op stand 4.S ...