Resultaten voor slagroom maken met een sifon

Chocolademousse van elBulli - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/toetjes/chocolademousse/chocolademousse-elbulli

... bereiden 0 min wachten waardering7.5obv 2 waarderingen NagerechtVegetarischFrans Ingrediënten 130 g pure chocolade (60%) 120 ml slagroom 4 eiwitten 1 patroon voor de sifon 30 hazelnoten in karamel Bereiden Hak de chocolade fijn en doe de stukjes in een kom.Giet de slagroom in een pan en zet hem op hoog vuur. Breng de room aan de kook. G ...

De keuken van Johanna: Tomaten-espuma

http://dekeukenvanjohanna.blogspot.be/2012/07/tomaten-espuma.html

... en geserveerd worden. Tomaten-espuma Ingrediënten: 2 blaadjes gelatine 400 gram tomaten 2 eetlepels tomatenketchup 1 deciliter slagroom 2 eetlepels olijfolie Zout en peper 1 bosje basilicum 1,5 deciliter olijfolie 200 gram mozzarella 200 gram gedroogde tomaten Zout en peper Attributen: Neteldoek Metalen zeef sifon Werkwijze: Laat de gelatine weken in koud water. Dompel de tomaten 1 minuut in kokend water. Giet ze af en pel ze. Draai de tomaten en de tomatenketchup fijn in een keukenmachine. Zeef het mengsel in een met een neteldoek beklede zeef. Verhit de tomatencoulis en voeg de slagroom en olijfolie toe. Breng dit mengsel aan de kook. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en roer totdat dit gesmolten is. Giet in een sifon. Breng 1 of 2 gaspatronen toe (afhankelijk van de maat van de sifon). S ...

Recept voor espuma met amaretto | njam!

http://www.njam.tv/recepten/espuma-met-amaretto

... bereiden: Meng alle ingrediënten, behalve de amandelschilfers. Doe het mengsel in een sifon en zet onder druk. Koel in de frigo gedurende tenminste 90 minuten. Spuit de espuma in glaasjes en werk af met amandelschilfers. hoe maak je espuma? Volg het recept en giet het ...

Lamkoteletten met bloemkoolmousse - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/vlees/lamskoteletten/lamkoteletten-bloemkoolmousse

... Lamkoteletten met bloemkoolmousse 4 personen 0 min voorbereiden 50 min bereiden 0 min wachten waardering7.5obv 2 waarderingen HoofdgerechtVleesHollands Ingrediënten 250 g bloemige aardappelen ½ bloemkool 400 ml melk 12 lamskoteletten een klontje boter een snufje gemalen ...

De keuken van Johanna: Aardbeienroom met basilicum

http://dekeukenvanjohanna.blogspot.be/2012/07/aardbeienroom-met-basilicum.html

... grediënten voor de room: 300 gram aardbeien Sap van 1 citroen 100 gram fijne kristelsuiker 1 eetlepel olijfolie 300 milliliter slagroom Ingrediënten voor de vulling: 300 gram aardbeien 8 blaadjes basilicum Sap van 1 citroen Benodigdheden: Keukenmachine Metalen zeef Neteldoek sifon 5 dl inhoud 1 gaspatroon Werkwijze: Draai de aardbeien fijn in een keukenmachine met het citroensap, de suiker en olijfolie. Zeef het mengsel door een met neteldoek beklede zeef. Schep er de slagroom door. Giet in een sifon. Breng 1 gaspatroon aan. Houd de sifon ondersteboven en schud hem flink. Zet voor minimaal 3 uur in de koelkast. Snijd de aardbeien in plakjes. Scheur de basilicum in stukjes. Meng de aardbeien en basilicum met het citroensap. Verdeel het aardbeien-basilicum mengsel over 6 glazen schaaltjes. Spuit er een laagje aardbeienroom op. Schik er een laagje aardbei ...

Oesters met komkommerschuim | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/oesters-met-komkommerschuim

... Oesters met komkommerschuim - Schil de komkommer, pureer met de room en zeef het mengsel. Pers de limoen en warm het sap op met het uitgeknepen gelatineblaadje.Laat het sap afkoelen en meng het met het komkommermengsel. Kruid met peper en zout en doe het eiwit erbij. Meng ...

Slaatje met asperges, gepocheerd ei en parmaham

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/553/slaatje-met-asperges-gepocheerd-ei-en-parmaham

... Slaatje met asperges, gepocheerd ei en parmaham - Op-en-top Belgisch - Maak de asperges schoon en kook ze beetgaar. Snij de parmaham in reepjes. Verwarm de oven voor op 120°C. Verwarm de melk en roer er de parmezaan door. Giet het melk-kaasmengsel in een sifon ...

Coquilles met luchtige aspergebechamel en lamsoren

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/551/coquilles-met-luchtige-aspergebechamel-en-lamsoren

... Coquilles met luchtige aspergebechamel en lamsoren - Wat een heerlijk voorgerechtje - Maak de asperges schoon en kook ze gaar. Voor nog meer smaak kunt u de schillen laten meekoken. Haal de asperges uit het kookvocht en zeef het kookvocht, hou 150 ml apart. Smelt de boter. ...

Gekarameliseerde appel met kwarkmousse - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/toetjes/appel/gekarameliseerde-appel-kwarkmousse

... Gekarameliseerde appel met kwarkmousse 4 personen 0 min voorbereiden 25 min bereiden 3 uur wachten waardering7.5obv 2 waarderingen NagerechtVegetarischHollands Ingrediënten 2 g gelatineblaadjes 200 g magere Franse kwark 50 ml halfvolle melk 1 theelepel honing 2 handappels, ...

Asperges Espuma

http://dekeukenvanjohanna.blogspot.com/2014/04/asperges-espuma.html

... ngrediënten (voor 6 personen)1 ui250 gram groene asperges1 theelepel Dijon mosterd1 eierdooier1 eetlepel olijfolie250 milliliter slagroom Zout en peper4 eieren2 eetlepels mayonaise Sap van 1 citroen1 rauwe groene asperge Attributen:Keukenmachine Metalen zeef Sifon6 a ...