Resultaten voor koks van njam tv

De Heimweekeuken van Karin Luiten | Culinette: Cornette's Culinaire Weblog

http://www.culinette.nl/de-heimweekeuken-van-karin-luiten/

... Karin maakte van de mensen die zij interviewde over hun Heimweerecept. Die maken het zo typisch een “Karinboek”. Voor jongere koks een kennismaking met een aantal gerechten die het proberen zeker waard zijn en voor de oudere koks veel herinneringen. En voor de eetlezers veel te lezen. Ik vind dit een ultiem kadokookboek. Vooral als je het bij Koken met Karin zelf koopt en er een opdrachtje in laat zetten. Het kan nog net voor Moederdag en lees je dit later dan is er altijd wel een verjaardag of feestdag op komst. En de prijs is er naar dat je het ook gewoon als aardigheidje kado kunt doen. Aan jezelf bijvoorbeeld. Leuk? Delen dan: ...

Hobbykok Pluis: Golden Syrup

http://hobbykokpluis.blogspot.be/2010/11/golden-syrup.html

... Golden Syrup In recepten van met name engelse koks zoals bijvoorbeeld Nigella Lawson, Jamie Oliver etc., wordt vaak Golden Syrup gebruikt. Ik was altijd in de veronderstelling dat dit in Nederland moeilijk te verkrijgen was, maar wat blijkt..... het is gewoon te ...

Recept voor vijgen met suikerjasje | njam!

http://www.njam.tv/recepten/vijgen-met-suikerjasje

... bereiden: Warm de suiker, water, limoensap en kaneelstokje op medium warmte tot de suiker is opgelost en begint te bruinen. Haal van het vuur en dop de vijgen erin. Doe dit met behulp van een vork of prikker (want de stroop is heet!). Plaats de vijgen op bakpapier ...

Recept biefstuk met gebakken koriandersalsa | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/recept-biefstuk-met-gebakken-koriandersalsa/

... klappen: zeer kort aangebraden en in de oven verder gegaard. Hoofdinspecteur van Lekker Wynand Vogel en nog tientallen rijpere koks in de zaal hadden hem kunnen vertellen dat deze aanpak nog maar erg vers is. Een zeer dikke kans dat u uw biefstuk in een koekenpan bakt tot u denkt dat hij goed is en vervolgens op een bord legt, net zoals generaties koks tot grofweg tien, vijftien jaar geleden deden. Maar een ding is zeker, Ouds ‘klassieke’ manier levert een sappiger stuk vlees op dan de ouderwetse methode, zeker als het om forsere stukken gaat. Nu een recept waar Ronald Oud niks mee te maken heeft, want ik ga u niet pesten door u voor zijn biefstukbegeleidende ‘vijf bereidingen van ui’ een dag de keuken in te sturen. Biefstuk met gebakken salsa: koop een flinke bos koriander bij een allochtone winkel, of betaal je blauw voor een stuk of zes p ...

Eetplezier: De Drvkkery - Middelburg

http://eetplezier.blogspot.be/2011/07/de-drvkkery-middelburg.html

... ons land rijk is, is tevens een brasserie gehuisvest. Vanmiddag(koopzondag) op deze plek wederom de lunch gebruikt.  Hoe de koks het voor elkaar krijgen, ik weet het niet, maar alle gerechten zijn hier even smakelijk. Van de steeds wisselende soepjes  tot de salades en de home-made tarte tatin. Zie hier de menukaart http: ...

El Bulli | Culinette: Cornette's Culinaire Weblog

http://www.culinette.nl/tag/el-bulli/

... restaurant El Bulli en de voorbereidingen op de zes maanden per jaar dat het open was. Eerst alles inpakken en met een groep chef-koks naar het laboratorium. Daar zes maanden creatief aan de slag. Vervolgens weer terug naar het restaurant en daar de rest van het team inwerken en alles op orde brengen voor de zes maanden dat ze open waren. Een waanzinnig goed gerunde machine. Fascinerend om te zien hoe zo’n enorme ploeg mensen de gasten een menu van 35 gangen voorschotelt. Met koken heeft dit trouwens niets meer van doe ...

Carpaccio van courgette met Parmigiano | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/carpaccio-van-courgette-met-parmigiano/

... Beaumes-de-Venise. Gewoon een matig stuk overleden rund nemen en dat in een of andere ‘cutter’ – zo noemen zelfs Franse koks een professionele keukenmachine – tot moes draaien. Dan kun je wel de gebruikelijke rimram erdoor prakken, van kappertjes tot worcestersaus, maar zelfs het eidooiertje dat vanuit zijn halve dop naar je ligt te knipogen gaat de zaak niet redden: de prut is me ...

El Bulli – Cooking in Progress DVD en boek | Culinette: Cornette's Culinaire Weblog

http://www.culinette.nl/el-bulli-cooking-in-progress-dvd-en-boek/

... restaurant El Bulli en de voorbereidingen op de zes maanden per jaar dat het open was. Eerst alles inpakken en met een groep chef-koks naar het laboratorium. Daar zes maanden creatief aan de slag. Vervolgens weer terug naar het restaurant en daar de rest van het team inwerken en alles op orde brengen voor de zes maanden dat ze open waren. Een waanzinnig goed gerunde machine. Fascinerend om te zien hoe zo’n enorme ploeg mensen de gasten een menu van 35 gangen voorschotelt. Met koken heeft dit trouwens niets meer van doe ...

Recept voor praline van foie gras | njam!

http://www.njam.tv/recepten/praline-van-foie-gras

... bereiden: Maak eerst de chocoladecoulis. Breng de bouillon en porto aan de kook en reduceer tot de helft. Voeg de chocolade toe en roer tot alle chocolade is gesmolten. Breng op smaak met zout en peper. Hak de noten fijn en rooster in een steelpan. Maak met behulp ...

Eendenborst op lage temperatuur met ingekookte port - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/kip-gevogelte/eendenborst/eendenborst-lage-temperatuur-ingekookte-port

... t recept 'Eendenborst op lage temperatuur met ingekookte port' is afkomstig uit het kookboek... Abracadabradiverse auteursDe chef-koks van de Belgische kookschool Mmmmh! zijn gepassioneerde globetrotters van de smaak die maar één ding willen: hun kennis met zoveel mogelijk mensen... lees verder© Inmerc. ...