Resultaten voor peter goosens mechelse koekoek
Mechelse koekoek gebakken op hooi | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/mechelse-koekoek-gebakken-op-hooi
... mechelse koekoek gebakken op hooi - De koekoek kruiden met peper en zout en korsten in de helft olijfolie en ½ boter. Kleuren aan elke zijde. Uithalen. Breng een laag hooi (zodat de bodem helemaal bedekt is) aan in een grote gietijzeren pot en leg hierop de gebruinde ...
Signature dish Art Kwizien: Salade van Mechelse koekoek | VTM Koken
https://koken.vtm.be/mijn-restaurant/recept/signature-dish-art-kwizien-salade-van-mechelse-koekoek
... Signature dish Art Kwizien: Salade van mechelse koekoek - mechelse Koekoek: Doe peper en zout op de mechelse koekoek. Zet de mechelse koekoek aan in olie zodat het vel goudgekleurd wordt. Smeer nu de mechelse koekoek in met tijm en olijfolie. Doe de geraspte citroenschil ...
Mechelse koekoek | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/mechelse-koekoek
... n laat verder gaar stoven op een laag vuurtje gedurende 1 uur à 1 ½ uur zonder deksel. Voeg er op het eind verse champignons en peterselie aan toe voor de afwerking. Ingrediënten 3 takjes citroentijm 6 el bloem 1 el kippenbouillon ½ l water peper zout 1 rode ui 2 blaadjes laurier 2 blonde trappisten 1 mechelse koekoek (in stukken gesneden) 1 ui 2 teentjes look 1 klontje boter ...
Mechelse koekoek | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/mechelse-koekoek
... n en laat verder gaar stoven op een laag vuurtje gedurende 1 uur à 1,5 uur zonder deksel. Voeg op het einde verse champignons en peterselie toe voor de afwerking. Ingrediënten 6 el bloem 3 takjes citroentijm 1 el PH Kippenbouillon 1 rode ui 1 ui 2 teentjes look 1 klontje boter ½ l water 2 blaadjes laurier 2 flesjes blonde trappist 1 in stukken gesneden mechelse koekoek ...
Jeroen Meus - Koekoek-au-vin - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/koekoek-au-vin
... Koekoek-au-vin - De mechelse koekoek is een vleeskip met geschiedenis. Omdat ze met zorg gekweekt worden, geven de kippen kwalitatief en smaakvol vlees. Op basis van een klassieke coq-au-vin maakt Jeroen een stoofschotel met uien en paddenstoelen in een heerlijke wijnsaus. ...
Mechelse koekoek met kruidenkaas en gepofte aardappel
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/mechelse-koekoek-met-verse-kruidenkaas-en-gepofte-aardappel
... der en mix fijn. Verdeel de boter op wat plasticfolie en rol op laat terug opstijven in de koelkast.Doe de koriander basilicum en peterselie in de blender. Voeg Parmezaan toe kruid met peper en zout en maak fijn.Maak het vel van de kippenborst en billen voorzichtig los. Wrijf de kruidenmengeling tussen het vel en vlees. Leg het vel weer netjes op z’n plaats steek vast met een prikker of bind vast met keukentouw. Strijk de kip in met olijfolie plaats in een ovenschotel en zet ze in de voorverwarmde oven.Prik de aardappelen in met ee ...
Mechelse koekoek bestoken met brocoletto, herfstbrunoise en tijm | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/mechelse-koekoek-bestoken-met-brocoletto-herfstbrunoise-en-tijm
... mechelse koekoek bestoken met brocoletto, herfstbrunoise en tijm - Versnijd de 80 gr hart van brocoletto in kleine rechthoekige stukjes. Maak kleine insnijdingen met een aardappelmesje over heel de kip. Steek hierin de stukjes brocoletto. Kruid de kip met peper, zout, ...
Stoofpotje van Mechelse koekoek met sharon, sterfruit en sesamkroketjes | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/stoofpotje-van-mechelse-koekoek-met-sharon-sterfruit-en-sesamkroketjes
... Stoofpotje van mechelse koekoek met sharon, sterfruit en sesamkroketjes - Wrijf de kip in met olijfolie. Kruid ze langs binnen en buiten met peper en zout. Steek ook een halve citroen en een takje rozemarijn in de kip. Doe een klontje boter en wat olijfolie in een ...
Mechelse koekoek met spinazie en shiitake | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/mechelse-koekoek-met-spinazie-en-shiitake
... mechelse koekoek met spinazie en shiitake - Blancheer de bladeren savooikool en koel af in ijswater Snij de kippenborsten in dunne plakken en klop ze plat Snij de prei en wortelen in brunoise en stoof ze zachtjes aan in olijfolie. Voeg een takje fijngehakte verse tijm ...
Mechelse koekoek, quinoa met spinazie, venkel en aubergine | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/mechelse-koekoek-quinoa-met-spinazie-venkel-en-aubergine
... lijfolie, peper en zout. Snij een coeur de boeuf-tomaat in blokjes en voeg ook toe. Maak een bouillon: Zet 1,5 liter water op met peterseliestengels, peper, enkele teentjes look, een grofgehakte sjalot, enkele takjes tijm, een blaadje laurier en 150 gr gerookt spek. Als het water bijna kookt, pocheer je de stukken koekoek hierin 3 minuten. Haal uit de bouillon, en dep goed droog. Snij de aubergine overlangs in twee, en maak er inkepingen in. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout. Zet 30 minuten in een oven van 200°C. Pers er de laatste 3 minuten een rauw teentje look over. Schraap de aubergine uit het vel, plet en voeg fijngehakte platte peterselie toe. Pureer de gestoomde venkel (als ze nog warm is!) met enkele klontjes koude boter, peper, zout en nootmuskaat. Gaar de quinoa 12 minuten in kokend water zo ...