Resultaten voor gestampte aardappelen
Jeroen Meus - Preskop en gestampte aardappelen met karnemelk en mosterd - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/preskop-en-gestampte-aardappelen-met-karnemelk-en-mosterd
... Preskop en gestampte aardappelen met karnemelk en mosterd - Karnemelk en hoeveboter uit Jabbeke, mosterd uit Torhout ... Kaantjes en een stuk preskop zijn typische ingrediënten voor een fantastische West-Vlaamse maaltijd! - 0. Kook de aardappelen in de schil gaar in gezouten ...
Recepten - Kipfilet met gestampte aardappel, truffel en rucola
http://www.lekkervanbijons.be/recept/Kipfilet_met_gestampte_aardappel_truffel_en_rucola
... Bereidingswijze Kook de aardappelen gaar in de schil, pel ze en prak ze fijn met een vork. Breng ze op smaak met truffelolie, peper en zout. Bak de kipfilet mooi bruin in boter, neem ze uit de pan, kruid met peper en zout en houd warm. Blus de pan met truffeljus en kalfsfond. ...
Geitenkaasballetjes met kruiden
http://saskookt.blogspot.be/2015/06/geitenkaasballetjes-met-kruiden.html
... ings!Dit heb je nodig:1 bakje verse geitenkaaskruiden en specerijen naar keuze (ik gebruikte gesnipperde bieslook, paprikapoeder, gestampte roze peperkorrels en grofgemalen zwarte peper)Doe elk kruid in een klein kommetje.Rol balletjes van de kaas.Dop de kaasballetjes één voor één in één van de kruiden zodat je kaasballetjes met verschillende smaken krijgt. ...
Jeroen Meus - Gehakt Parmentier - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gehakt-parmentier
... iet de aardappelen af en stamp ze tot puree. Het mag best een puree zijn waar nog kleine stukjes aardappel in zitten. 8. Tover de gestampte aardappelen om in een smeuïge puree door er de eitjes, wat boter en melk door te roeren. Kruid de aardappelen met vers geraspte nootmuskaat, wat peper van de molen en een snuifje zout. 9. Vul een grote vuurvaste ovenschotel of individuele schotels met een laag gehakt. Schep daarboven een laag puree en strooi broodkruim over de schotel. 10. Plaats het gerecht onder de hete grill tot het broodkruim een goudbruin korstje vormt (reken 5 à 10 minuten, afhankelijk van je oven). ...
Aardappelen voor grote groep | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/aardappelen-voor-grote-groep
... aardappelen voor grote groep - Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Spoel ze goed met water. Doe de aardappelen in een grote kookpot. Zet de aardappelen onder water en voeg zout toe. Zet de pot op een hoog vuur en draai zachter wanneer het begint te koken. ...
Recepten - Gebakken spiering met puree en gebakken wortelen
http://www.lekkervanbijons.be/recept/Gebakken_spiering_met_puree_en_gebakken_wortelen
... t een pureestamper. Er mogen gerust nog enkele brokjes in de puree zitten. Doe een flinke klont boter en een scheutje melk bij de gestampte aardappelen. Roer tot je een smeuïge puree krijgt. Breek de eieren, doe de dooiers in de puree en roer. Het eiwit kan je bewaren voor een andere bereiding. Proef en kruid de puree met vers geraspte nootmuskaat en wat zout. Peper hoeft er (naar mijn smaak) niet bij. Hou de puree warm.De spieringkoteletten bakken Verhit een braadpan op een matig tot stevig vuur. Smelt er een klont boter in. Kruid de koteletten met wat zout en peper van de molen. Leg de spiering in de bruisende boter en laat de lapjes even doorbakken zodat ze een goudbruin korstje krijgen. Draai het vlees niet meteen om. Bak na een paar minuten de andere zijde van de koteletten goudbruin. Serveer meteen. Serveer elke tafelgast een flinke schep gebakken wortelen, een royale lepel puree en een versgebakken spieringkotelet. Werk het bord af met een lepeltje scherpe mosterd en – voor de liefhebbers – een lepeltje braadjus. Jeroen Meus - Dagelijkse kost ...
Recept voor gevulde hasselback aardappelen | njam!
http://www.njam.tv/recepten/gevulde-hasselback-aardappelen
... Bereiden: Leg de aardappelen in een houten lepel en maak met een scherp mes inkepingen van 1 cm in de aardappelen. Bestrooi de aardappelen met zout en peper. Vul de inkepingen afwisselend met een stukje bacon en half plakje tomaat. Besprenkel ze met de gedroogde basilicum. ...
Oosterse tabouleh van aardappelen
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/oosterse-tabouleh-van-aardappelen
... Oosterse tabouleh van aardappelen - Oosterse tabouleh van aardappelen - Was de aardappelen en leg ze in een slakom. Vul de kom voor de helft met water.Dek de kom af met een folie en zet 7 tot 8 minuten in de microgolfoven (op middelmatig vermogen).Laat de aardappelen a ...
Recept voor aardappelen in de schil | njam!
http://www.njam.tv/recepten/aardappelen-de-schil
... bereiden: Was de aardappelen grondig en prik er hier en daar een gaatje in met een vork. Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water. versie 1: Geef een sneetje in de aardappelen. Duw de aardappel een beetje open en steek er een klontje boter in. versie 2: Snijd de ...
Recept voor Comté met kastanjes in een bladerdeegpakketje | Solo Open Kitchen
http://www.solo.be/nl/recepten/comte-met-kastanjes-in-een-bladerdeegpakketje/
... eeg. Leg ze op een ovenplaat of in een ovenschaal.Leg op vier bladerdeeglapjes een portie Comté, op 1 cm van de rand. Verdeel de gestampte kastanjes over elke portie en kruid met peper. Maak de rand van de bladerdeeglapjes vochtig met een in water gedrenkt borsteltje.Kleef de rechthoekjes dicht door er de vier resterende lapjes bovenop te leggen. Druk ze goed aan langs de zijden. Strijk de pakketjes met het borsteltje in met wat eigeel. Bak de pakketjes gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C of thermostaat Haal de pakketjes uit de oven en dien op. Geniet van Comté met kastanjes in een bladerdeegpakketje ...