Resultaten voor van damme biscuit

Recept voor rolbiscuit met chocolademousse | njam!

http://www.njam.tv/recepten/rolbiscuit-met-chocolademousse

... maak de chocolademousse 1 dag van tevoren: Verwarm de room met de melk en suiker op een zacht vuur tot 60°C. Giet het warme mengsel op de chocolade en klop los. Knijp de gelatine uit en voeg toe. Blender de mousse kort, giet in een koude kom en dek af met plasticfolie. ...

Recepten - Biscuit met eierpunch

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Biscuit_met_eierpunch

... Bereidingswijze Eerst de ingrediënten voor de biscuit mengen: eieren en suiker met het vanille-extract luchtig opkloppen. Er de andere ingrediënten door spatelen. Oven voorverwarmen op 180°C. Ringvorm inboteren en bestuiven met bloem. Het beslag in de vorm gieten, ...

Jeroen Meus - Sneeuwster biscuit - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/sneeuwster-biscuit

... cuit 40 minuten in de voorverwarmde oven.Klop intussen de room met de poedersuiker half op. Roer de mascarpone los met de zaadjes van een vanillestokje. Spatel de room onder de mascarpone.Haal de biscuit uit de oven en ontvorm. Snijd hem horizontaal in twee gelijke helften. Snijd de bovenste helft in de vorm van een ster in (zie video). Laat de biscuit even afkoelen.Smeer een deel van de mascarponeroom op de onderste helft van de biscuit. Meng de rest van de mascarponeroom met de advocaat en schep dit mengsel in het midden van de taart. Strijk het van binnenuit naar de randen toe.Leg een hoopje chocoladeschilfers in het midden van de taart en leg het bovenste gedeelte van de biscuit erop zodat de insnijdingen mooi open plooien in het midden.Bestrooi de biscuit met flink wat poedersuiker. ...

Biscuit met bokkenpootjesvulling | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/biscuit-met-bokkenpootjesvulling

... de luchtige biscuit horizontaal in 3 stukken. Smeer op de onderste laag een dikke laag bokkenpootjesvulling. Leg het tweede deel van de biscuit er boven op. Smeer dit deel van de biscuit in met een goede laag 4 vruchten confituur. Plaats hier de laatste laag van de biscuit op.TIP: Voor een mooie, platte bovenkant kan je de biscuit ondersteboven leggen.  Voor de ganache: Breek de zwarte chocolade in kleine stukjes en doe deze samen met de room in een kom. Plaats de kom 1 minuut in de microgolf. Haal het mengsel uit de microgolfoven en meng goed door elkaar tot je een glad mengsel hebt. Als de chocolade nog niet volledig gesmolten is kan je de kom terug even in de microgolfoven zetten.TIP: maak de ganache pas als de biscuit ...

Biscuit met crème au beurre en speculaas | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/biscuit-met-creme-au-beurre-en-speculaas

... 45 tot 60 minuten. Voor de crème au beurre:  Klop de eieren samen met de bloemsuiker wit. Mix de goeie boter eronder. Afwerking van de taart:Snijd de biscuit in 2. Meng de amandellikeur met de koffie. Smeer 1 helft van de biscuit in met de amandellikeur met koffie. Smeer er de crème au beurre over. Bestrooi met de speculoos. Smeer de andere helft met de amandellikeur en de koffie. Leg de helften op elkaar. Beleg opnieuw met crème au beurre en speculaas. Ingrediënten voor de biscuit 5 eieren 200 gr suiker 200 gr zelfrijzende bloem speculaas amandellikeur 1 sterke koffie voor de crème au beurre ...

Luchtige biscuit bakken | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/luchtige-biscuit-bakken

... Luchtige biscuit bakken - Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix eieren met suiker tot een schuimige massa tot het volume verviervoudigd is. Voeg al zevend de bloem toe. Smeer de bakvorm in, de randen in opwaartse richting en bebloem hem. Zet in de oven op 180 graden ...

Biscuit met ananas | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/biscuit-met-ananas

... het geheel in een ronde vorm en bak gedurende 40 minuten op 170 graden. Snijd de biscuit in twee. Besprenkel met de likeur en sap van ananas aan beide zijden, leg er stukjes ananas op en smeer in met slagroom. Doe de taart dicht en bedek de taart met de geklopte room en overstrooi met de hagelslag. Ingrediënten 1 blik ananas, of 1/2 verse ananas 2 dl opgeklopte room (met 1 soeplep ...

Siberische omelet | VTM Koken

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/siberische-omelet

... bloem toe en meng alles goed met een garde. Giet het deeg in een beboterde en bebloemde bakvorm en zet in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 30 min. Laat biscuit afkoelen en snij overlangs in 2. Leg de onderkant van de biscuit in een bakvorm. Scheid 200 gr eiwit in een kom, voeg de suiker toe en klop goed stijf. Besprenkel de biscuit met rum en ove ...

Miserable van Sofie Dumont | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/miserable-van-sofie-dumont

... oorverwarmde oven. Maak ondertussen de vulling.  Weeg 200 gram suiker af en laat opkoken met 200 ml water tot siroop.  Snij een vanillestok overlangs en doe de zaadjes en de stok bij de siroop. Doe de eidooiers bij de suikersiroop. Roer stevig door. Haal van het vuur voor het begint te koken. Zeef en klop koud met een keukenrobot. Meng er klontjes zachte boter onder. Laat verder kloppen.  Haal de biscuit uit de oven. Laat afkoelen. Snij de biscuit in twee. Strijk wat creme au beurre op de biscuit. Strooi er wat Sweet Mix Amaretto over. Bedek met het tweede stuk biscuit. Bestrooi ...

Jeroen Meus - Schwarzwälder kirsch - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/schwarzwalder-kirsch

... Schwarzwälder kirsch - Jeroen ging te rade bij zijn goede vriend Roger van damme voor dit recept. Het is een authentieke Schwarzwälder kirsch, een chocoladebiscuit met krieken en slagroom. Het ziet er fantastisch uit en met een beetje geduld lukt het iedereen om ...