Resultaten voor tarwekorrels met groenten
Brunchen in de vakantie: boterham met Maredsous, vijgen en dille | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/brunchen-in-de-vakantie-boterham-met-maredsous-vijgen-en-dille
... de vijgen om te pletten. Smeer het mengsel van dille & dubbelroom op de boterham met daarna de geplette vijgen en wat gepofte tarwekorrels. Werk af met de partjes van de vierde vijg, de gepofte tarwekorrels en dilletakjes. Ingrediënten 160 g Maredsous Dubbelroom 4 sneetjes donker brood (Maredsous Abdijbrood) 4 vijgen 1 bos dille 150 g gepofte en geroosterde tarwekorrels bv. Smacks ...
Jeroen Meus - Tarwekorrels met lentegroenten en een koude kruidensaus - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/tarwekorrels-met-lentegroenten-en-een-koude-kruidensaus
... tarwekorrels met lentegroenten en een koude kruidensaus - Vegetarisch, smeuïg en smakelijk: een groentestoofpot met tarwekorrels. - 0. Ontdooi wat groentebouillon. 1. Plaats een fles olijfolie in de koelkast een laat ze flink afkoelen. 2. Breng de (voorgestoomde) tarwekorrels ...
Exotische tofoesalade | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/exotische-tofoesalade
... Exotische tofoesalade - Bereid de tarwekorrels (zie verpakking). Giet af en laat afkoelen. Schil de cactusvijgen en snijd ze in blokjes. Snijd het exotisch fruit in kleine stukjes. Snijd de venkel in fijne reepjes. Meng de cactusvijgen, het gedroogd fruit en de venkel met ...
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/tarwesalade-met-rode-biet-en-koolrabi-chips-van-boerenkool-en-salsa-van-rode-ui
... aan de kook. Kook de bietjes net gaar. Laat de bietjes afkoelen in het vocht.Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tarwekorrels in 10 minuten gaar.Neem de boerenkool en scheur de bladeren van de nerf. Schik de willekeurig afgescheurde bladeren op een ovenplaatje. Sprenkel wat sesamolie over de boerenkool en strooi er wat zout over. Meng de bladeren goed onder elkaar en schuif de ovenplaat 15 minuten in een oven van 160°C.Snipper de rode ui heel fijn en doe ze in een kom. Snipper de koriander en de munt fijn en meng de kruiden eronder. Meng er de bosbessenconfituur, de rode wijnazijn, de sesamolie en de olijfolie onder. Snijd de chilipeper heel fijn en meng hem onder de saus.Giet de t ...
Jeroen Meus - Take-away salade met gestoomde tarwe en komijnkaas - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/take-away-salade-met-gestoomde-tarwe-en-komijnkaas
... daar is niks mis mee. Toch is het een idee om een beetje variatie te brengen in die werklunch. Deze voedzame salade met gestoomde tarwekorrels, verse groenten, blokjes komijnkaas én een dressing is alvast Jeroens suggestie. Je kan alles een dag op voorhand bereiden. Uiteraard smaakt de salade net zo goed thuis, tijdens de lunch of als avondmaal. - 0. Bereid of ontdooi vooraf verse groente- of kippenb ...
Staartvis met rode kool | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/staartvis-met-rode-kool
... de raapjes en de appels toe en bak tot ze gaar zijn. Voeg de hazelnoten toe en meng. Leg de vis, de groenten en de couscous of de tarwekorrels op een bord en werk af met de bladpeterselie. Ingrediënten 600 gr staartvis ½ kleine rode kool 2 harde appels 2 rapen 1 handvol hazelnoten 1 el sesamzaadjes ras el hanout 2 el olijfolie 125 gr couscous bladpeterselie ...
Buddha bowl met zoete aardappel » Kokerellen Snel en gezond!
https://www.kokerellen.be/buddha-bowl/
... e aardappel, maar ben je daar geen fan van? Ga dan voor bijvoorbeeld: Bruine rijst Quinoa Gewone aardappel Linzen (parel)couscous tarwekorrels Als aanvulling voor mijn bowl gebruik ik broccoli, rode uit en kikkererwten die ik mee in de oven rooster. Maar laat ook hier je ...
Jeroen Meus - Soep van schorseneren, raap, spekjes en tarwe - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/soep-van-schorseneren-raap-spekjes-en-tarwe
... n. Deze soep is op en top winters dankzij de schorseneren en rapen als basisgroenten. De garnituur van knapperig spek en tarwekorrels maakt er een volwaardige lunch van. - Vul een mengkom met water en pers er het sap van een citroen bij. Leg er de citroen vervolgens ook bij.Spoel de schorseneren, schil ze en snijd er de uiteinden af. Snijd de schorseneren vervolgens in t ...
Jeroen Meus - Veggie burrito met quorn - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/veggie-burrito-met-quorn
... er eens mee te koken. Bulgur kan je nu al kopen in de meeste grote supermarkten. - 0. Weeg de nodige hoeveelheid bulgur en doe de tarwekorrels in een kookpot. Schep er een dubbele hoeveelheid water bij (2 delen water per deel bulgur) en voeg een snuif zout toe. Breng het mengsel aan de kook op een matig vuur. Respecteer de kooktijd die op de verpakking vermeld staat en de tarwekorrels zullen het water opzuigen en beetgaar worden. 1. Pel de uien en snipper ze grof. Stoof de stukken ui in een scheut hete olijfolie op een matig vuur. 2. Hak intussen de geschilde gemberknol in zo fijn mogelijke stukjes. Roer de gember door de gestoofde uien. 3. Snij de rode chilipeper zo fijn mogelijk, al dan niet met de hete zaadjes erin. Beslis hoe pikant je wil werken en stoof een hoeveelheid chilipeper mee, naar persoonlijke smaak. Van mild tot vurig. 4. Pel de tenen look, hak ze fijn en roer ze door alles wat stooft. 5. Schil de wortelen, snij de penen eerst overlangs in twee en vervolgens in kleine stukjes. Doe de blokjes wortel en de hele kerstomaten in de pot. 6. Strooi het vegetarisch gehakt in de pot. 7. TIP: Wie een niet-vegetarische bereiding wil maken, bakt gemengd gehakt rul in een beetje boter. 8. Kruid de groentemix met quorn met een snuif komijnpoeder, een snuif paprikapoeder, een snuif currypoeder en een bescheiden sn ...
Jeroen Meus - Couscoussalade met groenten, watermeloen en mozzarella - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/couscoussalade-met-groenten-watermeloen-en-mozzarella
... uillon maken. 1. Breng de groentebouillon aan de kook en schep groentevocht over de couscous. (Controleer de verpakking.) Laat de tarwekorrels wellen. 2. Pel de sjalot en snipper ze in fijne (halve) ringen. Doe de stukjes in een schaal en schenk er de dragonazijn over. 3. Spoel alle groenten en tuinkruiden schoon. 4. Snij de tomaten in gelijke partjes. Haal er 6 tot 8 uit elke vrucht. Snij de komkommer overlangs in twee en schraap (of snij) er de vochtige zaadlijsten uit. Snij de ongeschilde vruchthelften eerst in lange fijne repen en daarna in blokjes. (Snij haaks voor een eleganter effect.) 5. Schil de bolle zijde van de selderstengels, of breek ze en trek er de taaiste vezels uit. ...