Resultaten voor krulandijvie klaarmaken

Varkenshaasje met krulandijvie | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/varkenshaasje-met-krulandijvie

... Varkenshaasje met krulandijvie - Wrijf het vlees aan alle zijden in met zout. Het vlees korsten in de boter, uithalen. In een ovenschaal : leg er de sinaasschillen in, daarop het varkenshaasje, voeg de laurierblaadjes eraan toe en de in plakjes gesneden verse look. Voeg hieraan ...

Pesto met citroen, krulandijvie en walnoten - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/sauzen/pesto/pesto-citroen-krulandijvie-walnoten

... Pesto met citroen, krulandijvie en walnoten 1 portie 5 min voorbereiden 5 min bereiden 0 min wachten waardering7.6obv 7 waarderingen Sauzen / dipsVegetarischItaliaans Ingrediënten 100 g krulandijvie, nerven verwijderd 60 g walnoten, geroosterd 2 teentjes knoflook 2 eetlepels ...

Jeroen Meus - Krabcocktail met appel-seldersalsa en cocktaildressing - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/krabcocktail-met-appel-seldersalsa-en-cocktaildressing

... . 8. Snipper de bieslook en dragon heel fijn en doe het bij de appel-seldersalsa. Dek af en bewaar in de koelkast. 9. 10. Haal de krulandijvie uit elkaar. Gebruik alleen de binnenste knapperige blaadjes voor dit gerecht. 11. Leg de blaadjes in ijskoud water waar je eventueel wat ijsblokjes bij doet. Laat uitlekken in een vergiet. 12. Kook de eieren hard. Haal ze uit het water en laat ze afkoelen. 13. Pel de eieren en plet ze met een vork. 14. Laat de krab uitlekken. Haal ze met een vork uit elkaar en meng het vlees met een scheutje olijfolie en het sap van een halve limoen. 15. Meng de krulandijvie met een scheutje olijfolie en een likje azijn. 16. Leg een beetje appel-seldersalsa op de bodem van een groot glas. 17. Leg er een laag krab op. 18. Schep een laag ‘mimosa’ (geprakte eieren) over de krab en lepel er wat cocktaildressing over. 19. Eindig met een toefje krulandijvie en wat verkruimelde kroepoek. ...

Salade van krulandijvie met sprot, kaas en stroop-mosterd saus

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/salade-van-krulandijvie-met-west-vlaamse-gerookte-sprot-hoeveschapenkaas-uit-de-vlaamse-ardennen-en-een-stroop-mosterdsausje

... Salade van krulandijvie met West-Vlaamse gerookte sprot, hoeveschapenkaas uit de Vlaamse Ardennen en een stroop-mosterdsausje - Een lekker fris slaatje met producten van bij ons. Dat kan niet slecht smaken! Probeer deze lekkere salade met stroop-mosterddressing nu zelf met ...

Paté met abrikozensaus - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/vlees/pate/pate-abrikozensaus

... ¼ theelepel gemalen piment of koekkruiden allesbinder 2 sneetjes volkorenbrood 100 g grove boerenpaté, in 4 plakjes 2 blaadjes krulandijvie 1 bosuitje, in dunne ringetjes 1 eetlepel grove mosterd Voorbereiden Kook de stukjes abrikoos met de sinaasappelabrikozen drank, de cognac en de piment in ca. 10 minuten zachtjes gaar. Bind het vocht met wat allesbinder. Laat de abrikozensaus afkoelen. Bereiden Rooster de sneetjes brood en snijd ze diagonaal door. Leg de plakjes paté op twee bordjes. Garneer met de blaadjes krulandijvie en de ringetjes bosui. Schep de abrikozensaus naast ...

