Resultaten voor tongschar jeroen meus
Jeroen Meus - Tongschar 'Niçoise' - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/tongschar-nicoise
... pper de teen fijn en plet met een mes. Doe de knoflook bij de uien. Knip met een schaar de zijgraten, de staart en de kop van de tongscharren. Spoel de vis onder stromend water. Zorg dat alle bloedvaatjes verwijderd zijn. Dep de vis goed droog met keukenpapier of een schone keukenhanddoek. Kruid aan beide kanten met peper en zout. Haal de vis door de bloem. Smelt een grote klont boter in een grote pan. Bak de vis in de boter op een matig vuur. Keer halverwege de baktijd om. Giet de aardappelen af. Laat de eieren afkoelen. Pel ze. Doe de boontjes bij de uien en knoflook. Laat even stoven met een deksel op de pan. Doe er de stukjes tomaat bij. Breng op smaak met peper, zout en een scheutje azijn. Laat met het deksel op de pan nog even opwarmen. Plet de aardappelen met de hardgekookte eieren. Laat de ansjovis uitlekken en snijd fijn. Snipper de peterselie. Doe de ansjovis, olijven en peterselie bij de puree. Voeg er een scheut olijfolie aan toe en meng goed. Snijd de limoen in kwartjes. Serveer de tongschar met ansjovispuree en boontjes. Geef er een kwartje limoen bij. ...
Jeroen Meus - Tongschar met peterseliesaus, aardappelen en kropsla - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/tongschar-met-peterseliesaus-aardappelen-en-kropsla
... tongschar met peterseliesaus, aardappelen en kropsla - Een tongschar is een fantastisch lekkere vis, zeker als je hem serveert met een romige peterseliesaus, knapperige kropsla en gebakken aardappeltjes. Gebruik bij voorkeur een restje aardappelen van de vorige dag. Die ...
Jeroen Meus - Gebakken tongschar met ansjovis-beurre blanc en denappeltjes - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gebakken-tongschar-met-ansjovis-beurre-blanc-en-denappeltjes
... Gebakken tongschar met ansjovis-beurre blanc en denappeltjes - Als North Sea Chef, zet jeroen graag minder bekende vissoorten uit onze eigen Noordzee in de kijker. Deze week is het de beurt aan de tongschar. Het gaat hier om een smakelijk stukje vis dat ondanks zijn naam ...
Jeroen Meus - Bloemkoolsoep met tongschar - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/bloemkoolsoep-met-tongschar
... Bloemkoolsoep met tongschar - Vandaag maakt jeroen een verfijnde groentesoep met filets van tongschar, een platvis die in de Noordzee vooral langs de Britse kusten gevangen wordt. Tongscharretjes worden het hele jaar gevangen, maar zijn het beste tussen juni en oktober. ...
Jeroen Meus - Tongschar met aardappelen en groene pepermayonaise - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/tongschar-met-aardappelen-en-groene-pepermayonaise
... tongschar met aardappelen en groene pepermayonaise - Deze krokant gebakken tongscharreepjes zou je ook wel fish sticks voor volwassenen kunnen noemen. Met lekker gekruide aardappelpartjes uit de oven en een toef verse groene pepermayonaise erbij is dit gerecht een absolute ...
Jeroen Meus - Tongschar, driedubbel klassiek - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/tongschar-driedubbel-klassiek
... Tongschar, driedubbel klassiek - Het beste van 3 klassieke visbereidingen heeft jeroen verzameld in één gerecht met verse tongscharren. Inspiratie haalt hij bij de bereiding ‘à la Dugléré’, ‘met kappers’ en ‘à la meunière’. En ...
Jeroen Meus - Tongschar à l'Ostendaise - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/tongschar-a-lostendaise
... ise - De klassieker zeetong ‘à l’Ostendaise’ bereidt jeroen met een meer betaalbare, maar evengoed uitmuntende tongschar. Het visvlees van de tongschar kan je vergelijken met dat van Noordzeetong, al is het iets zachter van structuur. De lichte roomsaus met mosselen en padde ...
Jeroen Meus - Tongschar diabolique met pommes duchesse - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/tongschar-diabolique-met-pommes-duchesse
... tongschar diabolique met pommes duchesse - Iedereen kent de duivelse scampi diabolique, maar de saus is ook lekker met een stuk gebakken vis. Serveer er torentjes gegratineerde puree bij en je tovert een heerlijk gerecht op tafel. - Schil de aardappelen, snijd ze in grote ...
Jeroen Meus - Gebakken tongschar met lauwe aardappelsalade en garnalen - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gebakken-tongschar-met-lauwe-aardappelsalade-en-garnalen
... Gebakken tongschar met lauwe aardappelsalade en garnalen - Er zwemmen behoorlijk wat smakelijke platvissen rond in zee. Zeetong is één van de meest begeerde vissen van de familie en dat laat zich ook voelen in de portemonnee. Tong is smakelijk, daar kan ik weinig tegenin ...
Tongschar met mosterdcrème, erwten en tuinbonen
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/tongschar-la-meuniere-met-mosterdcreme-en-zonnebloempitten
... ncheer de erwten kort en schrik in ijswater. Dop de tuinbonen en stoof alles even aan in boter. Kruid af met peper en zout.Bak de tongschar in ruime boter tot ze net gaar is. Voeg de zonnebloempitten zeste en sap van citroen toe en kruid af met peper en zout.Meng de mosterd met de mayonaise tot een crème.Serveer de vis met de bakjus. Strooi de erwten en tuinbonen over de vis. Spuit enkele dotjes mosterdcrème rond de tongschar. ...