Resultaten voor plat prefere jeroen meus

Jeroen Meus - Plat special met kroketten en witloofsla - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/plat-special-met-kroketten-en-witloofsla

... jker Terry maakte dit gerecht toen er in de dorpen nog jaarlijks een varken werd geslacht en pensenkermissen werden gehouden. Een plat special met een toef nostalgie. - Snijd de varkensspiering en het kalfsvlees in blokjes en breng het op smaak met peper en zout.Smelt een klont boter in een grote stoofpot en kleur de stukken vlees erin aan.Pel de uien en snipper ze fijn.Snijd de champignons in kwar ...

Jeroen Meus - Een gelakt stukje varkensgebraad met nasi goreng - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/een-gelakt-stukje-varkensgebraad-met-nasi-goreng

... Een gelakt stukje varkensgebraad met nasi goreng - jeroen haalt zijn inspiratie deze week bij twee gerechten die hij ooit maakte voor plat Préféré: de glazed ham van Johnny Cash en de nasi goreng van Toon Hermans.De ham vervangt hij door een stuk varkensgebraad ...

Jeroen Meus - Appelmoes - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/appelmoes

... en matig vuur en smelt hierin een klontje boter. Voeg ook een scheutje water toe. 2. Stoof de appelstukken tot ze helemaal ‘plat’ gegaard zijn. Strooi tussendoor wat suiker over de appels. Roer af en toe eens in de sudderende appels. Let erop dat het vuur niet te hevig is. ...

Jeroen Meus - Tortelloni met champignonvulling en salieboter - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/tortelloni-met-champignonvulling-en-salieboter

... Tortelloni met champignonvulling en salieboter - Deze pastaschotel was de plat préféré van de beroemde tenor Luciano Pavarotti. Voor jeroen is het duidelijk: de man kon niet alleen fenomenaal zingen, hij had ook goeie smaak! Dit gerecht is ook geschikt voor wie ...

Jeroen Meus - Zwarte pens met appel/pruimenmoes en gekookte aardappel - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/zwarte-pens-met-appelpruimenmoes-en-gekookte-aardappel

... de appels nog wat kleiner.Snijd ook de pruimen in stukken en verwijder de pit. Stoof de stukjes appel en pruim tot ze helemaal ‘plat’ gegaard zijn. Strooi er intussen wat suiker over en kruid met een snuif kaneel. Roer goed en laat sudderen onder deksel. Let erop dat het vuur niet te hevig is.Smelt een klontje boter in een pan. Bak de pensen op een zacht vuur.Plet de stukjes pruim en appel nog wat verder tot moes met een pureestamper.Giet de aardappelen af.Serveer de zwarte pensen met de aardappelen en de appel/pruimenmoes. Werk af met een toef mosterd op het vlees. ...

Jeroen Meus - Lamskroon met kruidenkorstje - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/lamskroon-met-kruidenkorstje

... Lamskroon met kruidenkorstje - Een lamskroon is het favoriete stukje vlees van heel veel mensen. Het is mals en ziet er tegelijk altijd feestelijk uit. Bovendien is peuzelen toegestaan. jeroen stopt de lamskroon in de oven met een heerlijke kruidenkorst, hij serveert ...

Jeroen Meus - Aperitiefverrassingsbrood - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/aperitiefverrassingsbrood

... Aperitiefverrassingsbrood - Didier groeide op in de bakkerij van zijn ouders en zet de stiel nu voort. Elke dag bakt hij verse broden waarvan hij er een paar aflevert in Jeroens keuken.Jeroen tovert een multigranenbrood om tot een verrassingsbrood gevuld met ‘salsa ...

Jeroen Meus - Perzikcrumble met vanille-ijs - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/perzikcrumble-met-vanille-ijs

... erzik in. Voeg de honing, de vanillesuiker en de vanillezaadjes toe. Laat enkele minuten stoven maar laat de perzik niet volledig plat worden.Stort de gebakken perzik uit in een ovenschaal.Snijd de boter in blokjes en meng ze met de bloem, suiker en amandelschilfers. Kneed alles met je handen tot het een kruimelig geheel.Verdeel de crumble over de perziken en bak 25 minuten in een oven op 180°C.Serveer de perzikcrumble met een bolletje vanille-ijs. ...

Jeroen Meus - Zwarte en witte pensen met groentestoemp en appelmoes - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/zwarte-en-witte-pensen-met-groentestoemp-en-appelmoes

... appelen erin aan. Voeg de suiker, een kaneelstokje en een scheut water toe en zet een deksel op de pan.  Laat de appelen plat stoven en laat de appelmoes afkoelen.Snijd de uien en de look grof. Laat een flinke klont boter smelten in een grote pot en stoof er de ui en de look in aan.Kuis, was en snijd de groenten grof: selder, prei, wortelen, knolselder en de pastinaak. Voeg de gesneden groenten toe aan de ui en de look.Schil tot slot de aardappelen, snijd ze in stukken en voeg ze toe. Voeg er een scheut water, enkele takjes tijm, 2 blaadjes laurier, nootmuskaat, selderzout en peper aan toe en zet een deksel op de pot. Laat de groenten minstens 30 minuten garen, tot ze gaar en zacht zijn.Laat een klon ...

Jeroen Meus - Wortel-pastinaaksoep met rijstballetjes - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/wortel-pastinaaksoep-met-rijstballetjes

... tje. Voeg er 250 ml water aan toe (steeds het dubbele van de hoeveelheid rijst) en een snuif zout. De rijst mag redelijk plat gekookt worden.Schil de gember en pel de look. Snijd een deel van de gember fijn en voeg hem toe aan de groenten. Bevochtig de groenten met de groentebouillon en breng aan de kook.Rasp de rest van de gember en de look bij de rijst. Snijd een halve chilipeper fijn zonder de zaadlijsten en voeg hem ook toe aan de rijst, de andere helft mag grof gesneden bij de soep. Voeg er de kokosmelk aan toe en kruid de soep tot slot met de kurkuma, de koriander en de kardemom en laat ze 40 minuten koken.Zet de gare rijst af en laat hem even afkoelen. Meng de rijst met een dooier, een ei en de bloem tot je een soort van deeg krijgt. Laat een scheut olie heet worden in een pan, rol balletjes van het verkregen rijstdeeg en bak ze goudbruin in de olie.Mix de soep ...