Resultaten voor dijonaisesaus

Dijonaisesaus

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/dijonaisesaus

... dijonaisesaus - dijonaisesaus - Laat het water samen met azijn en citroensap inkoken. Zet het vuur zachter en voeg de eierdooiers toe onder voortdurend kloppen.Laat de boter smelten niet bruinen en voeg deze in een dun straaltje toe aan de schuimige eidooiers.Klop de room op.Roer ...

Gepocheerde tarbot met dijonaisesaus en natuuraardappeltjes | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/gepocheerde-tarbot-met-dijonaisesaus-en-natuuraardappeltjes

... Gepocheerde tarbot met dijonaisesaus en natuuraardappeltjes - Neem een grote pot, en doe daar de visfumet in en breng aan de kook. Kuis de pijpajuintjes en snij roosjes van de bloemkool. Kuis de selder en haal de dikke nerven weg met een dunschiller. Snij in balkjes van ca. ...

Recept voor de perfecte dijonaisesaus | njam!

http://www.njam.tv/recepten/de-perfecte-dijonaisesaus

... bereiden: Laat de boter op een zeer zacht vuur smelten in de steelpan. Doe de dooiers in de sauspan samen met het water, citroensap, peper en zout. Klop even los met de garde. Zet de sauspan op een matig vuur en klop de eidooiers krachtig op tot een schuimige massa totdat de ...

Gegrilde pladijs Dijonaise met spinazie | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/gegrilde-pladijs-dijonaise-met-spinazie

... Gegrilde pladijs Dijonaise met spinazie - Snij de twee dubbele filets van de pladijs langs de middengraat af (of vraag aan je visboer om dat te doen). Knip de graatjes aan de zijkant eraf. Kruid beide kanten van de vis met peper en zout en haal door de bloem om kleven tegen ...

Jeroen Meus - Asperges met gerookte zalm - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/asperges-met-gerookte-zalm

... wat gerookte zalm bij en een zachte botersaus, met een vleugje mosterd. Zo krijg je een hollandaisesaus met een knipoog naar een dijonaisesaus. - 0. Gebruik kraakverse asperges, onze Vlaamse telers leveren de allerbeste kwaliteit af.  Je kan de versheid controleren door met je  vingernagel even in de onderkant van de asperge te duwen. De plek waar de asperge werd afgesneden mag niet houtachtig aanvoelen.
 Als je enkele asperges tegen elkaar wrijft en ze maken een z ...

Griet met dijonaise-saus, champignons en spinazie

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/gepocheerde-griet-met-dijonaisesaus-en-jonge-spinazie

... Gepocheerde griet met dijonaisesaus en jonge spinazie - Bart Tastenhoye: "Volgens de echte keukenregels moet het vel van een vis altijd verwijderd worden tenzij gebakken. Uit esthetische overwegingen en omwille van de gaarwijze omzeil ik dat graag." - Maak voor de duxelle de ...

Lamsgebraad, gratin van aardappel en pompoen en dijonaise | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/lamsgebraad-gratin-van-aardappel-en-pompoen-en-dijonaise

... oven. Laat even rusten en versnijd in sneetjes. Serveer met de gratin uit de oven, de bloemkool, wat geroosterde groentjes en de dijonaisesaus. Smakelijk! Ingrediënten 1 bloemkool voor de Dijonaise 6 eierdooiers 200 ml water 250 g zachte boter op kamertemperatuur 1 el mosterd 1 el graanmosterd ½ citroen 1 mespunt cayennepeper voor de gratin 4 grote aardappelen ½ butternutpompoen 1 mespunt nootmuskaat 1 mespunt currypoeder 250 ml melk 250 ml room 150 g gemalen kaas (Emmentaler) voor het lamsgebraad 1 kg lamszadel 1 teen look 2 sjalotten 6 jonge wortelen 6 blaadjes salie 6 takjes tijm 1 klont boter 6 takjes rozemarijn ...

Jeroen Meus - Varkensmignonetten met bloemkool en dijonaise noisette - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/varkensmignonetten-met-bloemkool-en-dijonaise-noisette

... oen serveert gebakken varkensmignonetten met een pan vol bloemkool, aardappelen en een beetje gebakken spek. Een rijkelijke lepel dijonaisesaus maakt er een bescheiden godenmaaltijd van. - 0. 1. 2. Haal de mignonettes tijdig uit de koelkast en laat het vlees op kamertemperatiuur komen. 3. Schil de aardappelen en kook ze gaar in water met een snuif zout. 4. Doe de klont boter voor de dijonaise in een pannetje op een zacht vuur. Laat ze s ...

Jeroen Meus - Snoekbaars, een witlooftaartje en dijonaise - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/snoekbaars-een-witlooftaartje-en-dijonaise

... over de vis, maar draai ze niet om. Controleer sowieso de gaarheid, want de baktijd is afhankelijk van de dikte van de filets.De dijonaisesaus Bereid de saus niet te lang op voorhand.Scheid de eieren en verzamel de dooiers in een mengschaal. Houd één eierdopje bij om de hoeveelheid vloeistof af te meten. Het eiwit gebruik je niet.Voeg er de dopjes witte wijn en water aan toe en klop het mengsel schuimig met de garde.Giet de basis voor de saus in een hoge pan en blijf kloppen. Gebruik bij voorkeur een conische pan, met een bolle onderzijde. Verwarm het mengsel ondertussen op een zacht vuur. Blijf zonder ophouden kloppen met de garde. Techniek: Klop tegen lichtsnelheid in een 8-vorm, of draai je pan voortdurend een kwartslag naar links en naar rechts terwijl je klopt met de garde. Neem de pan af en toe even van het vuur. Blijf doorgaan tot je een zacht gebonden schuimige saus krijgt. Laat ze in geen geval aanbranden of te heet worden. Snij de koude boter in blokjes. Neem de pan van het vuur en voeg de boter in delen toe. Klop met de garde tot de blokjes helemaal weggesmolten zijn.Voeg een scheutje vers citroensap toe, een snuif cayennepeper (naar smaak) en wat zout. Roer en proef.Verander deze ‘hollandaise’ in een ‘dijonaise’ door er de twee soorten mosterd aan toe te voegen. Roer grondig met de garde en proef of de smaken goed zitten.Serveren Plaats op elk bord een warm witlooftaartje. Leg er een portie gebakken snoekbaars bovenop.Lepel luchtige dijonaise over de gerechten en werk ze af met een portie grijze garnalen en kervelpluksels. ...