Resultaten voor stoofvleessaus
Jeroen Meus - Gevulde gehaktballetjes met Flandrien kaas in stoofvleessaus - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gevulde-gehaktballetjes-met-flandrien-kaas-in-stoofvleessaus
... Gevulde gehaktballetjes met Flandrien kaas in stoofvleessaus - Gehaktballetjes gevuld met Belgische kaas, geserveerd in een zachte 'stoofvleessaus'. Dit voelt voor Jeroen aan als een echt familierecept. Serveer er krokante aardappelen en kropsla bij. Zo maak je met ...
http://www.omasrecepten.com/recepten/Vleesgerechten/Stoofvlees.html
... o geeft een mooie donkere saus,je kan het bij delhaize krijgen. Je mengt een beetje bistopoeder met koud water en roert het in de stoofvleessaus. Met frietjes erbij is dit zalig! Deel dit recept met vrienden ...
https://www.prinsessenboontjes.be/post/stoofvlees
... oofvlees.Laat 3 uur sudderen op een heel zacht vuurtje of in de oven op 90’. Liefst wel met het deksel op de pot.Wij houden van stoofvleessaus, altijd lekker bij een vers frietje, dus als je het deksel op de pot laat liggen, verlies je minder vocht. Dat dikken wij in met een zakje voor stoofvlees.Je kan nog 1 a 2 lepels natuurazijn toevoegen voor een mooi evenwicht.Stap voor stap recept Tips:Stoofvlees met friet is het allerlekkerst. Of toch klassiek.MAar als er vrienden komen eten, dan zit ik liever gezellig mee aan tafel. Dus hoe lekker verse friet ook is, gratin is dan perfect! 😍Die gratin staat ook bij de posts.Er zijn zoveel manieren: dit is er gewoon eentje van @jerremeus, maar met minder kruidnagel en bier, en meer saus. Kies de versie die je lekker vindt. ❤️Bereidingstijd:Je kan dit lekkers op 25 minuten klaar zetten om nog 3 uur verder te stoven. ...
Jeroen Meus - Stoofvlees met friet - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/stoofvlees-met-friet
... kwaliteit van het vlees. Roer af en toe eens in de pot en controleer tussendoor of het vlees voldoende gaar is. 10. Pas zodra de stoofvleessaus de gewenste dikte heeft, plaats je het deksel op de stoofpot. 11. Werk het stoofvlees af met een klein scheutje natuurazijn en roer alles om. 12. Proef en voeg naar smaak nog wat peper van de molen toe en een snuifje zout. 13. Schil de aardappelen en snij ze met de hand in gelijkvormige frieten. Was de frieten niet, want dan spoel je het zetmeel eraf. 14. Verhit het frietvet op 140°C. 15. Bak de frietjes een eerste keer, maar laat ze nog niet kleuren. 16. Laat de frietjes koud worden in een schaaltje met wat keukenpapier. 17. Verhit het frietvet vervolgens tot 180°C. 18. Bak de koude frieten nu goudbruin en knapperig. 19. Giet de frieten opnieuw in een schaal met wat keukenpapier, zodat ze even kunnen uitlekken. Strooi er naar smaak wat zout over. 20. Serveer een portie stoofvlees met de vers gebakken frietjes en een flinke lepel verse mayonaise. ...
Jeroen Meus - Stoofvlees-friet - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/stoofvlees-friet
... e kwaliteit van het vlees. Roer af en toe eens in de pot en controleer tussendoor of het vlees voldoende gaar is. 8. Pas zodra de stoofvleessaus de gewenste dikte heeft, plaats je het deksel op de stoofpot. 9. Proef en voeg naar smaak nog wat peper van de molen toe en een snuifje zout. 10. Proef en voeg naar smaak nog wat peper van de molen toe en een snuifje zout. 11. Pel de uien en snipper ze grof. 12. Schil de aardappelen en snij ze met de hand in gelijkvormige frieten. Was de frieten niet, want dan spoel je het zetmeel eraf. 13. Verhit het frietvet tot 140°C. 14. Bak de frietjes een eerste keer, maar laat ze nog niet kleuren. 15. Laat de frietjes koud worden in een schaaltje met wat keukenpapier. 16. Verhit het frietvet vervolgens tot 180°C. 17. Bak de koude frieten nu goudbruin en knapperig. 18. Giet de frieten opnieuw in een schaal met wat keukenpapier, zodat ze even kunnen uitlekken. Strooi er naar smaak wat zout over. 19. Serveer een portie stoofvlees met de vers gebakken frietjes en een flinke lepel mayonaise. ...
Jeroen Meus - Stoofvlees-friet met witloofslaatje - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/stoofvlees-friet-met-witloofslaatje
... an de kwaliteit van het vlees. Roer af en toe eens in de pot en controleer tussendoor of het vlees voldoende gaar is.Pas zodra de stoofvleessaus de gewenste dikte heeft, plaats je het deksel op de stoofpot. Werk het stoofvlees af met een klein scheutje natuurazijn en roer alles om. Proef en voeg naar smaak nog wat peper van de molen toe en een snuifje zout.Voor het witloofslaatje Spoel het witloof en laat het goed uitlekken. Halveer de witloofstronkjes en snij het taaie hart uit de onderkant ervan. Snij de stronkjes vervolgens in zeer fijne reepjes en doe ze in een mengschaal.Voeg wat mayonaise toe, maar overdrijf niet. Het is voldoende wanneer er een dun laagje saus rond de stukjes witloof kleeft.Kruid het slaatje met een scheutje natuurazijn, wat peper van de molen en een snuifje zout. Meng de groente voorzichtig.Voor de frieten Schil de aardappelen en snij ze met de hand in gelijkvormige frieten. Was de frieten niet, want dan spoel je het zetmeel eraf.Verhit het frietvet tot 140°C.Bak de frietjes een eerste keer, maar laat ze nog niet kleuren.Laat de frietjes koud worden in een schaaltje met wat keukenpapier.Verhit het frietvet vervolgens tot 180°C. Bak de koude frieten nu goudbruin en knapperig. Giet de frieten opnieuw in een schaal met wat keukenpapier, zodat ze even kunnen uitlekken. Strooi er naar smaak wat zout over.Afwerken en serveren Serveer een portie stoofvlees met de vers gebakken frietjes en een flinke lepel mayonaise. ...