Resultaten voor artisjok met vinaigrette

Artisjok bereiden | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/artisjok-bereiden

... bouillon toe en het sap van de citroen. Voeg ook de uitgeperste citroen toe aan het water. De schil zal zijn smaak afgeven aan de artisjokken. Meng de bloem met 2 dl water en voeg dit toe. De combinatie van bloem en citroen zorgt ervoor dat de artisjok zijn kleur behoudt, anders wordt hij donkerbruin. Haal de stelen van de artisjokken, want ze zorgen voor een te bittere smaak. Leg d ...

Jeroen Meus - Schelvis met kruidenpuree en lauwe vinaigrette met zure uitjes - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/schelvis-met-kruidenpuree-en-lauwe-vinaigrette-met-zure-uitjes

... maar heeft toch zijn eigen, unieke smaak. Jeroen combineert de vis met kruidenpuree en een lauwe vinaigrette van wittewijnazijn, artisjok, kerstomaatjes en zure uitjes. Dit is een smaakbom om u tegen te zeggen! - De vinaigrette Verwarm een flinke scheut olijfolie, een scheut water en een scheut azijn in een steelpan. Kruid met zout.Snijd de zure uitjes fijn en voeg ze to ...

Slaatje van tomaat, artisjok en mozzarella | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/slaatje-van-tomaat-artisjok-en-mozzarella

... Slaatje van tomaat, artisjok en mozzarella - Heb je zin in een lekkere zomerse salade? Dit slaatje brengt je dadelijk in Italiaanse sferen!Veggietip: verwijder de ham en je hebt een vegetarische optie! Schik de frisée/krulsla op 4 borden en overstrooi met de gedroogde ...

Aan tafel met Tanja: Artisjok

http://aantafelmettanja.blogspot.be/2011/08/artisjok.html

... zien de handgeschreven bordjes met het verbod voor onbevoegden groenten te grissen uit de tuin- en gisteren stond onder andere de artisjok er geweldig mooi bij. Zo'n plaatje bracht mij op het idee om in ieder geval artisjok die avond te eten.De kooktijd van de artisjok is uiteraard afhankelijk van de grootte. Sommige hebben het formaat 'grapefruit' maar die ik kocht was een tik kleiner. Zet de artisjok (waarvan je eerst de steel hebt afgesneden) op in ruim water met zout en wat uitgeperst citroensap. In mijn geval was de kooktijd van een klein half uurtje voldoe ...

Artisjok met ansjovisvinaigrette | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/artisjok-met-ansjovisvinaigrette

... ette - Een week lang wordt er met Freddy De Vadder gepeuzeld. In Goed weekend met Bart Vanneste toont Sofie hem hoe hij een verse artisjok moet bereiden. Lekker met een vinaigrette als hapje. Voor de artisjok: snij de stengel en een stuk van de bovenkant af. Snij twee citroenen in stukken. Doe w ...

Kaasdip met artisjok

https://www.prinsessenboontjes.be/post/kaasdip-met-artisjok

... Kaasdip met artisjok Dit is echt een smeuïge aanrader als dip. Perfect om artisjok eens anders te eten, en nadien ben je meteen fan.Ingrediënten:Bereidingswijze:Giet 1 bokaaltje gegrilde artisjok af.Voeg 100 g natuurkaas, 70 g pittige gemalen kaas , 1 tl oregano, zout ...

Gevulde artisjok met Sint-Jakobsvruchten, granaatappel en avocado | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/gevulde-artisjok-met-sint-jakobsvruchten-granaatappel-en-avocado

... Gevulde artisjok met Sint-Jakobsvruchten, granaatappel en avocado - Roer de bloem met het sap van de citroenen goed door elkaar tot een papje. Voeg een beetje water toe. Klop los. Voeg nog meer water toe. Los water, bloem en citroensap op in de grote kookpot . Voeg meer ...

Artisjok met rode bietendip | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/artisjok-met-rode-bietendip

... itroen in schijfjes en kneus de peperbollen. Pers de schijfjes uit in een ruime pot met water en doe de peperbollen erin. Kook de artisjok hierin +/- 45 minuten gaar. Pureer de bieten en de artisjokharten in de keukenrobot.  Was de bieslook en snipper fijn. Verkruimel het bouillonblokje. Schep de ricotta, ...

Tompoes met geitenkaas en artisjok

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/tompoes-met-verse-geitenkaas-en-gegrilde-artisjok

... Tompoes met verse geitenkaas en gegrilde artisjok - Tompoes met verse geitenkaas en gegrilde artisjok - Haal het bladerdeeg uit de verpakking en snijd er 12 rechthoekjes van 12 x 4 cm uit. Kerf diagonale lijnen in 6 plakjes.Klop het eigeel los met het water. Bestrijk ...

Zalm met artisjok en asperges | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/zalm-met-artisjok-en-asperges

... Zalm met artisjok en asperges - Kook de artisjokbodems in zuiver water met citroensap en bloem gedurende 20 tot 25’ of stoom ze op. Snijd de asperges in stukken. Snijd de artisjok in driehoekjes. Ontvel en ontpit de tomaat en snijd ze in blokjes. Bak de asperges aan ...