Resultaten voor puree met ansjovis en olijfolie jeroen meus
Jeroen Meus - Focaccia met gegrilde groenten en ansjovis - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/focaccia-met-gegrilde-groenten-en-ansjovis
... Focaccia met gegrilde groenten en ansjovis - Dromen van de Italiaanse zon doe je met dit overheerlijke voorgerecht van verse ansjovis, gegrilde groenten, olijventapenade en traditioneel brood uit Ligurië, het noorden van Italië. Maak je de focaccia&n ...
Jeroen Meus - Ciabatta pizza met ansjovis en pancetta - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/ciabatta-pizza-met-ansjovis-en-pancetta
... visfilets toe.Snijd de ontvelde tomaten in kwarten en haal de pitjes eruit. Doe het vruchtvlees mee in de hakmolen.Voeg de tomatenpuree toe en mix alles tot een gladde tapenade. Proef en kruid naar smaak met peper.Smeer het krokante brood in met de tapenade. Verdeel de pancetta over de tapenade en schuif de ciabatta meteen weer onder de grill (ongeveer 5 minuten op 180 °C).Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel ze over het spek. Kruid met een snuif oregano en besprenkel met olijfolie.Bak de ciabatta nog zo’n 10 minuten af in de warme oven.Werk deze snelle pizza af met een toef rucola, enkele blaadjes basilicum en een scheutje balsamicoazijn. ...
Jeroen Meus - Minestrone met linzen, ansjovis en parmezaan - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/minestrone-met-linzen-ansjovis-en-parmezaan
... g alle groentjes toe aan de ui en de look.Voeg de smaakmakers toe: fijngesneden ansjovisjes, fijngesneden chilipeper en de tomatenpuree. Laat het geheel even stoven.Voeg de witte wijn eraan toe en laat even inkoken. Spoel de linzen en voeg ze toe, gevolgd door de gepelde tomaten. Voeg de korst van de kaas eraan toe, blus met de groentebouillon en breng de soep aan de kook.Maak een kruidentuil met rozemarijn, tijm en laurier en voeg hem toe aan de soep.Schep de malse boter in een kommetje en rasp er 50 gr parmezaan bij. Voeg de panko eraan toe en rasp er een teentje look bij. Snijd de rest van de ansjovis fijn en voeg toe.Pel de sjalot, snijd ze fijn en voeg ze toe. Snipper de bieslook fijn en voeg hem toe. Pers er het sap van e ...
Jeroen Meus - Pasta met rapenstelen en gesmolten ansjovis - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pasta-met-rapenstelen-en-gesmolten-ansjovis
... Pasta met rapenstelen en gesmolten ansjovis - Dit is Jeroens versie van het Zuid-Italiaanse gerecht “orechiette alle cime di rape”. De originele rape of rapini zijn een bladgroente die moeilijk te vinden is in ons land, tenzij je een Italiaanse groenteboer ...
Jeroen Meus - Rode poon met broccoli, salsa verde en puree - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/rode-poon-met-broccoli-salsa-verde-en-puree
... Rode poon met broccoli, salsa verde en puree - Vandaag staat er nog eens goeie ouwe Dagelijkse kost op het menu. Een simpel stukje gebakken vis met broccoli, een zachte puree met een beetje look en salsa verde. Meer hoeft het soms echt niet te zijn. - Schil ...
Jeroen Meus - Salade van kikkererwten, aardappelen en ansjovis - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/salade-van-kikkererwten-aardappelen-en-ansjovis
... Salade van kikkererwten, aardappelen en ansjovis - jeroen is verzot op salades met grote stukken groenten en flink wat beet. Dit is ook zo'n maaltijdsalade, boordevol gezonde en voedzame groenten en aardappelen. Zet de kikkererwten vooraf een nacht te weken, zodat ...
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/chipolata-met-puree-van-witte-bonen-waterkers-en-gekonfijte-sjalotten
... Chipolata met puree van witte bonen, waterkers en gekonfijte sjalotten - De keuken van Dagelijkse kost vult zich met de geur van gebakken chipolata’s. jeroen serveert de worst met een smeuïge puree van witte bonen en in rode wijn gekonfijte sjalotten. Voeg ...
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/wijting-met-beurre-blanc-van-ansjovis-gebakken-witte-kool-en-mosterdaardappelen
... ze gaar zijn, spoel ze kort onder koud water en pel ze. Snijd de aardappelen in stukken en doe ze in een pot. Ga er kort met een pureestamper door maar plet ze niet te fijn. Voeg er de zure room en de graanmosterd aan toe en meng alles onder elkaar. Voeg er nog een klontje boter aan toe en kruid ze met peper en zout. Hou de aardappelen even warm.Zet een pan en een wok op het vuur. Laat wat boter smelten in de wok en in de pan en breng wat van de gezeefde reductie aan de kook met de room.Kruid de vis met peper en zout en bak hem in de pan met boter.Voeg de witte kool en de fijngesneden sjalot toe aan de wok en kruid met peper en zout. Laat de witte kool rustig bakken.Snipper de bieslook fijn en meng hem onder de aardappelen.Snijd de boter voor de beurre blanc in blokjes en roer ze onder de reductie met de room. Breng de beurre blanc op smaak met de Engelse saus, de fijngesneden ansjovis en een snuif peper.Schep wat van de geplette aardappel op een bord, schep er wat gebakken witte kool op en leg er een stukje gebakken vis op. Werk af met de beurre blanc van ansjovis. ...
Jeroen Meus - Spaghetti met ui, chili, ansjovis en peterselie - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/spaghetti-met-ui-chili-ansjovis-en-peterselie
... Spaghetti met ui, chili, ansjovis en peterselie - jeroen maakt een pastaschotel met spaghetti en enkele eenvoudige vertrouwde smaakmakers. ansjovis zorgt voor een zoute toets, chili voor de pit en peterselie en rucola voor een zachte kruidige smaak. De geroosterde ...
Jeroen Meus - Cordon bleu met zuurkool en puree - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/cordon-bleu-met-zuurkool-en-puree
... Cordon bleu met zuurkool en puree - Zelfgemaakte cordon bleu met zuurkool en puree. Kan het nog meer dagelijkse kost zijn dan dit? - Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.Laat de boter smelten in een pot. Snipper de uien heel ...