Resultaten voor citroenijs

Citroenijs van Ursula Ferrigno - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/toetjes/ijs/citroenijs-ursula-ferrigno

... t mengsel in een ijsmachine en laat het volgens de gebruiksaanwijzing bevriezen of doe het in een ondiepe diepvriesdoos. Laat het citroenijs onafgedekt in 1-2 uur bevriezen, tot het halfzacht is. Doe het mengsel over in een kom en breek met een vork alle ijskristallen kapot. Doe het ijs terug in de diepvries en breek de ijskristallen gedurende 2 uur elke 30 minuten.Laat het ijs in de diepvries stevig worden. Bewaar het ijs in een afgesloten doos. Zet het ijs 45 minuten voor het serveren in de koelkast. KookboekHet recept 'Citroenijs van Ursula Ferrigno' is afkomstig uit het kookboek... La Dolce VitaUrsula FerrignoDat Italianen echte levensgenieters zijn, zal niemand ontkennen. Vooral van zoetigheden kunnen ze geen genoeg krijgen. En of het nu om roomijs, cake, chocolade... lees verder© Tirion Uitgevers. ...

Opgevulde citroenen met citroengranité | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/opgevulde-citroenen-met-citroengranite

... n met citroengranité - Het lievelingsgerecht van Laura Tesoro. Het tweede lievelingsgerecht van Laura zijn gevulde citroenen met citroenijs. Ideaal bij warm weer.Zelf de pizza's maken? Hier vind je het recept. Voor het dessertje: snij een uiteinde van de citroen af, zodat je hem kan rechtz ...

Citroen - limoenroomijs

http://carolinebrouwer.blogspot.be/2015/08/citroen-limoenroomijs.html

... k mee en aangezien de temperaturen de komende dagen weer gaan stijgen maar meteen even ijs gedraaid. Een héérlijk fris en romig citroenijs. ...

Carolines blog: Mangosoep met kokos

http://carolinebrouwer.blogspot.be/2013/07/mangosoep-met-kokos.html

... oop - 2 el citroensap Voor de garnering: - 50 g geschaafde amandelen, geroosterd - paar blaadjes munt, in reepjes gesneden - ½ l citroenijs Bereiden: 1. Verwarm de santen (als een stevig blok te koop in de supermarkt) met 2 el kokosmelk in een steelpan op laag vuur tot de santen is opgelost (mag beslist niet koken). 2. Doe alle ingrediënten voor de soep in de blender en meng zeer goed. Laat minstens 1 uur goed koud ...

Kookblog Lepeltje Liefde

http://lepeltjeliefde.blogspot.be/2012/08/gepofte-appeltjes-met-lavendelsuiker-en.html

... aafsel, licht geroosterd - 1 el citroensap + wat extra om te besprenkelen. - 2 volle el Griekse yoghurt - (optioneel) vanille- of citroenijs Bereiding Verwarm de oven voor op 190 graden. Maak eerst de lavendelsuiker. Maal daarvoor in een grove vijzel 3 el kristalsuiker, een half zakje vanillesuiker en 1 tl gedroogde lavendelbloemen tot een fijn poeder. De suiker smaakt nu heel sterk, maar in het gerecht is de smaak vrij subtiel. Rooster het amandelschaafsel tot het licht verkleurd is. Boor het klokhuis met een appelboor uit de appels, boor het gat nog iets groter en maak middenin een inkeping (voorkomt dat ze barsten). Snij (als je dat mooi vindt) ringen schil van de appel. Zet ze daarna in een ovenschaal en vet de appelbuitenkant in met wat boter. Meng 2/3 van de lavendelsuiker met de in piepkleine blokjes gesneden roomboter en 3/4 van het amandelschaafsel. Voeg ook zo'n 20 gedroogde lavendelbloemen toe. Vul de appels tot boven de rand met het botermengsel en strooi er de rest van de lavendelsuiker over. Zet de appeltjes in de oven en laat ze in ongeveer 30 minuten redelijk zacht worden. Meng ondertussen 2 volle el Griekse yoghurt met 1 el citroensap. En houd de appels in de oven goed in de gaten. Bestrooi ze, als de boter is gesmolten, met de rest van het amandelschaafsel. Haal de appels uit de oven en laat ze kort (of helemaal) afkoelen. Plaats in het midden van elk bord een rondje van het yoghurtmengsel. Zet de appels erop en besprenkel elke appel ten slotte met een paar druppels citroensap.Tips - Op warme dagen zijn de appeltjes afgekoeld het lekkerst. Serveer ze dan behalve met yoghurt ook eens met een bol vanille- of citroenijs. - Gedroogde lavendelbloemen vind je in een kruiderijwinkeltje bij de thee. Gebruik je verse gedroogde lavendelbloemen, let er dan wel op dat deze niet bespoten zijn. - Eventueel kun je ook nog wat lavendelsuiker achterhouden en dat door de yoghurt mengen. Geplaatst doo ...

Hobbykok Pluis: Culinair ijs van Beluga

http://hobbykokpluis.blogspot.be/2012/05/culinair-ijs-van-beluga.html

... emperaturen en dan is het natuurlijk ook weer tijd voor ijsjes! Mijn favoriete ijsje is normaal gesproken de Liuk van Ola, lekker citroenijs met een stokje van drop. Volgens Ola het populairste ijsje in Italië. Vorige zomer zijn er heel wat dozen door gegaan. Kennelijk is dit ijsje populair bij meer mensen, want bij onze supermarkt waren ...

Eetplezier: IJs met de smaak van vroeger

http://eetplezier.blogspot.be/2012/09/ijs-met-de-smaak-van-vroeger.html

... Altijd dezelfde smaken, altijd dezelfde bekertjes, maar altijd overheerlijk. Nog proef ik de smaak van hun smeltende amarenen- of citroenijs op mijn tong of de knapperige nougatine die er steevast over heen gestrooid was. Enfin, ijssalon Torino is niet meer. Mijn zoektocht naar een vervangend alternatief, in de buurt van mijn huidige woonstee, is tot op heden blijven steken bij ijssalon Cappello Giallo uit Veere. In maart 2012 wonnen zij de voorronden van het EK ijsbereiden in Wageningen. En dat is te proeven ook. Bij deze salon geen kekke nouveautés,  maar wel heerlijk romig, ambachtelijk gedraaid ijs. In alle courante smaken. Ik mag er graag een omweggetje voor maken, als ik dan toch rondzwerf in de buurt van Middelburg. Bij ijssalon Geleijnse in Renesse bestaat wel de mogelijkheid om te proeven van exclusieve bereidingen, zoals Malibu-, oma’s appeltaart-, of zelfs viagra-ijs. Hoewel bij veel mensen een geliefd adres, persoonlijk vind ik het ijs daar veel te zoet en veel te soft. Bovendien proef ik bij elk smaakje een synthetisch toontje achter op mijn tong. Niet lekker dus. Op deze waarschijnlijk laatste zomerdagen van dit jaar, droom ik opnieuw van Torino’s ijssalon. Van de korte gordijntjes voor de raampjes. Van de wankele tafeltjes met de geblokte kleedjes. Van zijn onwaarschijnlijk lekkere coupes, boordenvol liefdevol gedraaid ijs met de smaak van vroeger. Bron foto: thuisin Brabant.nl Geplaatst door Nell Nijssen op 21:05 Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op Twitter Delen op Facebook Categorie: Leuke adresjes ...