Jeroen Meus - Salade met koolrabi en druiven en vinaigrette van geitenkaas - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/salade-met-koolrabi-en-druiven-en-vinaigrette-van-geitenkaas

... grootte van een dobbelsteen. Kook ze net gaar en spoel ze daarna onder koud stromend water. Laat ze uitlekken en afkoelen.Was de krulandijvie, de waterkers en de rucola.Rooster de pecannoten in een hete pan.Snijd de korsten van het brood weg en snijd de rest in blokjes. Bak ze krokant in een scheut (look)olie.Was en halveer de druiven.De dressing Doe 2/3e van de geitenkaas in de blender. Voeg de honing, de appelazijn, een snuifje zout en een draai van de pepermolen toe. Meng alles voor een eerste keer.Doe de zure room, een scheut olijfolie en de mosterd erbij en mix alles tot een gladde vinaigrette.De afwerking Do ...

Jeroen Meus - Carpaccio van gerookte heilbot met tartaar van knolselder en appel - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/carpaccio-van-gerookte-heilbot-met-tartaar-van-knolselder-en-appel

... reng de tartaar op smaak met een scheutje olijfolie, een scheut witte wijnazijn, peper en zout. Hou de tartaar even apart.Kuis de krulandijvie en was de blaadjes.Smelt de boter in een pannetje tot ze hazelnootbruin is (beurre noissette) en laat afkoelen.Doe de dooier met de mosterd en de azijn in een maatbeker en voeg er een scheut water aan toe. Kruid met peper en zout. Giet de beurre noisette er in een straaltje bij en mix tot je een licht gebonden vinaigrette hebt. Snipper de bieslook fijn en meng hem onder de vinaigrette.Verdeel de heilbot op een bord en lepel er wat van de tartaar over. Schik de krulandijvie over de tartaar en de gerookte vis. Werk het geheel af met de vinaigrette en wat kappertjes.   ...

Jeroen Meus - Gestoomde pladijs met een agrumsalade - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gestoomde-pladijs-met-een-agrumsalade

... schol wordt door onze Noordzeevissers op een duurzame en milieuvriendelijke manier gevangen. Hij combineert geweldig met bittere krulandijvie en zure citrusvruchten. - 0. Boen de sinaasappel goed schoon. Rasp een deeltje van de schil en houd de sinaasappelzeste apart voor de dressing. 1. Snijd het vruchtvlees uit de sinaasappel en de pompelmoezen volgens de à vif snijtechniek. Vang het sap op en pers zoveel mogelijk uit de resterende vliezen. 2. Zeef het sap en houd de partjes sinaasappel en pompelmoes apa ...

Jeroen Meus - Lobster roll met rivierkreeft, pompelmoes en cocktailsaus - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/lobster-roll-met-rivierkreeft-pompelmoes-en-cocktailsaus

... sap van de pompelmoes onder de rest van de cocktailsaus.Spoel de eitjes onder koud water. Pel en plet ze tot slot.Kuis en was de krulandijvie en laat hem uitlekken. Meng de krulandijvie met de waterkers, wat staafjes bieslook en wat pluksels platte peterselie. Breng het slaatje op smaak met olijfolie, azijn en peper en zout.Snijd een stukje van de bovenkant van de sandwiches, dit is enkel opdat de ook deze kant stabiel blijft staan op het bord bij het serveren. Snijd de sandwiches vervolgens in de helft.Laat wat boter smelten in een pan en bak de helften sandwich goudbruin in de bruisende boter.Lepel een toefje saus op een bord en leg er een helft gebakken sandwich op. Schep wat van de salade van rivierkreeft op de sandwich en schik de salade en de pompelmoes erop. Schep een lepel mimosa van ei over het geheel en werk af met wat extra cocktailsaus. ...

Jeroen Meus - Gegratineerde krab met zuurdesembrood - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gegratineerde-krab-met-zuurdesembrood

... ge maakt het helemaal af! - Schil de asperges, snijd ze in dunne plakjes met behulp van de mandoline en doe ze in een kom.Kuis de krulandijvie en was hem in koud water.Snijd een sjalot in julienne en voeg deze bij de asperges. Voer hier een scheut appelazijn, peper en zout aan toe. Hierbij komt ook de krulandijvie. Snipper de bieslook en de dragon fijn en voeg ze toe. Besprenkel het geheel met olijfolie.Snijd de look en de chilipeper fijn. Maak een roux door de boter te laten smelten in de pan. ...