Resultaten voor slaschotel
Jeroen Meus - Noedelsalade met gewokt rundvlees en andijvie - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/noedelsalade-met-gewokt-rundvlees-en-andijvie
... es rundvlees in de kruidige saus en wentel ze erdoor. Spoel nadien de plank waarop je het vlees hebt versneden. 8. Neem een ruime slaschotel om het gerecht in samen te stellen. 9. Pluk de bladeren andijvie los, spoel ze schoon en laat de krokante sla uitlekken. Snij de bladeren andijvie in grove stukken en leg ze in de slaschotel. 10. Maak de lenteuitjes schoon: snij het wortelstukje, het donkerste loof en het buitenste blad weg. Snipper de uitjes in fijne ringen (evt. haaks, in ovale ringen) en doe ze bij de andijvie. 11. Spoel de koriander, en scheur de blaadjes boven de kom met sla. 12. Nu kan je stilaan wokken. Spoel de sojascheuten schoon en laat ze voldoende uitlekken. 13. Schil de rode paprika met een dunschiller. Breek de vrucht open en verwijder het steeltje en de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in dikke repen. 14. Controleer de shiitake en snij eventueel het taaie steelstukje van de paddenstoelen weg. 15. Breng water aan de kook om de rijstnoedels te garen. Controleer de verpakking om de correcte werkwijze en de gaartijd te kennen. 16. Doe de noedels in een ruime schaal of pot, schenk het kokende water erover zodat ze kunnen garen. Laat de noedels nadien goed uitlekken. 17. Verhit je wok op een stevig vuur, want wokken staat voor kort en krachtig bakken. Giet een scheut olie met een neutrale smaak in de wok. Gebruik bv. arachideolie en wacht tot ze dampt. 18. Schep de reepjes entrecote uit de marinade ...
Jeroen Meus - Aubergine en een slaatje met buffelmozzarella - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/aubergine-en-een-slaatje-met-buffelmozzarella
... lot gebruiken.) Strooi de snippers lenteui over de sla. 22. Breek of snij de buffelmozzarella in dobbelstenen. Verdeel ze over de slaschotel. 23. Druppel wat olijfolie en wat sherryazijn (of balsamico) over de sla. Kruid het groen met wat peper van de molen en en snuifje zout. 24. Schik de warme aubergines bovenop de sla. 25. Server meteen, en meng de kleurige sla met mozzarella aan tafel. ...