Resultaten voor soezenbeslag

Croquembouche - soezentoren | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-meesterbakker/recept/croquembouche-soezentoren

... Bezet de vorm met de soesjes en kleef deze vast met de chocolade. Serveer de croquembouche met de warme chocolade. Ingrediënten soezenbeslag 300 gr boter 300 gr melk 300 gr water 450 gr bloem snuifje zout 15 eieren krokantje 150 gr boter 180 gr suiker 180 gr bloem banke ...

Jeroen Meus - Mokka eclairs - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/mokka-eclairs

... opgeklopte room eronder. Schep de pudding in een spuitzak en laat de pudding weer opstijven.Soezenbeslag Breng voor het soezenbeslag het water met de melk en de boter aan de kook en voeg er een snuif zout aan toe.Meng de bloem onder dit mengsel en laat het beslag al roerend drogen op het vuur.Doe het beslag in de kom van de keukenmachine en meng er één voor één de eieren onder. Meng pas een nieuw ei onder als het beslag het vorige volledig heeft opgenomen.Schep het beslag in een spuitzak en laat het beslag opstijven in de koelkast.Afwerking Spuit het soezenbeslag op een ovenplaatje met een siliconenmatje. Schuif het ovenplaatje in de oven en bak de eclairs 5 minuten op 200°C.Verlaag de temperatuur van de oven na 5 minuten naar 175°C en laat de éclairs nog 12 tot 15 minuten bakken.Breng de room met de boter voor de afwerking aan de kook. Snijd de chocolade fijn en doe hem in een kom. Giet de warme room met de gesmolten boter op de chocolade en laat de chocolade smelten.Haal de gebakken éclairs uit de oven en laat ze even afkoelen. Draai de éclairs om en snijd ze met een broodmes overlangs in twee.Spuit een dotje mokkacrème op een bord en leg er het onderste deel van de éclair op. Spuit een deel van de vulling op de onderste helft van de éclair en strooi er wat hagelslag over. Doop het deksel van de ...

Jeroen Meus - Kaassoezen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kaassoezen

... t. Roer met de garde en hou in de gaten dat het beslag niet verbrandt of klontert. 3. Breek het eerste ei en voeg het toe aan het soezenbeslag. Blijf roeren met een stevige garde of een houten lepel tot het ei verdwenen is in het beslag. 4. Voeg het volgende ei toe en doe hetzelfde. Zo verwerk je de eieren één na één in het beslag. Dat is de enige echte manier om een perfect soezenbeslag te verkrijgen. 5. Zet het beslag opzij. Laat het even rusten en deels afkoelen. Intussen kan je de dipsaus voorbereiden. 6. Schenk de room in een mengschaal en klop ze half op met een garde. Zodra de room de dikte van yoghurt krijgt, is het kunstje geklaard. 7. Schep de inhoud van het potje smeerkaas in een mengschaal. Kies voor een zacht of meer uitgesproken type smeerkaas, naargelang je persoonlijke smaak. (bv. dubbelroom-smeerkaas geeft een zeer zachte kaassmaak.) 8. Roer even doorheen de smeerkaas en voeg dan de half ...

Aan tafel met Tanja: Kaassoesjes (petits choux au fromage)

http://aantafelmettanja.blogspot.be/2010/12/kaassoesjes-petits-choux-au-fromage.html

... ulia Child uit de kast. De verschillen in receptuur zijn er wel degelijk en het resultaat navenant. Godzijdank!Je maakt eerst het soezenbeslag, een beslag dat je ook heel goed kunt gebruiken voor zoete soezen. Indien je de zoete variant kiest, verminder je op de onderstaande ingrediënten het zout tot een snufje en voeg je een theelepel suiker extra toe.Soezenbeslag (voor kaassoesjes): een pan met dikke bodem, een spuitzak, 1/4 liter water, 6 eetlepels boter, mespunt peper, een theelepel zout, een snufje nootmuskaat, 125 ...

Recept voor pommes dauphine | njam!

http://www.njam.tv/recepten/pommes-dauphine

... asse-vite. Meng er de rest van de boter en de eidooiers onder en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. werk af: Meng het soezenbeslag met de puree, maak er quenelles van en bak goudbruin in de friteuse op 175°C. Ingrediënten voor 40 stuks 1 kgaardappelen 4 dlkippenbouillon 160 gboter 200 gbloem, gezeefd 7 eieren 3 eidooiers peper - zout - nootmuskaat extra: passe-vite of roerzeef ...

