Resultaten voor wild jus maken

Stoofpot van wild en wintergroenten | Jeroen Meus

https://koken.vtm.be/met-meus-en-vork/recept/stoofpot-van-wild-en-wintergroenten

... Stoofpot van wild en wintergroenten - Kuis de spruitjes. Schil de raapjes en snij ze in grote stukken. Schil de wortel en snij ze in dikke reepjes. Kook de groentjes net gaar in gezouten water. Giet ze af en hou ze aan de kant. Stoof in een ketel de ui en look aan ...

Soepje van wild met bospaddenstoelen en truffelschuim | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/soepje-van-wild-met-bospaddenstoelen-en-truffelschuim

... Soepje van wild met bospaddenstoelen en truffelschuim - Snipper de look en sjalot zeer fijn. Snij de paddenstoelen en bak hevig aan in boter. Voeg de zeer fijn gesnipperde look en sjalot toe en stoof even mee aan. Voeg de wildfond toe en breng aan de kook. Warm de ...

Polenta

https://www.prinsessenboontjes.be/post/polenta

... Polenta We aten het in Italië en waren wel meteen fan.Ideaal als bijgerecht bij een stukje vlees. Of bij wild. Of gewoon zo. Perfect veggie. En vol smaak, want de tomatensaus erbij is echt goddelijk.Zeker als je hem een dag op voorhand maakt. 💛Ingrediënten Be ...

De keuken van Johanna: Wildschotel met Roqeufort

http://dekeukenvanjohanna.blogspot.be/2011/11/wildschotel-met-roqeufort.html

... qeufort Hoewel het huidige weer het anders voorstelt, het is toch echt najaar. De kalender geeft aan november en dat is tijd voor wild. Niet dat ik dat zelf vaak wild bereid, zoals bijvoorbeeld haas, wild zwijn of hert, voor deze gelegenheid heb ik al deze wildsoorten tegelijk in een s ...

Fond van wild | Jeroen Meus

https://koken.vtm.be/met-meus-en-vork/recept/fond-van-wild

... Fond van wild - Smeer de hazenbeenderen een beetje in met tomatenpuree, leg ze in een ovenschaal en bak ze mooi bruin in de oven op 200°C.  Snij wortel, ui en selder grof. Pel de teentjes look. Als de beenderen gekleurd zijn leg je ze in een kookketel. Leg de groenten ...

Reebiefstukjes met rodeportsaus, shiitake en oesterzwam - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/vlees/wild/reebiefstukjes-rodeportsaus-shiitake-oesterzwam

... ke, steel verwijderd en grof gesneden 100 g oesterzwam, grof gesneden voor de saus 100 ml rode port 100 ml droge rode wijn 100 ml wildfond 40 g ontbijtkoek, in kleine dobbelsteentjes 10 g bruine basterdsuiker Bereiden Kook voor de saus de rode port en de rode wijn in een steelpannetje tot de helft in. Voeg de wildbouillon en de basterdsuiker toe. Doe de ontbijtkoek erbij, roer tot de koek is opgelost en het geheel een beetje gebonden is (door de koek).Verwarm de oven voor op 180 °C.Bestrooi de reebiefstukjes met wat zout en p ...

Carpaccio van hertenfilet, rucola en gebakken appel - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/carpaccio/carpaccio/carpaccio-hertenfilet-rucola-gebakken-appel

... hertenfilet, rucola en gebakken appel' is afkomstig uit het kookboek... Wild!Joyce HuismanJoyce Huisman laat in 'Wild!' zien dat wild behalve in de traditionele gerechten ook gebruikt kan worden in bijzondere en trendy recepten, zoals een carpaccio... lees verder© Terra Lannoo. ...

Hertenbiefstuk met saus van chocolade en aceto balsamico - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/vlees/hertenbiefstuk/hertenbiefstuk-saus-chocolade-aceto-balsamico

... atuur 40 g boter voor de saus 100 ml aceto balsamico 1 eetlepel appelstroop 50 g pure chocolade, in stukjes 150 ml demi-glace, of wildfond Bereiden Doe de aceto balsamico in een steelpannetje en breng aan de kook. Los de appelstroop hierin op. Kook even door en laat de chocolade in de saus smelten. Voeg de demi-glace of wildfond toe en roer even door. Breng aan de kook en breng op smaak met zout en peper. Zet weg tot gebruik.Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter tot bruin en laat die uitbruisen. B ...

Aan tafel met Tanja: Hotel Sonnevanck: lunch

http://aantafelmettanja.blogspot.be/2010/11/hotel-sonnevanck-lunch.html

... odje kroket of de tosti bestellen maar ze serveren hier tijdens de lunch ook maaltijden. Omdat dit weekend in het teken stond van wild, was de keuze snel gemaakt. Vooraf kozen we unaniem voor twee amuses van wild: een bitterbal, waarvan ik echt niet meer weet van welk wild beest het was, op uiencompote en een kwartelboutje. Vooral het kwartelboutje vond ik erg lekker. Als hoofdgerecht de hertenbiefstuk met stoofpeertjes, spruitjes en een saus van chocolade. Erbij gebakken aardappeltjes. Het vlees was heerlijk, de spruiten waren keihard, de stoofperen erg lekker en de chocoladesaus was apart maar ging goed met het geheel. Erbij een glas pinot noir om vervolgens de kou in te lopen naar het strand. op 29.11.10 Geplaatst door Aan tafel met Tanja Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op Twitter Delen op Facebook Labels: Overige berichten, Restaurants ...

Champignonroomsaus

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/champignonroomsaus

... - Champignonroomsaus is een klassieker onder de sauzen. Deze saus kan je heel makkelijk zelf maken. Een stukje vlees, gevogelte, wild, vis… met dit eenvoudig recept voor champignonsaus worden ze nóg lekkerder. Smakelijk! - Borstel de champignons proper en snijd het ...