Resultaten voor 4 4 cake van jeroen meus quatre quarts met appel

Quatre-quarts cake met citroen | VTM Koken

https://koken.vtm.be/bills-food/recept/quatre-quarts-met-citroen

... ns tot ze net opgenomen zijn. Schep de gezeefde bloem er in twee keer door tot alles goed gemengd is. Schep in de bakvorm en laat 40-50 minuten bakken tot een spies die je in het midden van de cake steekt er schoon uit komt. Dek losjes af met aluminiumfolie als hij te vlug bruin wordt. Laat 10 minuten afkoelen voor je hem uit de bakvorm haalt en op een rooster stort. Laat volledig afkoelen. Glaceer met citroenglazuur. Ingrediënten 1 th natuurlijk vanille-extract 2 th geraspte citroenschil 250 g extra fijne suiker 250 g ongezouten zachte boter 4 eier ...

Jeroen Meus - Cake met appel, mascarpone en speculaas - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/cake-met-appel-mascarpone-en-speculaas

... cake met appel, mascarpone en speculaas - Deze cake is meer dan een klassieke quatre-quarts maar wel even eenvoudig klaar te maken. Wat deze gevulde versie van het gekende viervierdengebak zo fantastisch maakt, zijn de verse appelcompote, ...

Appel-noten cake | Lekker en Simpel

https://www.lekkerensimpel.com/appel-noten-cake/

... e ook door het beslag. Vet een cakeblik in en doe het beslag erin. Leg eventueel nog wat walnoten op de bovenkant. Bak de cake in 45-50 minuten gaar. Controleer even met een prikker of de cake goed gaar is. Laat afkoelen en serveer eventueel nog met wat poedersuiker. 250 gr bloem, 125 gr boter (op kamertemperatuur), 200 gr suiker, 2 appels, 3 eieren, 1 tl bakpoeder, 0,5 tl baksoda, mespuntje zout, 1 tl kaneel, 0,5 tl nootmuskaat, 1 tl vanille extract, walnoten ...

Appel-peren cake met kaneel en kandijsuiker | Lekker en Simpel

https://www.lekkerensimpel.com/appel-peren-cake/

... edere oven werkt net even anders. Het kan zijn dat de cake bij jou iets langer/korter in de oven moet. 200 gr zachte (roomboter), 4 eieren, 150 gr suiker, 200 gr bloem, 1 tl bakpoeder, 50 gr kandijsuiker, 2 tl kaneel, 1 appel, 1 peer, snufje zout ...

Upside down cake met appel » Kokerellen

https://www.kokerellen.be/upside-down-cake-met-appel/

... Appelcake is mijn favoriete cake. Always was, always will be. Ik weet niet waarom, maar de zachte stukjes appel vind ik zoo lekker. Deze appelcake kwam dan ook meteen hoog op mijn wishlist te staan. Het is namelijk een cake met appeltjes in karamelsaus. Soo good! ...

Jeroen Meus - Gevulde cake met marsepein - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gevulde-cake-met-marsepein

... en bloem. Doe ze in de mengkom van de keukenmachine. 3. Voeg de eieren toe en laat de machine kort draaien, tot alles gemixt is. 4. Doe de malse boter in de mengpot, samen met natuurlijke vanille. Snij hiervoor de vanillepeul overlangs in twee en schraap de zwarte zaadjes eruit. 5. Laat de machine opnieuw kort draaien en meng alles met een pannenlikker. Roer over de bodem van de pot, zodat alle ingrediënten degelijk gemengd zijn. 6. Verwarm de oven voor tot 180°C 7. Smeer de binnenzijde van de bakvorm in met een beetje boter. Bepoeder de kleverige binnenzijde met wat bloem. 8. Spatel het beslag in de bakvorm en strijk het oppervlak glad. 9. Bak de cake gedurende 30 minuten in de oven van 180°C. Verlaag nadien de oventemperatuur tot 150°C en bak de cake nog 15 minuten. (Controleer de gaarheid door in de cake te prikken. Aan de prikvork of satéstok mag geen beslag kleven.) 10. Haal het gebak uit de vorm en laat het afkoelen. 11. Weeg de hoeveelhei ...

