Resultaten voor st jacobsschelp & schorseneren
Schorseneren met bospaddenstoelen | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/schorseneren-met-bospaddenstoelen
... schorseneren met bospaddenstoelen - Schil de schorseneren en leg ze in water met citroensap. Snijd ze in balkjes en stoom ze 2 minuten op 100 graden. Doe de schorseneren in een schaaltje. Doe de mosterd, het water, de azijn en het truffelsap in een schaaltje, klop ...
Gebakken schorseneren - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/groenten/meer-groenten/gebakken-schorseneren
... neren 1 citroen 2-3 eetlepels olijfolie een paar toefjes peterselie, fijngehakt Bereiden Maak de schorseneren schoon, snijd ze in stukken en leg ze in een kom water met citroensap.Verhit de olie in een koekenpan en bak de schorseneren tot ze zacht en goudbruin zijn. Strooi er zout, peper en gehakte peterselie over.Geef de gebakken schorseneren bij vlees of dien ze op als (onderdeel van een) salade. (Je zult moeten toegeven dat ze veel lekke ...
Gebakken schorseneren | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/gebakken-schorseneren
... Gebakken schorseneren - Schil de schorseneren en snijd ze schuin in schijfjes. Bak ze aan in een beetje boter gedurende 3 à 4 minuten. Blus de schorseneren met azijn en voeg er de room aan toe. Laat even opkoken, voeg de truffel eraan toe, roer en zet het vuur uit. ...
Schorseneren met gepocheerd ei | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/schorseneren-met-gepocheerd-ei
... schorseneren met gepocheerd ei - Bak het spek krokant Schil de schorseneren, snijd ze in gelijke stukken en leg ze onmiddellijk in water met citroen. Maak een « blanc » met bloem, citroensap en water. Kook er de stukken schorseneer in tot ze gaar zijn. Maak een ...
Tempura van schorseneren | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/tempura-van-schorseneren
... Tempura van schorseneren - Schil de schorseneren. Overgiet de schorseneren met citroensap. Stoom ze 2’ op 120° in de stoomoven. Neem het eigeel, 2 el azijn, 2 el water, 4 dl arachideolie, mosterd en mix tot een mayonaise met de ansjovisjes, kappertjes en gehakte ...
Schorseneren op z'n Vlaams | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/schorseneren-op-zn-vlaams
... l de schorseneren en kook ze gaar in een blanc (een bouillon van water, bloem en citroensap). Hak de hardgekookte eitjes in fijne stukjes. Kook 4 eetlepels water met het citroensap en werk op met de boter. Voeg er de gehakte eieren en gehakte peterselie aan toe en kruid af met nootmuskaat. Dien d ...
Trio van schorseneer | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/trio-van-schorseneer
... Trio van schorseneer - Zalfje van schorseneren: Breng de kippenbouillon aan de kook. Snij de schorseneren in fijne stukjes. Voeg deze bij de bouillon en laat garen. Voeg nadien de room toe, breng aan de kook, mix het geheel en zeef dit mengsel. Kruiden met peper ...
Gebakken pladijs met schorseneren en aardpeer | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/gebakken-pladijs-met-schorseneren-en-aardpeer
... rin frituren. Hak de peterselie fijn. Haal de schorseneren en aardpeer uit de pot en leg ze op een groot bord. Kruid met peper en strooi er de fijngehakte peterselie over. Laat de gefrituurde salieblaadjes uitlekken op keukenrol en strooi ze samen met enkele garnalen over de aardpeer en schorseneren. Serveer met de gebakken pladijs. Ingrediënten 2 pladijzen van 750gr per stuk 750 gr aardpeer enkele takjes peterselie enkele salieblaadjes azijn olijfolie boter peper komijn 1 citroen arachideolie enkele grijze garnalen ...
Blanquette van kip met schorseneren
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/blanquette-van-kip-met-schorseneren
... elt de helft van de boter in een pan. Bak de kippenblokjes 3 minuten tot ze goudbruin kleuren en haal ze dan uit de pan. Doe de rest van de boter en de fijngesneden sjalot in de pan en laat 2 minuten fruiten.Bestrooi met bloem. Doe er de gevogeltebouillon en de zure room bij. Kruid naar smaak met peper en zout.Meng goed en laat de pan nog 10 minuten op het vuur staan zonder deksel tot de saus voor de helft is ingekookt.Meng de kippenblokjes samen met de schorseneren onder de saus. Laat nog 5 minuten stoven op ...
Wildgebraad met schorseneren | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/wildgebraad-met-schorseneren
... Wildgebraad met schorseneren - Bak het everzwijngebraad in boter in een grote pot, even groot als het stuk vlees. Laat verder bakken op een zacht vuurtje onder deksel en dit gedurende ongeveer 25 min à 35 min, met wat tijm laurier en een ui. Schil de schorseneren ...