Resultaten voor vis ovenschotel jeroen meus met tonijn uit blik
Jeroen Meus - Gratin met courgette, tonijn en kaassaus - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gratin-met-courgette-tonijn-en-kaassaus
... Gratin met courgette, tonijn en kaassaus - De moeder van jeroen maakte deze gratin tijdens de examenperiode of op woensdagen. Het is een eenvoudige en snelle ovenschotel op basis van tonijn uit blik, die je kan eten met bruine toast, aardappelpuree of pommes ...
Jeroen Meus - Macaroni met tonijn - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/macaroni-met-tonijn
... er tot een kruidentuiltje. Gebruik hiervoor wat keukentouw. Doe het bouquet garni in de pot. 7. Open het blik tonijn, en laat het visvlees uitlekken. 8. Doe de tonijn in de pot en plet de stukken vis even met de vork. 9. Giet de passata (tomatenpulp) erbij en roer. 10. Spoel de kerstomaatjes, verwijder de kroontjes (indien nodig) en gooi de rode bolletjes in z’n geheel in de stevige pastasaus. 11. Laat de saus een paar minuten stoven op een zacht vuur. 12. Naar het idee van ‘tonijnsla pikant’, doe ik er graag een snuifje cayennepeper in. Doe dit naar persoonlijke smaak. 13. Schep de mascarpone in de saus, roer en laat de verse kaas wegsmelten. 14. vis de uitgekookte kruidentuil uit de romige saus. Giet de gare macaroni bij de saus en roer. 15. Proef en kruid het gerecht met wat peper en zout (naar smaak). 16. Snij de mozzarella in blokjes en meng ze doorheen de pastaschotel. 17. Schep het gerecht in een ruime ovenschotel. 18. Laat de ovengrill al voorverwarmen. 19. Snij de Parmezaanse kaas in stukjes en doe ze in de beker van de blender. 20. Mix de kaas fijn en doe er dan panko (of klassiek paneermeel) bij. Mix nog even kort. 21. Strooi het mengsel van Parm ...
Jeroen Meus - Macaroni met tonijn, courgette en kaassaus - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/macaroni-met-tonijn-courgette-en-kaassaus
... Macaroni met tonijn, courgette en kaassaus - Verse tonijn is een delicatesse, maar met tonijn in blik kan je net zo goed culinair toveren. Deze smeuïge pastaschotel zal waarschijnlijk vlot naar binnen gaan, dus maak er maar een stevige portie van. Maar ook niet te ...
Jeroen Meus - Pasta met champignons, tonijn, tomaat, paprika en mascarpone - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pasta-met-champignons-tonijn-tomaat-paprika-en-mascarpone
... de look.Voeg de tomatenpuree toe aan de groenten en laat hem even meestoven. Meng er nog wat smaakmakers onder: fijngesneden ansjovis, de kappertjes en de olijven.Blus het geheel met de witte wijn (of water) en laat even doorkoken. Kruid de saus met Provençaalse kruiden en een snuif paprikapoeder.Voor de smeuïgheid van de saus voeg je nog de mascarpone toe en meng dan alles goed onder elkaar.Meng tot slot de blikjes tonijn eronder en breng de saus op smaak met gedroogde oregano, een snuif cayennepeper en gerookt paprikapoeder.Snijd de kerstomaatjes in twee. Kuis en was de spinazie en laat hem uitlekken. Meng beiden onder de saus en laat ze nog wat warmte krijgen in de saus.Schep wat pasta op een bord en schep er een flinke lepel groentesaus met tonijn over. ...
Jeroen Meus - Paccheri met tonijn, tomatencompote en gebakken courgette - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/paccheri-met-tonijn-tomatencompote-en-gebakken-courgette
... Paccheri met tonijn, tomatencompote en gebakken courgette - Een snelle en eenvoudige pasta op basis van tomaten en tonijn uit blik. Met blokjes gebakken courgette erbij heb je in geen tijd een kindvriendelijke en gezonde pasta op tafel staan. - Bereiding Breng een ...
Jeroen Meus - Quiche met broccoli, tonijn en rode ui - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/quiche-met-broccoli-tonijn-en-rode-ui
... stukken en doe hem in een kom. Pel de sjalot en snipper ze fijn. Doe de sjalot in een kom en giet er de azijn over.Snijd de ansjovis heel fijn en meng ze onder de sjalot. Schep de mosterd erbij en giet de slaolie erover. Meng alles goed onder elkaar en voeg de yoghurt eraan toe. Kruid de dressing met wat peper en meng het onder de soorten sla. Snijd wat bieslook, wat lente ui, stukjes peterselie en wat dragon fijn en meng ze onder de sla. Serveer de sla bij de quiche. ...
Jeroen Meus - Koude pastasalade met maïs en tonijn - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/koude-pastasalade-met-mais-en-tonijn
... Koude pastasalade met maïs en tonijn - Deze koude pastasalade is een ode aan de vader van Jeroen. Hij heeft ze ontelbare keren klaargemaakt. Het gerecht roept bij jeroen allerlei mooie jeugdherinneringen op. De combinatie van verse groenten, eitjes, een paar ing ...
Jeroen Meus - Toast met hummus, tonijn en piperade - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/toast-met-hummus-tonijn-en-piperade
... der fijn tot een gladde hummus en laat afkoelen in de koelkast. Zet het vuur onder de paprika’s uit.Doe er de ansjovis, de kappertjes en de zwarte olijven bij. Laat de tonijn uitlekken en voeg ook toe aan de groenten in de sautoir.Snijd de verse oregano en platte peterselie fijn en meng onder de groenten met een scheut xeresazijn. Laat ook de groenten met tonijn afkoelen in de koelkast.Snijd enkele sneden van het brood. Smeer de sneden in met een teentje look en besprenkel ze met olijfolie. Schuif de sneden brood even in de oven onder de grill.Haal de toast uit de oven en smeer er een flinke laag hummus over. Werk af met de afgekoelde salade en enkele plukjes waterkers en rucola. ...
Jeroen Meus - Gratin met tonijn, tomatensaus en rijst - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gratin-met-tonijn-tomatensaus-en-rijst
... Gratin met tonijn, tomatensaus en rijst - Dit is een perfect recept als je niet veel tijd hebt om boodschappen te doen, maar nog wat groenten, een paar blikken tonijn en wat rijst in de voorraadkast hebt staan. De dikke groentesaus zit boordevol smaak en door het ...
Jeroen Meus - Salade met broccoli, witte boontjes, selder en tonijn - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/salade-met-broccoli-witte-boontjes-selder-en-tonijn
... der ze met een dunschiller. Spoel de stengels onder koud, stromend water en hak ze fijn.Giet de tonijn af en doe de grote stukken vis bij de salade. Voeg ook de broccoliroosjes toe.Kruid de salade af met een flinke draai van de pepermolen, een snuif zout en een scheut olijfolie. Meng alles voorzichtig onder elkaar.Verwarm een grillpan op het vuur.Spoel de peterselie en hak ze fijn. Meng de groene kruiden onder de salade.Snijd de pistolets in dunne toastjes. Besprenkel ze een voor een met lookolie. Leg ze vervolgens in de hete grillpan.Plet de hardgekookte eieren met een vork tot mimosa.Leg de toastjes op een bord en leg er een portie salade bovenop. Werk af met enkele blaadjes rucola en de mimosa van ei. ...