Pommes Dauphines | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/pommes-dauphines

... al zijn. Aan de puree voeg je geen melk toe, enkel kruiden naar keuze. Bijvoorbeeld lookkruiden. Meng dan 200 gr puree met 250 gr soezenbeslag. Vorm quenelles (met 2 lepels bolletjes vormen van het beslag) en leg ze 5 à 6 minuten in de frietketel. Ingrediënten 2½ dl water 100 gr boter 180 gr bloem 4 eieren 200 gr puree kruiden naar keuze ...

Jeroen Meus - Gefrituurde soezen met kaneelsuiker en chocoladesaus - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gefrituurde-soezen-met-kaneelsuiker-en-chocoladesaus

... k het tweede ei op dezelfde manier tot je een beslag krijgt dat zo compact is als stopverf. Dit vraagt wat inspanning. 4. Zet het soezenbeslag even opzij. 5. Schenk een scheutje melk in een potje of steelpan op een zacht vuur. 6. Breek de donkere chocolade in stukken en doe ze in de pan. Laat de chocolade rustig smelten. Je kan uiteraard ook de bain marie-techniek gebruiken. 7. Schenk de room bij de gesmolten chocolade en roer. 8. Schenk een scheutje cognac of bruine rum bij de gesmolten chocolade en roer. (naar smaak) 9. Schep de suiker in een schaaltje. 10. Voeg er een flinke snuif kaneelpoeder aan roe en roer. Beslis zelf hoe sterk je de kaneel wenst te proeven. 11. Verhit de frituurolie tot 160°C. 12. Schep met behulp van twee eetlepels een ‘quenelle’ van het soezenbeslag. Laat elk ovaal balletje in de hete olie glijden. Bak niet overdreven veel soezen per bakbeurt. 13. Bak de soezen goudbruin. Geef ze rustig de tijd en draai de bolletjes af en toe even om, terwijl ze zacht opblazen. (gonfleren) 14. Laat de hete gebakken soezen even uitlekken op een vel keukenpapier en rol ze vervolgens door het schaaltje met kaneelsuiker. 15. Roer een klontje boter door de chocoladesaus, zodat ze extra glans krijgt. 16. Serveer iedereen enkele warme soezen met een suikerlaagje. ...

Jeroen Meus - Paris-Brest - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/paris-brest

... Paris-Brest - De absolute topper uit de Franse keuken: de Paris-Brest. Er is best wat werk aan het soezenbeslag en de banketbakkersroom, maar het resultaat is hoe dan ook verbluffend!  - Laat de oven voorverwarmen tot 150°C. Schep de ...

Recept voor amuze: kaassoesjes | njam!

http://www.njam.tv/recepten/amuze-kaassoesjes

... chine en klop de eieren er één voor één onder. Als de eieren goed zijn opgenomen voeg je lepel per lepel de kaas toe. Doe het soezenbeslag in een spuitzak. bak de soesjes: Draai de bakplaat om, bekleed met boterpapier en spuit hierop toefjes beslag. Bak in 8 à 10 minuten mooi goudbruin in de oven. Ingrediënten 90 gboter 100 mlwater 100 mlmelk 200 ggerapste parmezaanse kaas 4 eieren 110 gbloem 1 snuifje zout 1 snuifje Piment d' Espelette extra: keukenmachine, klopper, bakplaat, boterpapier, spuitzak ...

Recept voor varkenskroontje met picklessaus - hof van cleve style | njam!

http://www.njam.tv/recepten/varkenskroontje-met-picklessaus-hof-van-cleve-style

... en passe-vite of drumzeef. Bewaar de puree in een afgesloten potje op een warme plaats tot je hem verder gaat gebruiken. maak het soezenbeslag: Breng het water aan de kook en laat de boter erin smelten. Voeg dan, van het vuur af, de bloem toe en roer goed tot het mengsel glad is. Zet het beslag terug op het vuur en laat het even uitdrogen. Voeg daarna, van het vuur af, één voor één de eieren toe. Roer elke keer goed tot het ei volledig is opgenomen en ...