Resultaten voor peterselie stoemp jeroen meus

Jeroen Meus - Zalm met stoemp van rode biet en honing-mosterddressing - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/zalm-met-stoemp-van-rode-biet-en-honing-mosterddressing

... Zalm met stoemp van rode biet en honing-mosterddressing - Als kind kreeg jeroen veel rodebietenpuree voorgeschoteld. Hij heeft er nog altijd geen genoeg van en combineert de stoemp met gebakken zalm en een zachte dressing van honing en graanmosterd. Daar kunnen de Scandinaviërs ...

Jeroen Meus - Falafel van pompoen met uiensaus en stoemp van boerenkool - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/falafel-van-pompoen-met-uiensaus-en-stoemp-van-boerenkool

... 30 minuten garen in de voorverwarmde oven. 5. Giet de kikkererwten af. Laat even uitlekken. Mix ze in de hakmolen fijn. 6. Hak de peterselie fijn. 7. Doe de geroosterde pompoen, knoflook en peterselie bij de gemalen kikkererwten. Breng het mengsel op smaak met peper, zout en nootmuskaat.  8. Laat het mengsel een beetje opstijven in de koelkast. 9. Verwarm de friteuse. 10. Rol balletjes van het mengsel en frituur ze goudbruin. Laat de balletjes uitlekken op keukenpapier. 11. Breng gezouten water aan de kook. 12. Scheur de bladeren van de groene kool en spoel ze in water. Kook de boerenkool 7 minuten in het water. Haal de bladeren met een tang uit het water.  13. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze gaar in het water van de boerenkool. Giet af. 14. Smelt ...

Jeroen Meus - Pieterman met stoemp van boerenkool en spek - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pieterman-met-stoemp-van-boerenkool-en-spek

... Pieterman met stoemp van boerenkool en spek - Het mag dan wel een stekelige vis zijn, de smaak van gebakken pieterman is heerlijk zacht en vergelijkbaar met die van Noordzeetong. jeroen bakt de filets krokant in de pan. Daarnaast maakt hij een dampende pot stoemp met aa ...

Jeroen Meus - Pieterman met stoemp van boerenkool en spek - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pieterman-met-stoemp-van-boerenkool-en-spek

... Pieterman met stoemp van boerenkool en spek - Het mag dan wel een stekelige vis zijn, de smaak van gebakken pieterman is heerlijk zacht en vergelijkbaar met die van Noordzeetong. jeroen bakt de filets krokant in de pan. Daarnaast maakt hij een dampende pot stoemp met aa ...

Jeroen Meus - Stoemp met witloof, ham en kaas - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/stoemp-met-witloof-ham-en-kaas

... stoemp met witloof, ham en kaas - Onze witloofrolletjes met ham in kaassaus zijn een tijdloze klassieker. Maar ook stoemp is zo ‘van ons’. jeroen combineert beide tot een aardappelstoemp met vers Belgisch witloof, eerlijke gekookte ham en een portie kaas. Dit ...

Jeroen Meus - Hamburger met stoemp van waterkers en gebakken ui - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/hamburger-met-stoemp-van-waterkers-en-gebakken-ui

... Hamburger met stoemp van waterkers en gebakken ui - Dagelijkse, eerlijke en stevige kost die je binnen het halfuur op tafel zet. - Kook de aardappelen gaar in gezouten water.Snijd de sneetjes spek in blokjes. Smelt een klontje boter in een pan en bak het spek krokant. Laat ...

Jeroen Meus - Zomerse stoemp met gebakken beenham - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/zomerse-stoemp-met-gebakken-beenham

... pittige, lichtzure toets die perfect bij de geitenkaas in de stoemp past. - 0. Maak eerst de salsa verde. 1. Doe de kervel met de peterselie en de dragon in de hakmolen en laat draaien. Doe er een scheut olijfolie, een scheutje azijn, een eetlepel mosterd, de kappertjes en de augurkjes bij. Kruid met peper en zout. 2. Laat de hakmolen draaien tot je een dikke, friszure saus krijgt. 3. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze gaar in licht gezouten water. 4. Pel de ui en snipper hem heel fijn. Pel de knoflook, hak hem fijn en kneus hem met het plat van een groot mes. 5. Spoel de wortelen goed onder stromend water. Jonge wortelen moet je in principe niet ...

Jeroen Meus - Gebakken schelvis met pancetta, stoemp van groene kool en mosterdsaus - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gebakken-schelvis-met-pancetta-stoemp-van-groene-kool-en-mosterdsaus

... Gebakken schelvis met pancetta, stoemp van groene kool en mosterdsaus - Boerenkost met een hedendaagse toets, daar houdt iedereen wel van. jeroen verpakt de stukjes schelvis in krokante pancetta en serveert ze met een smeuïge puree van groene ...

Jeroen Meus - Kippengehaktballen, stoemp met savooikool en speksaus - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kippengehaktballen-stoemp-met-savooikool-en-speksaus

... oe en strooi er wat paneermeel bij. 5. Meng alles zorgvuldig en proef. Voeg naar smaak zout en versgemalen peper toe. 6. Spoel de peterselie, pluk de blaadjes los en snipper ze matig fijn. Roer de kruiden door het gehaktmengsel. 7. Breng enkele liters water aan de kook en voeg een snuif zout toe. Laat het water pruttelen. 8. Maak je handen nat en rol gehaktballen van het vleesmengsel. Stevige exemplaren met een diameter van zo’n 4 centimeter zijn ideaal. 9. Leg de gehaktballen in het kokend water en gaar ze gedurende ongeveer 5 minuten. Zet de pot nadien weg van het vuur en laat het vlees er nog 10 minuten in liggen. 10. Snij het zwoerd (het taaie vel) van het stuk spek en verwijder stukjes kraakbeen. Snij het gerookt vlees in blokjes of reepjes van een halve centimeter breed. 11. Smelt een klontje boter in een (bescheiden) stoofpot en bak de stukjes gerookt vlees goudbruin krokant. Roer regelmatig. 12. Pel intussen een sjalot, halveer ze en snij ze in fijne reepjes. 13. Snij de Parijse paddenstoelen in kwartjes. Laat eerst de sjalotsnippers e ...

Jeroen Meus - Heek met stoemp van erwten en kropsla - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/heek-met-stoemp-van-erwten-en-kropsla

... Heek met stoemp van erwten en kropsla - Vandaag ligt er een smakelijke ‘mooie meid’ op het bord. Da’s een andere benaming voor heek. Deze witte vis is een heel goed alternatief voor kabeljauw. Samen met een eigenzinnige stoemp, kropsla en een zachte botersaus ...