Resultaten voor wiloof hesprollejes

Jeroen Meus - Witloofroomsoep met vis en rivierkreeftjes - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/witloofroomsoep-met-vis-en-rivierkreeftjes

... Stoof de uisnippers glazig en voeg de stukken aardappel toe. 4. Doe na een paar minuten de snippers witloof in de pot. Stoof het wiloof, roer regelmatig en schenk er vervolgens de bouillon bij. Laat alles 30 minuten pruttelen op een zacht vuur. 5. Verzamel de blaadjes laurier, de takjes tijm en de peterseliestelen. Bind ze eventueel samen met een eindje keukentouw. 6. Schenk een flinke bodem water in een kookpot (5 dl), voeg de kruiden toe, enkele gekneusde peperbolle en een uitgeknepen stuk citroen. Doe er ook een klont boter (25 g) bij en breng het kruidig vocht zacht aan de kook. 7. Snij de vis in hapklare stukken. Pocheer de kleine porties vis in het kruidig water. Dit duurt slechts enkele minuten. Zet het vuur uit zodra de stukken vis gaar zijn. 8. Schep de gepocheerde witte vis uit ...

Jeroen Meus - Witloofsalade met gebakken kip en yoghurtvinaigrette - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/witloofsalade-met-gebakken-kip-en-yoghurtvinaigrette

... lange repen. 7. Spoel de appel en snij de vrucht in dunne plakjes. Snij de plakjes fruit nog eens in twee. Doe de grove snippers wiloof en de stukjes appel in een ruime serveerschaal. 8. Lepel er meteen een beetje van de yoghurtvinaigrette over en roer. Dat voorkomt verkleuring van de appel en het willoof. 9. Neem de aardappelen in de schil erbij. Nu ze een beetje afgekoeld zijn, kan je de knollen makkelijker schillen. Pluk het dunne vel weg met een aardappelmesje. 10. Snij de aardappelen in hapklare stukken en leg ze op de serveerschaal. Strooi er ook de fijngehakte kruiden overheen. 11. Spoel de delicate blaadjes veldsla in ruim water. Laat het groen uitlekken en hou de sla opzij. Zet ook de tuinkers klaar. 12. Verzamel en spoel de verse tuinkruiden. Jeroen kiest voor bieslook, platte peterselie en wat dragon. Snij de pijpjes bieslook in grove stukken. Pluk de blaadjes van de platte peterselie en van de dragon. Snipper de kruiden matig fijn. 13. Leg je hand bovenop de kipfilet en snijd het vlees met een scherp mes in twee lapjes die precies even dik zijn. Snijd de lapjes kipfilet vervolgens in reepjes van ongeveer een centimeter breed. 14. Verhit een scheutje olijfolie (of een klontje boter) in een braadpan op een stevig vuur. ...