Resultaten voor steak dagelijkse kost recepten a z

Jeroen Meus - Steak tartaar met frietjes - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/steak-tartaar-met-frietjes-0

... steak tartaar met frietjes - De legende van de tartaren brengt ons naadloos bij deze topklassieker uit de Belgische keuken. Verse steak tartaar met zelfgemaakte frietjes en een frisse salade. - Verwarm de friteuse voor op 145°C.Schil de aardappelen, snij ze tot ...

Jeroen Meus - Steak sandwich - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/steak-sandwich

... steak sandwich - Een stoer gerecht! Een broodje met kort gegrild rundvlees en Thousand Island dressing. - Haal het vlees tijdig uit de koelkast en laat het op temperatuur komen.Pel de uien en snijd ze in ringen. Laat een flinke klont boter smelten in een pan ...

Jeroen Meus - Toast steak tartaar met remoulade van knolselder - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/toast-steak-tartaar-met-remoulade-van-knolselder

... Toast steak tartaar met remoulade van knolselder - We kennen allemaal de klassieke steak tartaar met frietjes. Waarom deze laatste niet eens omruilen voor een goed krokant toastje. Voeg er dan nog een frisse knolseldersla aan toe en je hebt een verrukkelijke maaltijd. ...

Jeroen Meus - Steak tartaar met frietjes - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/steak-tartaar-met-frietjes

... bij jou aan tafel bereiden. Een waar feest voor wie van pure vleesgerechten houdt. Maar eigenlijk kan je zo'n heerlijke steak tartaar ook perfect thuis klaarmaken, zolang je maar rekening houdt met twee dingen: gebruik kwalitatieve ingrediënten en zorg ervoor dat je alles vers maakt. Het loont de moeite!Jeroen ging kijken bij een slager die zelf koeien houdt. - 0. Neem een ruime mengschaal. Breek het ei en doe de dooier in de schaa ...

Jeroen Meus - Steak Tyrolienne met gebakken aardappeltjes - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/steak-tyrolienne-met-gebakken-aardappeltjes

... steak Tyrolienne met gebakken aardappeltjes - Zeg niet zomaar biefstuk tegen deze steak Tyrolienne. Jeroen bakt een op en top Belgisch stukje witblauw en serveert er een bearnaise met stukjes tomaat, gebakken aardappelbolletjes en krokante uiringen bij. - Voor deze ...

Jeroen Meus - Steak met wilde boschampignonsaus, aardappelwedges en waterkers - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/steak-met-wilde-boschampignonsaus-aardappelwedges-en-waterkers

... vol heerlijke herfstsmaken. Als fond voor de saus gebruik je het vocht waarin je het gedroogd eekhoorntjesbrood weekt. - Haal de steak uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Was de aardappelen en snijd ze in partjes zonder ze te schillen. Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak ze wat fijner. Kruid de aardappelen met de rozemarijn, peper, zout, kippenkruiden en paprikapoeder. Giet ...

Jeroen Meus - Crying tiger steak met frisse komkommersalade - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/crying-tiger-steak-met-frisse-komkommersalade

... Crying tiger steak met frisse komkommersalade - Het sausje op basis van geroosterde rijst bij deze gegrilde kraaibiefstuk is de perfecte combinatie van zuur, zout en zoet. Jeroen maakt deze Thaise klassieker helemaal af met een frisse komkommersalade. - Laat een pan ...

Jeroen Meus - Steak Stroganoff met kroketten en een salade - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/steak-stroganoff-met-kroketten-en-een-salade

... steak Stroganoff met kroketten en een salade - Het eerste recept voor boeuf Stroganoff stond al in 1871 in Elena Molokhovet’s kookboek ‘Een geschenk voor jonge huisvrouwen’. Russische immigranten verspreidden het recept over de hele wereld en intussen ...

Jeroen Meus - Clubsandwich van gegrilde steak met knolselderremoulade - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/clubsandwich-van-gegrilde-steak-met-knolselderremoulade

... Clubsandwich van gegrilde steak met knolselderremoulade - Jeroen doet al eens extra zijn best voor de vegetariërs, maar vandaag is het tijd om de echte vleesliefhebbers in de watten te leggen. Deze royaal belegde clubsandwich is eigenlijk gewoon een gezonde variant ...

Jeroen Meus - Steak Madeira met gebakken aardappelen en waterkers - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/steak-madeira-met-gebakken-aardappelen-en-waterkers

... rozemarijn en snipper ze fijn. Schep de aardappelen, look en kruiden goed door elkaar.Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.De steak Madeira Kruid de steak met peper en zout.Smelt een klont boter in een pan. Korst het vlees aan beide kanten enkele minuten aan. Als de boter te bruin wordt, voeg je een klontje koude boter toe.Verpak de steaks in aluminiumfolie en draai ze om. Laat ze rusten. Giet de vleesjus niet weg.Borstel de champignons schoon en snijd ze in vier. Smelt een verse klont boter in de pan en bak de champignons.Pel en snipper de sjalot. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de sjalot en de knoflookpulp bij de champignons.Snijd een kruisje in de bovenkant van de tomaten. Dompel ze in kokend water en pel ze. Snijd ze in vier en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.Doe de tomatenpuree bij de champignons en laat even meebakken. Blus met de madeira en laat droog ...