Resultaten voor vanille cupcake
Basisrecept voor Vanille cupcakes recept - de Kokende Zussen
https://www.dekokendezussen.nl/recepten/vanille-cupcakes/
... kpoeder 3 theelepel Melk 1 theelepel Vanille-extract Dit recept is geschreven voor 12 porties. Een lekker basisrecept voor vanille cupcakes is een echte must in het repertoire van een hobby bakker. Het is een perfect basisrecept. Makkelijke om te maken en vervolgens kun je ze versieren met de smaken die jou lekker lijken. Dit recept is ook de basis voor bijvoorbeeld de sinaasappelcupcakes met licor 43. Heerlijke vanille Cupcakes Wij beginnen met het voorverwarm ...
Sweet cherry pie cupcakes | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/sweet-cherry-pie-cupcakes
... toefje bovenaan. Ingrediënten Ingrediënten 125 gr zelfrijzende bloem 125 gr boter 125 gr suiker 2 eitjes 2 el melk ½ th lepel vanille-extract versiering 1 pak rode suikerpasta 1 pak bruine suikerpasta eiwitglazuur ...
Cupcake met wortel en courgette | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/cupcake-met-wortel-en-courgette
... cupcake met wortel en courgette - Maal de havervlokken en amandelen fijn. Voeg er de kastanjebloem aan toe. Hak de wortel, de courgette en de gember fijn in een cutter en meng met het eiwit. Vermeng met het bloemmengsel en voeg de olijfolie, stevia, gehakte citroenverbena ...
Champagne Cupcakes recept - de Kokende Zussen
https://www.dekokendezussen.nl/recepten/champagne-cupcakes/
... om. Mix het beslag tot het een beslag vormt. Mix het vervolgens nog 1 minuut op hoge snelheid. Voeg vervolgens de champagne en de vanille-extract toe en mix het nog eenmaal goed door elkaar. Vul de cupcake vorm met cupcakevormpjes en vul de cupcake vormpjes tot 2/3 vol. Wij maken vaak gebruik van een ijsschep waarbij je het beslag uit de ijsschep kan knijpen. Bak de cupcakes in het midden van de oven goudbruin en gaar in circa 22 minuten. Prik in de cupcake met een cocktailprikker om te kijken of de cupcakes goed gaar zijn. Versieren van deze feestelijke cupcakes Zorg ervoor dat de roomboter om kamertemperatuur is, voordat je begint met de het maken van de botercrème. Mix de roomboter tot de roomboter witter en heel zacht is. Voeg dan lepel voor lepel de poedersuiker toe tot alles gemengd is. Voeg vervolgens naar smaak de champagne toe. Vind je dat het teveel naar champagne smaakt, kan je er voor kiezen om ook nog wat melk toe te voegen. Spuit met een spuitzak de botercrème op de cupcakes. Geniet van deze feestelijke cupcakes! ...
Aardbeien Cupcakes recept - de Kokende Zussen
https://www.dekokendezussen.nl/recepten/aardbeien-cupcakes/
... en de eieren toe. Mix het tot het een beslag is. Zet nu de mixer, 1 minuut, op een hoge snelheid . Voeg vervolgens de melk en de vanille-extract toe. Mix het op hoge snelheid voor ongeveer een halve minuut, zodat alles goed gemengd is. Plaats de cupcakevormpjes in een cupcake vorm en schep de cupcake vormpjes voor 2/3 vol. Plaats de cupcakes in het midden van de oven en bak het af in 22 minuten of wanneer de prikker schoon eruit kan. Laat de cupcakes goed afkoelen voordat je verder gaat. Gebruik een chopstick of een rietje om een gaatje te maken in de bovenkant en in het midden van de cupcakes. Schep de aardbeienjam in een spuitzak of een decoratiespuit en spuit wat in het gat van de cupcake. Versiering Wij gaan nu de topping van deze cupcakes maken. Mix de boter totdat de kleur veel witter is geworden en voeg de poedersuiker in stappen van 2 of 3 lepels toe aan de boter. Mix tussendoor tot het volledig gemengd is. Doe dit uiteraard op een lage snelheid, anders zit de hele keuken onder de poedersuiker. Mix in een foodprocessor gevriesdroogde aardbei. Hierdoor heb je een aardbeien poeder met intense aardbeiensmaak. Je kan gevriesdroogde aardbeien kopen online of bij de Albert Heijn. Wanneer alles goed gemengd is, voegen wij de de vanille-extract, melk, gevriesdroogde aardbeien toe. Schep de botercrème in een spuitzak. Spuit een toef op de volledig afgekoelde cupcakes en versier de cupcakes met de overgebleven aardbeienpoeder. Haal de cupcakes ongeveer een ½ uur tot 1 uur van te voren ui ...
