Resultaten voor pan catalan

Broodje tomaat met Ganda en Parmezaanse kaas (pan Catalan) | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/broodje-tomaat-met-ganda-en-parmezaanse-kaas-pan-catalan

... Broodje tomaat met Ganda en Parmezaanse kaas (pan Catalan) - Grill de broodjes en smeer ze in met knoflook en tomaat. Beleg met Ganda en parmezaanschilfers. Overstrooi met grof zout en wat olie. Ingrediënten 4 sneetjes Ganda ham 2 el Parmezaanschilfers 1 stokbrood ...

Jeroen Meus - Tartaar van goudbrasem met venkelsalade en avocadocrème - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/tartaar-van-goudbrasem-met-venkelsalade-en-avocadocreme

... oen maakt een puur gerecht van rauw versneden dorade, een knapperige salade en een romige crème van avocado. Serveer er pan catalan bij. - Vul een kom met ijsblokjes en water.Snijd de venkel in lange dunne slierten met de mandoline. Leg ze in het ijswater.Snijd het groen van de lente-uien in julienne. Snijd de chilipeper middendoor, verwijder de zaadjes en hak de peper in julienne. Leg de lente- ...

Crema catalan | Hobbykok van Vlaanderen

https://koken.vtm.be/de-beste-hobbykok-van-vlaanderen/recept/crema-catalan

... ijna wit is). Giet bij de ruban beetje bij beetje de gezeefde hete melk terwijl je stevig doorroert. Giet het mengsel weer in het pannetje en zet op een laag vuur. Blijf zo’n 5 minuten doorroeren tot het mengsel indikt. Giet alles in een individuele schaaltjes. Voor een goed resultaat laat je ze een nachtje in de koelkast afkoelen. Vlak voor het opdienen strooi je er een flinke eetlepel suiker over. Met een brandertje karameliseer je de suiker. De suiker moet voldoende dik liggen. De truc is namelijk om enkel de suiker te karameliseren en niet om het eie ...

Jeroen Meus - Carpaccio van tomaten met mozzarella en groene salsa - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/carpaccio-van-tomaten-met-mozzarella-en-groene-salsa

... kere buffelmozarella maak je zo een zomerse lichte lunch of het ideale voorgerecht voor een barbecue. Met nog een lekkere Spaanse pan catalan erbij was de zomervakantie nog nooit zo dichtbij! - 0. Spoel de tomaten en droog ze voorzichtig. 1. Druppel op elk bord wat fijne olijfolie en wrijf die met het keukenpenseel uit over het hele oppervlak. 2. Strooi over elk bord een klein snuifje grof zout en wat peper van de molen. 3. Snij het taaie hartje uit elke tomaat. (Snij een rondje uit het verharde vruchtvlees dat onder het steeltje zit.) 4. Gebruik een vli ...

Jeroen Meus - Crema catalana met kiwi en limoen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/crema-catalana-met-kiwi-en-limoen

... en suiker.• Zeef de hete melkroom en schenk hem bij de ruban. Roer meteen en grondig met de garde. Schenk alles terug in de pan, die je op een zacht vuur zet. Blijf ononderbroken roeren met de garde tot de crema catalan bindt.• Schenk de crema catalana in gelijke porties in de schaaltjes.• Zet het romig dessert in de koelkast en geef het voldoende tijd om af te koelen en op te stijven. (min. 1 uur, vaak langer) 2. • Schil de kiwi’s en snij de vruchten in kleine gelijke blokjes. (brunoise)TIP: Om het taaie bleke stukje uit het vruchtvlees van de kiwi te verwijderen, snij je er rondomrond tegenaan met een scherp mesje. Wrik nu voorzichtig aan het losgesneden schijfje en dan komt het bleke taaie stukje vanzelf los.• Pluk enkele blaadjes munt, leg ze bovenop elkaar en rol ze tot een sigaartje. Snipper het kruid in flinterdunne reepjes. Meng de blokjes kiwi met de snippers munt.Afwerken en serveren:• Lepel porties van het kiwislaatje in glaasjes of potjes.• Strooi een dun laagje suiker bovenop de schaaltjes crema catalana. Beweeg de bunzenbrander boven de suiker, tot hij gelijkmatig smelt en weer stolt tot een krokant zoet laagje karamel.• Schep granité bovenop de glaasjes met kiwisla en serveer iedereen een potje crema catalan met een portie exotisch fruit met ijsschilfers.• Werk af met 4 eetlepels suiker. ...

Jeroen Meus - Runderburger met chorizo en tomatenaioli - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/runderburger-met-chorizo-en-tomatenaioli

... het ei en kruid met peper, zout en gerookt paprikapoeder. Snijd de chorizo in kleine blokjes en kneed het door het gehakt. Doe paneermeel bij het vlees en kneed goed. Rits de blaadjes van de rozemarijn en snipper ze wat fijner. Kneed ze ook door het gehakt. Vorm platte hamburgers. De aioli Haal de korsten van het brood en snijd het kruim in blokjes. Doe de broodblokjes in een hoge maatbeker en giet er een scheutje melk bij. Laat even weken. Doe er de eierdooier en de mosterd bij. Snijd de zongedroogde tomaten wat kleiner en doe ze bij de saus. Voeg er de tomatenpu ...

Jeroen Meus - Stoofpot met kip, gamba’s en picada - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/stoofpot-met-kip-gambas-en-picada

... lekker. De kruidige picada werkt hij af met een gewaagd ingrediënt: pure chocolade! - Verwarm een scheut olijfolie in een paellapan op het vuur.Snijd ongeveer 6 sneetjes van het stokbrood en bak ze in de pan.Leg er de amandelschilfers bij en rooster ze kort. Laat de schilfers en de stukken brood uitlekken op keukenpapier.Verwarm opnieuw een scheut olijfolie in de paellapan.Snijd de kippenbouten in twee, zodat je vier stukken hebt. Kruid ze met peper, zout en paprikapoeder. Bak ze ...