Resultaten voor jeroon meus gravad lax

Jeroen Meus - Gravad forel met aardappelsalade - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gravad-forel-met-aardappelsalade

... gravad forel met aardappelsalade - gravad betekent ‘begraven’. Het is een oude Scandinavische bewaartechniek waarbij je de vis ‘begraaft’ in suiker en zout. Normaal doe je het met zalm, maar het kan ook met forel. - De gravad forel Haal met een pincet de graatjes ...

Jeroen Meus - Thaise gravad lax - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/thaise-gravad-lax

... Thaise gravad lax - Jeroen brengt met dit gerecht twee uitersten bij elkaar: de Scandinavische en Thaise keuken. gravad lax heeft zijn wortels in de Scandinavische keuken als bewaartechniek en betekent letterlijk 'begraven zalm'. Jeroen begraaft de zalm onder ...

Jeroen Meus - Citrus 'gravad lax' met komkommersalade en toast van bruin brood - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/citrus-gravad-lax-met-komkommersalade-en-toast-van-bruin-brood

... Citrus 'gravad lax' met komkommersalade en toast van bruin brood - Scandinaven zijn experten in het bewaren van vis. Eén van de meest smakelijke bereidingen is ‘gravad lax’ of ‘gravlax’, wat zoveel wil zeggen als begraven zalm. Een put in de ...

Jeroen Meus - Gravad lax met rode biet en een aardappelsalade - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gravad-lax-met-rode-biet-en-een-aardappelsalade

... gravad lax met rode biet en een aardappelsalade - De voorbije weken stonden in het teken van ‘bewaren’. Jeroen maakte al tomatenpassata en confituur, en vandaag marineert hij een zalm. gravad lax betekent letterlijk ‘begraven zalm’. Het is een ...

Jeroen Meus - Zalm 'gravad lax' met yoghurtdressing - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/zalm-gravad-lax-met-yoghurtdressing

... Zalm 'gravad lax' met yoghurtdressing - De winterse levensomstandigheden van de Scandinaviërs heeft van hen meesters in de bewaarkunst gemaakt. De middeleeuwse gewoonte om gezouten zalm onder de grond te bewaren werd de basis voor één van hun meest smakelijke keu ...

Gravad Lax - gemarineerde zalm | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/gravad-lax-gemarineerde-zalm

... gravad lax - gemarineerde zalm - Cutter het zout met de peper, koriander en suiker. Hak de groene kruiden fijn. Bedek de zalm eerst met de groene kruiden en dan met het zoutmengsel. Laat 10 uur rusten in de koelkast. Spoel de zalm af en dep lichtjes droog. Snijd de zalm ...

Gravad lax | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/gravad-lax

... gravad lax - Neem een zalmfilet en leg hem op een schotel met het vel naar onder. Maak een mooie mengeling van alle kruiden die je wenst. Gebruik voornamelijk veel dille en snij de kruiden mooi fijn. Bedek de zalm volledig met de fijngesneden kruiden. De kruidenlaag ...

Gravad lax met rode biet | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/gravad-lax-met-rode-biet

... gravad lax met rode biet - Schil +/- 8 cm van de mierikswortel en rasp hem. Voeg hieraan het grof zout, bruine suiker en de pepermengeling toe. Rasp de zeste van de sinaasappel en giet het sap van een halve sinaasappel bij het mengsel. Snij de dille fijn. Voeg de helft ...

Jeroen Meus - Gravad lax van zalm met rode biet, tartaar van rode biet, geitenkaascrème en verse brioche - Dagelijkse k

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gravad-lax-van-zalm-met-rode-biet-tartaar-van-rode-biet-geitenkaascreme-en-verse-brioche

... gravad lax van zalm met rode biet, tartaar van rode biet, geitenkaascrème en verse brioche - Jeroen serveert als voorgerecht een fantastische sharing dish in een versie met vis en hij maakt meteen ook een vegetarische variant. Het is een combinatie van gemarineerde ...

Recept voor gravad lax | njam!

http://www.njam.tv/recepten/gravad-lax

... bereiden: Verwijder alle resterende graten uit de zalm met een pincet. Smeer in met zout, suiker en dille. Verpak in huishoudfolie, druk goed aan en leg min. 1 dag in de koelkast. Meng de zure room met de mierikswortel, doe in de spuitzak en leg in de koelkast. Snijd ...