Uit de keuken van Levine: Cake met appel en bramen

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2008/08/cake-met-appel-en-bramen.html

... 3 appelscitroensapbakje bramen, ± 150 gram1 eetlepel rietsuiker of lichtbruine basterdsuikervierkante bakvorm of springvorm van 24 cm, ingevet Verwarm de oven voor op 200 ºC.Schil de appels en verwijder met een appelboor het klokhuis. Snijd in plakken van 0,5 cm en besprenkel met wat citroensap.Doe de boter en slagroom in een steelpannetje. Breng aan de kook en zet dan het vuur uit.Mix de eieren met de suiker tot het mengsel dikker wordt (3 – 5 minuten). Mix het boter-/slagroommengsel erdoor. Zeef de bloem boven de kom en roer er met een spatel door tot een glad mengsel.Giet het beslag in de bakvorm. Verdeel de appelschijven over het beslag en leg de bramen erop. Bestrooi met rietsuiker.Bak in 50 – 60 minuten gaar en bruin. Laat op een rooster in de vorm afkoelen.Bron: aangepast recept van BBC Good Food Eet smakelijk! Geplaatst door Levine op 21:08 Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op Twitter Delen op Facebook Labels: cake en muffins ...

Jeroen Meus - Cake met amandel, chocolade en banaan - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/cake-met-amandel-chocolade-en-banaan

... ven tot 175 °C. 1. Smelt de boter op het vuur. 2. Klop de rietsuiker op met de eieren. 3. Hak de chocolade in kleine stukjes. 4. Doe de gesmolten boter bij de suiker en het ei. 5. Meng de bloem met het amandelpoeder, de amandelschilfers, het bakpoeder en de stukjes chocolade. 6. Doe de droge massa bij de rest van het beslag en spatel alles door elkaar. 7. Plet de bananen met een vork en doe ze bij het beslag. 8. Vet de bakvorm in met boter en bestuif met bloem. 9. Stort het deeg in de bakvorm. Bak ongeveer 45 mi ...

Jeroen Meus - Cake met mokkavulling en zoete walnoten - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/cake-met-mokkavulling-en-zoete-walnoten

... het K-hulpstuk voor beslag en laat de keukenmachine op een matige snelheid draaien, tot de boter en de suiker goed gemengd zijn. 4. Breek de eieren en voeg ze in delen toe. Meng alles en weeg ook de juiste hoeveelheid bloem. 5. Voeg tenslotte de bloem in delen toe en laat de machine mengen tot je een egaal cakebeslag hebt. 6. Verwarm de oven voor op 175°C. 7. Roer het beslag nog even met de hand. Gebruik een pannenlikker en veeg zorgvuldig langs de bodem van de mengkom. 8. Wrijf de binnenkant van de cakevorm in met een dun laagje boter. Bepoeder het vet met wat bloem. 9. Stort het beslag in de springvorm en strijk het oppervlak glad. 10. Bak de cake gedurende zo’n 25 minuten in een oven van 175°C. 11. Laat de cake nadien afkoelen en ontvorm het gebak. 12. Bereid de crème voor de vulling terwijl de cake bakt. 13. Schep de oploskoffie in een glas of kop en voeg een klein scheutje kokend water to ...

Jeroen Meus - 4/4 cake gevuld met speculaas en een ganache van chocolade - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/44-cake-gevuld-met-speculaas-en-een-ganache-van-chocolade

... 4/4 cake gevuld met speculaas en een ganache van chocolade - Een eenvoudige 4/4 cake wordt heel feestelijk en bijzonder als je hem afwerkt met chocoladeglazuur, speculaaspasta en verkruimelde speculaaskoekjes. - 0. Verwarm de oven voor tot 175 °C. 1. Snijd de ...