Resultaten voor speltmeel

Speculaascake met dadels, walnoten en banaan (zonder geraffineerde suikers!) - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/speculaascake-dadels/

... Het is een gezondere variant op de gewone speculaascake. Deze cake is vrij van geraffineerde suikers en is bovendien gemaakt met speltmeel in plaats van witte tarwebloem. speltmeel is een voedzamere meelsoort, wat de cake ook gezonder maakt. Het blijft uiteraard een traktatie, maar deze speculaascake is een verantwoorde versie. Gezondere speculaascake In eerste instantie had ik bananen gekocht voor bananenbrood. Totdat ik me bedacht dat ze zich ook prima zouden lenen voor een gezondere versie van een speculaascake. Een heerlijk zachte speculaascak ...

Kruidige amandelcake met cranberry's - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/kruidige-amandelcake/

... r het gebruik van amandelmeel heeft het ook een heerlijke nootachtige smaak. Wil je helemaal glutenvrije amandelcake? Vervang dan speltmeel door amandelmeel. Instructies Verwarm de oven voor op 180 C. Meng in een grote kom het speltmeel, amandelmeel, suiker, kaneel, gember, nootmuskaat, kaneel, zout en bakpoeder. Meng in een andere kom de gesmolten boter, olie, eieren en citroenrasp goed door. Doe nu de natte ingrediënten bij de 'droge' ingredienten en meng het tot een glad beslag. Roer als laatste de cranberry's door het besl ...

Uit de keuken van Levine: Speltbrood met roggedesem, rozijnen, noten en koekkruiden

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2012/07/speltbrood-met-roggedesem-rozijnen.html

... ten en koekkruiden Deeg na de 2e rijs en gelost uit rijsmandje Steeds vaker krijg ik verzoeken voor recepten met speltbloem en/of speltmeel. Nu is het zo dat je in ieder recept tarwebloem kunt vervangen door speltbloem en volkorenmeel door speltmeel. Wel moet je het deeg iets voorzichtiger c.q. korter kneden ...

Pannenkoeken met Amandelmelk recept - de Kokende Zussen

https://www.dekokendezussen.nl/recepten/pannenkoeken-met-spelt-en-amandelmelk/

... ers fruit overheen. Wat wil je nog meer! Bereiding van de Pannenkoeken met Amandelmelk Als eerste weeg je de kristalsuiker en het speltmeel af. Daarna meng je alle droge ingrediënten (het meel, suiker, kaneel- en bakpoeder) met elkaar in de kom. Voeg dan de vanille-extract, amandelmelk en het eitje toe. Klop alles tot een luchtig beslag. Pak dan de koekenpan of nog beter een pannenkoekenpan. Verhit hier een beetje olie in. Wanneer de olie warm is, schenk je met een beslaglepel een beetje pannenkoekenmix in de pan. Ongeveer een halve lepel per keer. Wacht met omdraaien totdat er luchtbelletjes in de pannenkoek ontstaat. Herhaal alle stappen tot dat het beslag op is. Versier vervolgens deze heerlijke pannenkoeken met wat honing en vers fruit. Enjoy! Op zoek naar minder gezonde pannenkoeken? Maak dan eens deze heerlijke pannenkoeken met blauwe bessen! ...

Speltwraps met ricotta en gerookte zalm – Nooit meer diëten

https://www.nooitmeerdieten.be/recepten/lunch/speltwraps-met-ricotta-en-gerookte-zalm/

... Speltwraps met ricotta en gerookte zalm Mix alle ingrediënten voor de wraps (het volkoren speltmeel, het ei, water, peper en een snuf zout) en bak in de pan zoals pannenkoeken. Laat je pan eerst goed voorverwarmen met wat olijfolie en bak op middelhoog vuur. Meng de ricotta ...

Spelthaverkoekjes met rozijnen

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/2014/05/spelthaverkoekjes-met-rozijnen.html

... ken ingedoken om ze te maken. Om ze een beetje gezonder te maken (klein beetje maar, koekjes zijn natuurlijk nooit gezond) heb ik speltmeel, olijfolie en kokosbloesemsuiker gebruikt. Resultaat: heerlijke koekjes! Bros aan de buitenkant, zacht van binnen.Ze zien er op de foto (bij gebrek aan mijn fotocamera gemaakt met mijn i Phone) wat donker uit. Dat komt door de kok ...

Uit de keuken van Levine: Speltbrood met sesamzaad

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2008/04/speltbrood-met-sesamzaad.html

... halfvolle lauwwarme melk30 ml (2 eetlepels) honing15 gram suiker55 gram zachte ongezouten roomboter500 gram tarwebloem± 480 gram speltmeel25 gram geroosterde sesamzaadjes (reformwinkel)19 gram zout2 broodbussen van ± 22,5 x 12,5 cm (9 x 5 inch)Afwerkinggeroosterde se ...

Carolines blog: Bananen- speltbrood (zonder suiker)

http://carolinebrouwer.blogspot.be/2013/07/bananen-speltbrood-zonder-suiker.html

... d (zonder suiker) Ingrediënten: - 120 g gedroogde dadels, pitten verwijderd en grofgehakt - ½ tl baking soda - 140 g volkoren speltmeel - 1 tl bakpoeder - ½ tl kaneelpoeder - 2 el olijfolie - 1 el (wal)notenolie - 2 rijpe bananen, geprakt - 2 eiwitten, losgeklopt - 3 el pecannoten, ...

Courgette muffins (gezondere zoete muffins) - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/courgette-muffins/

... ezonder en geeft 'ie langer een verzadigd gevoel. Zo gebruiken we geen witte tarwebloem, maar een mix van kokosmeel, havermout en speltmeel. Kokosmeel is niets meer dan kokosrasp die helemaal is fijngemalen tot een meel. Je proeft er in het eindresultaat weinig kokos van, maar het zorgt wel voor een heerlijke structuur. Heb je dit niet in huis? Dan kun je ook in plaats hiervan havermout gebruiken en dit fijnmalen tot een 'meel'. Instructies Verwarm de oven voor op 180 C hetelucht. Was de courgette goed. Snijd de bovenkant van de courgette af en rasp de rest van de courgette. Droog met een keukenpapier de courgetterasp zodat het overtollige vocht eruit is. Roer de maple syrup, het ei, azijn en de melk door de courgetterasp heen. Meng in een andere kom de droge ingrediënten (kokosmeel, havermout, suiker, speltmeel en bakpoeder). Meng de droge ingrediënten door de natte ingrediënten tot je een geheel hebt. Schep de muffinvormpjes voor 3/4 vol. Bak de muffins in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Check met een satéprikker of ze gaar zijn en bak ze anders nog enkele minuten. Haal de muffins uit de vormpjes (als je siliconen vormpjes gebruikt) en laat ze helemaal afkoelen op een draadrek. ...

Uit de keuken van Levine: 100 % Speltbrood

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2009/04/100-speltbrood.html

... 100 % Speltbrood Heerlijk, lichtbruin brood van speltbloem en speltmeel. Als vocht is karnemelk gebruikt en als extra smaakmaker wat honing. Ideaal brood voor het dagelijkse "meeneem" lunchpakket.100 % Speltbrood Recept printen180 gram water, lauwwarm 7 gram droge gist ...