Resultaten voor tournedos bakken

Tournedos met garnituur Richelieu | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/tournedos-met-garnituur-richelieu

... n leg ze op een grill om uit te lekken. Neem een andere pan bij de hand en doe er een klontje boter in. Kruid beide kanten van de tournedos met peper en zout. Kruid ook de sla met een snuifje zout en wat muskaatnoot. Doe een klontje boter in de andere pan. Hier gaan we straks de sla in bakken. Leg de tournedos in de pan en laat aankorsten. Vul intussen de tomaten en champignons met de eerder gemaakte vulling. Leg de sla met de snijkant naar beneden in de pan. Laat ze +/- 2 min. aankleuren. Draai de tournedos en de sla om als ze mooi aangekleurd zijn. De baktijd hangt natuurlijk af van de voorkeur voor bakwijze. Doe een scheutje olijfolie over de gevulde tomaten en champignons. Steek ze 10 min. in een voorverwarmde oven van 195°. Snij de gekookte aardappelen in 2 en kruid af met peper & zout. Haal de pan van de tournedos erbij, giet het vet af, deglaceer met bruine fond en doe er een klontje boter in. Als de boter gesmolten is, zeef je alles goed door. De zelfgemaakte vleesjus is nu klaar. Ingrediën ...

Tournedos Rossini | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/tournedos-rossini

... entraat bij. Deglaceer met bruine fond, dit is de basissaus. Doe een klontje boter in een andere pan en kruid beide kanten van de tournedos aan met peper en zout. (Draai regelmatig om) Zeef de jus van de espagnolle basissaus goed door in een andere kom. Haal het gebakken vlees uit de pan, giet het vet weg en deglaceer met bruine fond. Doe er tenslotte een grote eetlepel espagnolle bij. Doe er opnieuw een klontje boter in en voeg er een scheutje cognac en madeira aan toe. Doe 4 sneden brood in de toaster en snij vervolgens de korsten van de toast. Leg er de ganzenlever en truffel op, deze toast komt op de tournedos. Serveer er de saus, een handje waterkers en aardappelen ...

Tournedos met geflambeerde peperroomsaus, zelfgemaakte mayo en frieten | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/tournedos-met-geflambeerde-peperroomsaus-zelfgemaakte-mayo-en-frieten-0

... naise hebt. Indien nodig kruid je bij met peper en zout of voeg je nog wat citroensap toe. Kruid nu het vlees met zout en haal de tournedos daarna door witte peper. Bak het vlees in een hete pan met gesmolten boter. Doe nu een scheut Cognac bij in de pan en flamberen maar! Leg de tournedos op een bord en plaats het nog een viertal minuutjes (voor bakwijze bleu) in een voorverwarmde oven op 85 graden. Begin nu met de saus: blus de pan met fond en room en kruid met zou. Werk de saus af met een klein scheutje Cognac. Zet nu de friteuse op 180 graden en bak de frietjes voor een tweede keer. Laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier. Serveer de tournedos met de frietjes en een grote kwak mayonaise! Ingrediënten 4 tournedos 200 g witte peperbollen in stukjes geconcasseerd 200 ml kalfsfond 200 ml room snuifje zout scheut Cognac klont boter 1 kg frietaardappelen voor de mayonaise 3 eierdooie ...

Carolines blog: Tournedos met marsalasaus

http://carolinebrouwer.blogspot.be/2010/12/tournedos-met-marsalasaus.html

... ngrediënten:- 2 sjalotjes- 75 g roomboter- 1½ dl marsala- 4 dl runderfond- verse rozemarijn- ¼ liter slagroom- zout/peper- 4 tournedos (120 g/ stuk)Voorbereiding:Snipper de sjalotjes. Smelt 10 g boter in een steelpan en laat de sjalotjes zachtjes glazig worden. Voeg de marsala, de fond en 1 t ...

Tournedos met mergpijp en bordelaisesaus | VTM Koken

https://koken.vtm.be/masterchef/recept/tournedos-met-mergpijp-en-bordelaisesaus

... ter. Leg het vlees versneden op een bord, giet er de bordelaisesaus rijkelijk over en plaats er een mergpijp naast. Ingrediënten tournedos 1 th lepel witte peperkorrels 2 sjalotjes 1 takje tijm 1 blaadje laurier mergpijp 4 dl demiglace 2 el kalfsfond 2 dl rode wijn 1 el suiker ijskoude boter peper en zout ...

Kalfsvlees op een taartje van gekonfijte aubergine | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/kalfsvlees-op-een-taartje-van-gekonfijte-aubergine

... eg deze onderaan in de ring op het bord. Vul de ring verder aan met de groenten. (eventueel nog even warmen in de oven). Kruid de tournedos met peper en zout en bak deze stevig aan in een scheutje olijfolie. Verwarm de kalfsbouillon met de tapenade en breng deze op smaak. Leg de tournedos op het auberginetaartje in de ring. Serveer samen met de saus. Ingrediënten 2 wortelen 1 aubergine 4 tournedos van kalfsvlees 1 groene paprika 1 gele paprika 1 rode paprika 8 tomaten 4 takjes verse tijm 1 el tapenade van zwarte olijven 1 dl kalfsbouillon olijfolie ...

Gegrilde tournedos met cheddar en bonenragout | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/gegrilde-tournedos-met-cheddar-en-bonenragout

... Gegrilde tournedos met cheddar en bonenragout - Gril de paprika in de hete oven tot ze bijna zwart zien. Doe ze in een kom en bedek met plastic folie. Laat even staan.  Spoel de bonen en laat 40 minuten op laag vuurtje garen in dubbel zoveel water met een teentje look, ...

Tournedos van Gandaham en kabeljauw met een bieslook-couscous | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/tournedos-van-gandaham-en-kabeljauw-met-een-bieslook-couscous

... tournedos van Gandaham en kabeljauw met een bieslook-couscous - Doe de couscous in een grote hittebestendige kom en voeg de bouillon of het water toe. Dek af en laat afkoelen, roer af en toe de klontjes los met een vork. Schep de fijngesneden bieslook eronder. Klop de olie, ...

Tournedos van rundvlees en broccoli | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/tournedos-van-rundvlees-en-broccoli

... tournedos van rundvlees en broccoli - Snijd de broccoliroosjes in kleine stukken. Gebruik ook de stengel. Snijd de harde schil van de stengel af en snijd de rest in dunne plakjes. Kook alles 5 minuten in kokend water met wat zout. Giet het water af en bak nu de broccoli ...

Recept tournedos met paddestoelen en geheime saus | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/recept-tournedos-met-paddestoelen-en-geheime-saus/

... Recept tournedos met paddestoelen en geheime saus Ze hebben nogal op me ingepraat. Kom nou kijken, dat is leuk! En dus ga ik maar eens, zaterdag de 27ste. Ik ben per slot van rekening nog nooit naar een wijnveiling geweest. Maar leuk? Wijnveilingen waren toch partijen ...