Resultaten voor konijnenbillen

Konijn in mosterdsaus | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/konijn-in-mosterdsaus

... Konijn in mosterdsaus - Bak de konijnenbillen mooi bruin aan in een beetje boter, haal ze vervolgens uit de pan en doe ze in een hoge pot. Snijd de ui fijn, doe ze in de bakpan en voeg er het venkelzaad en de steranijs aan toe. Laat even aanstoven en voeg dan de bloem eraan ...

Stoofpotje van konijn met Orval, puree uit de oven en snijboontjes | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/stoofpotje-van-konijn-met-orval-puree-uit-de-oven-en-snijboontjes

... Stoofpotje van konijn met Orval, puree uit de oven en snijboontjes - Snij de konijnenbillen in de helft en kruid goed met peper en zout. Kleur ze aan in boter en een scheut maïsolie.  Snij de ui in fijne brunoise. Verkruimel de speculaaskoekjes. Verwijder de korsten van een ...

Gevulde konijnenbout met tuingroenten en een sausje van witbier | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/gevulde-konijnenbout-met-tuingroenten-en-een-sausje-van-witbier

... d. Schik de boutjes en de groenten in een diep bord. Lepel het soepsausje erover en versier met het kruidenbosje. Ingrediënten 4 konijnenbillen, gedeeltelijk ontbeend (beenderen bewaren) 200 gr konijngehakt (aan beenhouwer vragen) 250 gr mirepoix van groenten (uien, selder, wortelen) 1 kruidenbosje (tijm, laurier, peterseliestengels) 2 dl room 1 el mosterd 500 gr seizoensgroenten 2 dl witbier ½ citroen, het sap kervel 2 el blanke roux peper en zout ½ dl olie bosje verse kruiden ...

Broodje pulled rabbit met barbecuesaus

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/broodje-pulled-rabbit-met-barbecuesaus

... x.  - Verwarm de oven voor tot 150°C.Maak de spice rub:Meng alle kruiden bruine suiker en een scheut olijfolie. Wrijf de konijnenbillen royaal in met de marinade.Leg de gekruide bouten in een ovenschaal giet er het appelsap bij en dek af met aluminiumfolie.Plaats in de voorverwarmde oven gedurende 2u en 30 minuten. Draai daarna de oven uit en laat de konijnenbouten een nachtje rusten en afkoelen.Snipp ...

Jeroen Meus - Konijnenbout in mosterdsaus met gebakken witloof - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/konijnenbout-in-mosterdsaus-met-gebakken-witloof

... els los. 9. Rits de blaadjes van de tijm, hak het kruid fijn en doe ze in de pot. 10. Laat de saus enkele minuten koken en leg de konijnenbillen erin. 11. Plaats het deksel op de pot en zet hem in de hete oven. (Let op: de pot moet ovenvast zijn, en mag geen onderdelen bevatten die niet hittebestendig zijn!) 12. Gaar de stoofpot met konijn gedurende 40 minuten in de oven van 180°C. 13. Intussen kan je de witloofbereiding maken. (zie onder) 14. Haal de pot uit de oven en schep de gare konijnenbouten er voorzichtig uit. Zet ze even opzij, zodat je de saus kan afwerken. (Hou de bouten warm onder bv. een vel aluminiumfolie.) 15. Zet de pot op een zacht vuur en schenk de room erin. Laat de room zo’n 10 minuten inkoken. Meng de saus met de garde en proef. Kruid ze naar smaak met peper en zout. 16. Snij de witloofstronkjes in kwarten of in helften, naargelang de grootte ervan. 17. Snij het taaie hart weg dat onderaan de witloofstronkjes zit. 18. Neem een grote braadpan en smelt er een klontje boter in, op een matig vuur. 19. Leg de stukken witloof in de bruisende boter en laat ze enkele minuten bakken. Dat brengt de smaak van het witloof naar boven. 20. Neem een vel bakpapier en knip het tot een cirkel die precies even groot is als de diameter van de pan. 21. Voeg nog een vers klontje boter toe en ook een scheutje water. 22. Leg het ronde vel bakpapier bovenop het witloof. Laat de groente nog zo’n 15 minuten ‘smoren’ op een matig vuurtje. 23. Om de controleren of het witloof gaar is kan je het best met een mespunt in het kontje van de stronk prikken. 24. Kruid het witloof tenslotte met wat peper, zout en vers geraspte nootmuskaat. 25. Serveer dit gerecht met kroketten of een aardappelgerecht naar k ...

Jeroen Meus - Rillettes van konijn met oude geuze - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/rillettes-van-konijn-met-oude-geuze

... . Laat ze enkele minuten zacht stoven in het smout. Kijk uit dat je niet eindigt met gebakken en aangekleurde snippers. 6. Leg de konijnenbillen klaar en kruid ze met peper van de molen en wat zout. 7. Leg de billen in de pot met vet en sjalot en zet het vuur een beetje hoger. Laat de billen enkele minuten langs beide zijden bakken. Het vlees zal niet echt kleuren. Spoel nadien je werkplank schoon. 8. Voeg intussen wat extra smaak toe. Verzamel de laurier, takjes tijm en wat rozemarijn en doe alles in de pot. 9. Schenk de oude geuze erbij en een beetje bouillon. 10. Tenslotte verdwijnt er wat scherpe mosterd in en de kruidnagels. 11. Zet het deksel op de pot en laat de billen 30 tot 40 minuten sudderen op een zacht vuur. Nu heb je even pauze… 12. Laat de gare konijnenbouten een klein beetje afkoelen en pluk al het vlees van de botjes. Verzamel de stukjes vlees in de mengkom van je keukenmachine. Werk zorgvuldig en vermijd dat er kleine botjes in de rillettes belanden. 13. Zeef een deel van het kookvocht en giet het over het konijnenvlees. Reken ongeveer 1cl per bil. 14. Voeg dan ¾ van de portie ganzenvet toe en kruid de stukjes konijn met een beetje peper van de molen en een snuifje zout. Zet het restje ganzenvet even opzij. 15. Plaats het K-menghulpstuk en laat de keukenmachine draaien op matige snelheid, tot alle ingrediënten goed gemengd zijn. 16. Schep de ...