Resultaten voor varkenskop
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/varkenskop-koken
... varkenskop koken - Kook de twee halve varkenskoppen gedurende 5 à 6 uur in de bouillon van groenten en kruiden tot al het vlees van het been valt. Snijd in stukken, kruid, voeg gesneden groenten toe en steriliseer (2 uur op 100°C in een pot kokend water). Ingrediënten ...
Recept voor warme varkenskop met graanmosterd | njam!
http://www.njam.tv/recepten/warme-varkenskop-met-graanmosterd
... bouillon en snijd in twee. Kruid af met peper en zout en doe bij in de pan met de rest van het vlees. serveren: Serveer de warme varkenskop met graanmosterd. (voor meer recepten van Johan Segers klik hier) Ingrediënten voor 4 personen 3 varkenstongen 2 vark ...
Sloveens stamppotje met zuurkool en bruine bonen | | Onno KleynOnno Kleyn
http://www.onnokleyn.nl/sloveens-stamppotje-met-zuurkool-en-bruine-bonen/
... e kost met varken en boekweit in het binnenland. Het enige kookboek dat ik kan vinden beaamt dat, met recepten waarin kilo’s varkenskop, runderlende en vooral veel deeg gaan. Het werkje, spitsvondig ‘Slovenian Cooking’ geheten, geeft achterin een indrukwekkende lijst van kruiden en andere smaakmakers, die vervolgens vrijwel nergens in de recepten terugkomen; alleen komijn en paprika doen echt mee. Thuis trachtte ik diep in de Sloveense culinaire aard te duiken en kwam uiteindelijk uit op een Bommeliaans voedzaam en eenvoudig gerecht: zuurkool met bonen en spek. Dat opmerkelijk goed bleek te smaken! Spoel de zuurkool goed af in een vergiet onder de kraan. Zet hem op met wat water en het laurierblad en kook een half uur onder een deksel. Bak de uien met het spek rustigjes in het vet tot de ui glazig wordt – kleuren moet niet. Voeg de knoflook toe en bak nog 5 minuten. Meng de zuurkool met de bonen en gebruik zoveel bonenvocht als nodig om er een fijne stamppot van te maken. Doe er de ui en het spek plus de komijn bij en warm nog goed door. Erbij: braadworst, denk ik. Bonen-zuurkoolstamp uit Slovenië Voor 4 personen 500 g zuurkool 1 laurierblad 2 uien, in dunne plakken 200 g mager rookspek, in kloeke blokken 50 g olie of (liefst) reuzel 2 tenen knoflook, gehakt 1 literblik bruine bonen 1 eetlepel gemalen komijn ...