Resultaten voor stokvis

Stokvis | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/stokvis

... n PH Mosterdkruiden en een klein lekje azijn. Serveer met aardappelpuree. Ingrediënten 30 gr vetstof 30 gr bloem 1 l melk 800 gr stokvis mosterdkruiden ...

Brandade van witvis en aardappeltjes

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/brandade-van-witvis-en-aardappeltjes-met-salie-en-chorizo-olie

... rveer de brandade met een beetje chorizo-vet en de chorizo.Dit gerechtje is ook heel lekker met andere vissoorten zoals heek stokvis en makreel. ...

Recept voor baccalà con polenta | njam!

http://www.njam.tv/recepten/baccala-con-polenta

... sel en laat op een laag vuur ca. 30-35 min. koken. Maak om de 10 min. de handdoek opnieuw nat. Breng water aan de kook en voeg de stokvis toe. Kook ca. 5 min. Haal de vis uit de pan en laat even rusten. Snijd hem in stukjes. Breng melk aan de kook en voeg de vis toe met de pijnboompitten, gemalen peper en gehakte bladpeterselie. Breng het geheel aan de kook en laat ca. 10 min. op een zacht vu ...

Recept kabeljauw met Catalaanse saus en rozijnen | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/recept-kabeljauw-met-catalaanse-saus-en-rozijnen/

... Maar het gerecht dat ik thuis meteen heb nagemaakt was gek genoeg met vis. Oorspronkelijk gebruikte men met klipvis, gezouten stokvis dus, maar nu vond men het chiquer om verse kabeljauw te nemen. Week de rozijnen 1 uur in koud en het eekhoorntjesbrood 10 minuten in 1,5 dl heet water. Zout de mootjes vis en laat ze buiten de koelkast staan tot het bakken. Fruit de ui in 2 eetlepels olie op laag vuur tot hij zacht is en ga dan door tot hij wat kleurt. Knijp de paddestoelen uit en bak ze 3 minuten mee. Voeg dan het weekvocht van de paddestoelen toe (zonder de droesem) en de witte wijn. Laat zachtjes 10 minuten koken. Doe alles met de hazelnoten en de knoflook in de beker van de staafmixer en pureer zo glad mogelijk. Doe door een zeef in een pannetje. Voeg de room en de uitgelekte rozijnen toe en verwarm. Bak de vis zachtjes in de rest van de olie, onder een deksel. 5 minuten moet genoeg zijn. Breng de saus op smaak met zout en serveer met de vis. Kabeljauw met Catalaanse herfstsaus Voor 4 personen: 2 eetlepels grote rozijnen 4 mootjes kabeljauwfilet van 150 gram (of een andere blanke vis) 1 uitje, gesnipperd 4 eetlepels olijfolie 5 gram gedroogd eekhoorntjesbrood (cèpes) 1 dl witte wijn 1 eetlepel geroosterde hazelnoten 1/2 teen knoflook 1 dl slagroom ...