Carolines blog: Chocolade cupcake met dulce de leche vulling
http://carolinebrouwer.blogspot.be/2010/06/chocolade-cupcake-met-dulce-de-leche.html
... am zachte ongezouten boter - 150 gram fijne kristalsuiker - 160 gram zelfrijzend bakmeel - 15 gram cacao - 3 eieren - 1 theelepel vanille extract - dulce de leche Voor het cholcoladeglazuur: - 100 gram pure of melkchocolade, in stukjes gehakt - 2 eetlepels melk - 50 gram ongezouten roomboter - 75 gram poedersuiker Bereiden: 1. Zet in een ...
Recept voor cupcakes met karamel & citroen | njam!
http://www.njam.tv/recepten/cupcakes-met-karamel-citroen
... karamel afkoelen en hak het in kleine stukjes. maak de cupcakes: Verwarm de oven voor op 175°C. Meng de boter met de suiker, het vanille extract en het zout en klop romig. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg het zelfrijzend bakmeel en bakpoeder toe en klop tot één geheel. Roer tot slot de stukjes zelfgemaakte karamel erdoor. Giet het beslag in cupcake vormpjes en bak deze in ca. 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Laat de cakjes helemaal afkoelen. maak de topping: Klop alle ingrediënten ...
Muffins met banaan en chocolade | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/muffins-met-banaan-en-chocolade
... Muffins met banaan en chocolade - Verwarm de oven voor op 180°. Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng goed. Breek de eieren in een andere kom en klop los met de melk. Roer er de olie onder en roer tot deze volledig is opgenomen. Giet de natte ingrediënten ...
Stroopwafel Cupcakes recept - de Kokende Zussen
https://www.dekokendezussen.nl/recepten/stroopwafel-cupcakes/
... es en voeg de roomboter en de eieren toe aan de mengkom. Mix de cupcakes tot het een egaal deeg vormt. Voeg vervolgens de melk en vanille-extract toe. Mix het nog een keer tot alles goed gemengd is. Snijd de mini stroopwafels in kleinere stukjes. Spatel deze stukjes door het cupcake beslag heen. Vul de cupcake vorm met papieren cupcakevormpjes en vul deze tot 2/3. Wij maken vaak gebruik van een ijsschep, waarbij je het beslag uit de ijsschep kan knijpen. Bak de cupcakes in het midden van de oven goudbruin en gaar in circa 22 minuten. Prik in de cupcake met een cocktailprikker om te zien of de cupcakes goed gaar zijn. Versieren van de Cupcakes Om de cupcakes te versieren, maken wij zelf een karamelsausje. Verwarm de slagroom in de magnetron. Doe de kristalsuiker en het water in een pannetje en breng het langzaam aan de kook. Met een kwastje en wat water zorgen wij ervoor dat de suiker niet kristalliseert aan de zijkanten van de pan. Wanneer de karamel gaat kleuren, roeren wij met een garde, zodat de kleur egaal wordt. Zodra het de juiste kleur heeft bereikt, voeg je de slagroom toe. Pas op: het zal heel erg omhoog borrelen. Voeg de roomboter toe en zodra dit gesmolten is, zetten wij het vuur uit. Nu beginnen wij met het maken van de botercrème. Mix de roomboter tot het wat lichter is geworden en lekker zacht is. Voeg dan eetlepel voor eetlepel de poedersuiker toe. Wanneer alles is gemixt, voegen wij de melk toe. Meng de melk er goed doorheen en vervolgens pakken wij een spuitzak met een stervormige tip (wij hadden Wilton 4D) en vul de spuitzak met de botercrème. Spuit op de afgekoelde (!) cupcakes de botercrème en versier de cupcakes met karamel en een h ...
Bananen-cupcakes met chocoladeganache - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/bakrecepten/cupcakes/bananen-cupcakes-chocoladeganache
... diënten 2 middelgrote, rijpe bananen 30 ml crème fraîche 2 grote eieren 2 theelepels fijngeraspte citroenschil 1 theelepel vanille-essence 240 g bloem 170 g suiker 1 theelepel dubbelkoolzure soda (natriumbicarbonaat) 1 theelepel bakpoeder 130 g zachte boter voor de ganache 340 g pure chocolade 385 ml slagroom 40 g ongezouten of licht gezouten boter Bereiden Verwarm de oven voor op 170 °C.Prak de bananen met de crème ...